Beneficiile contracepției locale

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 16 februarie 2018, 10:46
Contracepția locală are numeroase beneficii pe care puține femei le cunosc. Iată cui și de ce i se recomandă folosirea metodelor contraceptive locale.

Ce este contracepția locală

Contraceptivul local se poate găsi sub formă de cremă, gel sau ovule care se introduc în vagin cu 5 – 10 minute înainte de actul sexual. Oricare ar fi forma sa, produsul conține o substanță ce distruge spermatozoizii, impedicandu-I astfel să ajungă la ovul.

Spermicidul se poate folosi în combinație cu o altă metodă contraceptive (ca steriletul, de exemplu) pentru o eficacitate sporită.

Cine poate folosi contraceptivele locale

Metoda poate fi folosită de orice femeie, în general medicii o recomandă celor care au contraindicație definitivă sau temporară pentru pilulele contraceptive sau dispozitivele intrauterine. De exemplu, dacă ești fumătoare, contracepția orală poate fi periculoasă, de aceea este indicata o metoda de contraceptive locala, care in acelasi timp nici nu afectează echilibrul hormonal.

De asemenea, femeile care au născut de curând, care au suferit un avort sau cele aflate în perioada de premenopauză pot folosi și ele în siguranță contraceptive cu acțiune locală.

Chiar dacă iei pilule, poate fi foarte util să ai la îndemână o substanță cu acțiune locală pentru cazul în care uiți să iei o pastilă.

Important. Substanțele spermicide acționează strict local. Ele nu ajung în uter și nu se absorb în organism, astfel că nu trec nici în sânge, nici în laptele matern și nu afectează în niciun fel echilibrul hormonal.

Cum se folosește contracepția locală

Ovulul contraceptiv se introduce în vagin cu 5 – 10 minute înainte de contactul sexual și asigură protecție timp de 4 ore. La fiecare contact sexual trebuie să folosești un nou ovul.

Important. Spermicidul poate fi inactivat de alte substanțe aplicate în vagin, de exemplu medicamente cu aplicație locală de tipul celor folosite în candidoză. De asemenea, spermicidul poate fi distrus de săpun, fie el și în cantități mici. De aceea imediat înainte sau după actul sexual este indicată toaleta cu apă simplă.

Atenție! Contracepția locală nu previne bolile cu transmitere sexuală. Eficiența metodei este cu atât mai mare dacă se folosește corect.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter