(P) 5 lucruri interesante pe care nu le știai despre zâmbet

De Unica.ro, pe

Zâmbetele ne aduc bucurie și au chiar și beneficii pentru sănătate. Cine zâmbește mult are șanse mai puține de a suferi de depresie, poate avea un sistem imunitar mai puternic și este cu siguranță mai puțin afectat de stres.

Însă dincolo de aceste lucruri mai mult sau mai puțin cunoscute, azi ți-am pregătit o mică listă cu 5 aspecte inedite despre zâmbet pe care, cel mai probabil, nu le știai. Uite care sunt acestea!

Zâmbetele sunt molipsitoare. Dacă tu le zâmbești oamenilor din jur, mai bine de jumătate din aceștia îți vor zâmbi înapoi. Nu există o explicație științifică în spatele acestui aspect, e vorba pur și simplu de empatie.

E mai ușor să zâmbești decât să te încrunți. Atunci când zâmbești, organismul face un efort mult mai mic decât atunci când te superi și te încrunți.

Un zâmbet larg poate „antrena” până la 53 de mușchi din corpul tău. Nu-i așa că e spectaculos?!

Ne naștem cu abilitatea de a zâmbi. Chiar dacă învățăm totul pe parcurs – emoții, gesturi, limbaj etc. – zâmbetul este ceva cu care ne naștem, ba chiar știm să zâmbim încă din viața intrauterină.

Femeile care zâmbesc sunt mai atrăgătoare pentru bărbați, comparativ cu femeile machiate. Un studiu derulat de Orbit Complete a scos la iveală faptul că bărbații consideră femeile care zâmbesc cu până la 70% mai atrăgătoare, comparativ cu femeile machiate.

Zâmbește mai mult și fă o faptă bună pentru niște copii vulnerabili

Orbit, aliatul de nădejde al zâmbetelor frumoase și sănătoase, sprijină și în 2018 campania „Dăruiește zâmbete”, campanie ajunsă la cea de-a patra ediție, ai cărei beneficiari sunt copiii defavorizați din grija asociației SOS Satele Copiilor. Și tu te poți implica acum în această campanie, printr-un gest banal, și poți ajuta copiii. Tot ce trebuie să faci este să cumperi unul sau mai multe pachete de gumă Orbit, până pe 30 noiembrie. 1% din valoarea fiecărui pachet de gumă va fi redirecționat către SOS Satele Copiilor, pentru a-i ajuta pe copiii aflați în grija organizației să zâmbească.

Fiecare zâmbet contează! Află mai multe despre campanie: https://daruiestezambete.mestecaorbit.ro/

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter