Acasă la Qreatori: 7 ilustratori români ne deschid ușile caselor lor printr-o serie de ilustrații care ne colorează viața digitală

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 12 iunie 2020, 14:42

Una dintre cele mai mari provocări ale acestei perioade a fost reinventarea digitală a spațiilor, atât a celor publice, cât și celor personale. Qreator, locul care își propune să aducă oamenii împreună, care găzduia nu demult expoziții, concerte, conferințe și alte tipuri de evenimente din zona culturală, a reușit să se reinventeze în mediul digital prin evenimente transmise live pe pagina de Facebook în fiecare joi: concerte, spectacole de teatru sau discuții cu invitați speciali. 

În mai și iunie, Qreator ne invită „Acasă la Qreatori”, un proiect ce include o serie de povești despre adaptarea la noile rigori de muncă și relaxare a șapte creativi români, maeștri în ilustrație. 

Desenele pot fi descărcate de pe site-ul Qreator: https://qreator.ro/blog/acasa-la-qreatori

Despre experiența pe perioada izolării, dar și despre  ce a învățat din această perioadă, Evelin spunea într-un interviu acordat pe blogul Qreator.

Am realizat că am cea mai cozy casă ever și apreciez mai mult ca niciodată existența balcoanelor care sunt înconjurate de verdeață și ciripituri de tot felul. […] Nu pot să vorbesc pentru alții, pentru că sunt sigură că fiecare avem stări diferite și asta ne influențează direct creativitatea, însă pe mine nu m-a afectat atât de tare această perioada, prin urmare, am același raport de anxietate-inspirație ca și înainte. Când nu mai am idei, pun pauză și reiau ziua următoare.”

Fiecare incursiune, dezvăluită săptămânal pe site-ul Qreator, prezintă un artist și felul în care acesta s-a adaptat acestei perioade, recomandări și rețeta proprie pentru menținerea creativității și motivației, ritualuri, modalități de evadare, dar și care este primul lucru pe care-l va face atunci când se vor relaxa restricțiile actuale. 

 Cei șapte artiști care au acceptat să fie în același timp invitați și gazde „Acasă la Qreatori” sunt: Yanna Zosmer, Illustrescu – alter egoul artistului Vlad Dumitrescu, Sasha Lazăr, Raluca Băraru, Livia Fălcaru, Alina Bohoru și Evelin Bundur. Fiecare dintre ei a realizat o ilustrație cu spațiul său de lucru din această perioadă, iar publicul le poate descărca gratuit, pentru a-și colora propriile ecrane cu aceste imagini. 

Suntem mai la distanță ca oricând, dar mai conectați ca niciodată. Tocmai de aceea, ecranele noastre ocupă acum un rol central: de la sală de ședințe și spațiu de lucru la sală de cinema și loc de întâlniri cu prietenii, iar Qreator, împreună cu cei șapte ilustratori invitați în acest proiect, aduce, în fiecare săptămână, o ilustrație nouă de așezat pe ecrane și o perspectivă inedită a creativității la ea acasă. De descărcat, gratuit, de pe site-ul Qreator.  

Material susținut de Qreator

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter