Cum să ai grijă de părul vopsit

Perioada mult așteptată a sosit! Poți ieși din casă fără declarație și te poți bucura de libertatea de a te plimba pe străzile orașului fără limitarea de a rămâne în jurul locuinței. Lucrurile s-au schimbat, însă, de la ultima ieșire și trebuie să ții cont de asta. Afară este deja vară, condițiile meteorologice sunt diferite, iar toate acestea au efecte asupra pielii și părului tău. Mai mult decât atât, faptul că nu ai putut merge la salon în ultimele două luni e posibil să îți fi adus părul într-o stare precară, mai ales dacă e vopsit.

Vopsirea părului într-o anumită culoare poate aduce multe beneficii: acoperă firele albe, îi dă un aspect care se potrivește mai bine cu tipul de ten, personalitatea sau stilul tău vestimentar sau pur și simplu îți oferă schimbarea de care ai nevoie la un moment dat în viață.   

Pe de altă parte, procesul de vopsire poate dăuna sănătății părului tău dacă nu faci pașii necesari de îngrijire. În mod obișnuit, părul vopsit în culori închise nu prezintă riscuri atât de mari ca cel în nuanțe deschise de roșcat sau blond. Astfel, este suficient să folosești un șampon blând pentru tipul tău de păr și să aplici o mască potrivită pentru acesta. Dacă ai părul vopsit roșcat sau blond cu nuanțe de la 7 în sus, este necesar să faci eforturi suplimentare de îngrijire a acestuia.

Păstrarea culorii pe termen lung

Ziua în care tocmai te-ai vopsit este extraordinară! Părul îți strălucește, este coafat, curge foarte frumos, se mișcă natural și ți-ai dori să rămână aşa pentru totdeauna. Este minunat să te bucuri de părul tău în acest fel, însă menținerea tonusului ține doar de tine. În primul rând, culoarea începe să se modifice undeva la două săptămâni după vopsire.  

Dacă ești vopsită în nuanțe de maro sau şaten, tendința culorii este să capete nuanțe roșiatice, portocalii. Pentru a păstra un  maro sau un șaten cât mai mult timp, poți folosi două metode: fie un șampon verde, fie un pigment verde.

Șamponul se folosește la spălare, în mod obișnuit, dar are dezavantajul că îți poate usca părul. De aceea, trebuie să folosești în mod obligatoriu mască și serum pentru a te asigura că părul tău nu se va deteriora în timp. Pigmentul verde, pe de altă parte, cea de-a doua metodă pentru păstrarea nuanțelor de maro și șaten pe termen lung, se folosește în masca de păr pe care o aplici după spălarea acestuia cu șampon.

În ceea ce privește părul blond, lucrurile nu mai sunt atât de simple, pentru că depinde foarte mult de cum a procedat stilistul, de modalitatea în care te-a vopsit. Spre deosebire de părul în nuanțe închise, unde problemele apar din cauza roșului sau a portocaliului, la părul vopsit blond, marea problemă legată de culoare este galbenul. Dacă în cazul anterior roșul putea fi neutralizat cu verde, în cazul galbenului, culoarea neutralizatoare este violet.

Cum să ai grijă de părul vopsit

În funcție de tehnica folosită la vopsirea părului în blond, dacă acesta nu a fost decolorat până la punctul în care să nu mai aibă pigment galben, atunci va fi foarte greu să îl neutralizezi cu violet. Totuși, dacă părul tău a fost vopsit corect și îți dorești să neutralizezi nuanțele de galben pe care le observi, poți folosi un șampon violet. Pentru a evita deteriorarea părului, încearcă să îl amesteci cu unul obișnuit sau să folosești o mască foarte hrănitoare după. Ca și șamponul verde, cel violet usucă și el părul.

Îngrijirea părului vopsit

Indiferent de nuanța aleasă, cei doi pași de bază pe care trebuie să îi urmezi pentru îngrijirea corespunzătoare a părului tău sunt șamponarea și folosirea alternativă a balsamului și a măștii. Astfel, șamponul trebuie adaptat pentru tipul tău de păr: normal, gros sau fin sau unul special pentru păr vopsit care este adaptat tipului tău de păr. Există astfel de opțiuni extrem de personalizate la care poți apela, cum ar fi șamponul pentru păr fin blond. A două etapă de bază în îngrijirea părului presupune folosirea unei măști. Este obligatoriu să apelezi la mască de cel puțin două ori pe săptămână dacă te-ai vopsit. Altfel, părul tău începe să se deterioreze după 3 săptămâni, să se încurce și nu îl vei mai putea pieptăna după spălare. Dacă obișnuiești să îți speli părul des, la una sau două zile, atunci poți alterna folosirea unui balsam cu folosirea unei măști. 

Cum să ai grijă de părul vopsit

Diferența dintre cele două produse de îngrijire, balsam și mască, este profunzimea cu care acestea acționează. Astfel, pentru că masca este un fel de balsam cu concentrații mai mari ale substanțelor active, este recomandat să stai cu ea în păr până la 20 de minute pentru a neutraliza efectele negative ale decolorării și vopsirii părului tău.

În ceea ce privește coafarea, indiferent de nuanța aleasă pentru vopsit, dacă folosești căldură este recomandat să aplici atât un spray de protecție termică, cât și un serum. Pe lângă procesul de decolorare sau vopsire, lipsa unei protecții împotriva temperaturilor ridicate poate dăuna aspectului părului tău. Serumul are rolul de a întări rezistența părului tău la diverși factori care îl pot deteriora, precum uscarea cu aer cald sau coafarea cu placa.

În final, sperăm că acum deții informațiile necesare pentru a-ți proteja atât culoarea părului vopsit pe termen lung, cât și sănătatea și suplețea acestuia. Urmând aceste recomandări, părul tău nu va avea de suferit, iar tu te vei putea bucura atât de o culoare frumoasă, cât și de un aspect plăcut cu care să poți atrage privirile pe stradă.

Surse foto: Mārtiņš Zemlickis, Alex Suprun, Marshal Quast

(P) Material publicitar realizat împreună cu XpertBeauty

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter