(P) Cât de dispuși suntem să purtăm haine second hand?

De unica, pe Ultimul update Vineri, 02 august 2019, 18:33

Când auzim despre second hand primul gând este că se referă la haine uzate, cu defecte, de modă trecută. Pentru împătimitele de fashion o astfel de abordare ar fi un atentat la bunul lor gust și la preferința pentru tot ce e nou, colecțiile de sezon lansate. Părerile sunt împărțite, dar cert este că această industrie are continuitate și chiar dacă a pornit de la un concept modest, de a reda viață unor articole vestimentare deja purtate, a ajuns să însemne ceva mai mult.  

De-a lungul timpului, magazinele de articole second hand au schimbat mentalități și au ajuns să fie un competitor serios al magazinelor clasice de articole vestimentare. Aici o contribuție o au și furnizorii, dar și cei care se încred să deschidă astfel de magazine.

De ce purtăm haine second hand

Hainele la mâna a doua sau second hand pot fi catalogate drept purtate, însă nu într-atât încât să fie deja uzate. Conceptul de a schimba cât mai frecvent ținutele a fost mereu o preocupare a doamnelor în mod special, încă din cele mai vechi timpuri. Dacă ar fi să căutăm și un punct de plecare a acestui tip de abordare ne-am întoarce în timpul reginei Elizabeta care obișnuia să doneze toate rochiile imediat după prima purtare. Norocoasele care aveau parte de ținute regale erau doamnele de la curte. Pentru regină era un act nobil, dar și necesar, pentru a găsi un rol util ținutelor pe care nu mai era dispusă să le mai poarte.

În timp, această practică a devenit una avantajoasă, presupunând valorificarea unor ținute, chiar dacă acestea nu mai erau noi. Desigur, un punct important în această industrie a fost legat și de criza economică care poate că în mod forțat impunea o mai mare atenție asupra bugetului alocat îmbrăcămintei. Ideea de a achiziționa second hand devenea mai rentabilă.

Printre motivele pentru care oricine, la un moment dat poartă și o ținută second hand se numără și avantajul de a găsi lucruri semnate de mari branduri, obiecte vintage, interesante, unicat. Poate că dezavantajul este că nu vei găsi mărimea dorită la orice, însă iată avantajul din asta: orice vei găsi și îți place fii sigură că nimeni nu va mai avea.

Atenție la calitate – aplică regulă nu orice este purtabil

Există și în această industrie diversitate de abordare. Preconcepțiile conform cărora hainele second hand sunt uzate vin și de la stocuri de proastă calitate a unor magazine. În schimb, pentru alții a devenit o necesitate de a selecta atent sursele încă din faza de colectare a stocurilor. Un exemplu în acest sens îl oferă Milenium Shopping care aduce articolele vestimentare din țări dezvoltate. Stocul este sortat, dezinfectat și trece prin etape de verificare și ambalare, astfel încât atunci când ajunge spre vânzare să nu existe încă o dată nevoia de a selecta conform calității pe care o prezintă fiecare articol în parte.

Client fiind, când te vezi în fața unei oferte a unui second hand urmărește precis ce anume te-ar interesa. Vizează colecția de articole în cauză și aplică regula că nu orice este purtabil. După o astfel de atentă selecție s-ar putea să găsești și acel ceva care îți inspiră din start diverse combinații de ținute.

Ce caută cel mai adesea publicul într-un magazin de tip second hand

Jucării – dacă acestea sunt de proveniență din țări străine, unde industria aceasta este mai ofertantă ca aici, jucării cu funcții interesante ce nu se găsesc în magazinele clasice sunt un interes.

Articole de sezon – pentru că pare mai avantajos să investești într-un costum de ski sau articole de plajă second hand acestea sunt pe lista de shopping.

Alte articole – Milenium Shopping ne demonstrează că aproape orice se poate vinde într-un magazin de tip second hand. Așadar de la covoare de dimensiuni reduse și până la pălării sau alte accesorii feminine sau masculine, articole de acest gen, ocazional poate purtate sunt de asemenea printre favorite.

Avantajul major în acest caz se referă la prețurile convenabil mai mici ale unor lucruri. Dacă obiectele în cauză sunt mai greu de găsit în magazinele clasice, cu atât mai multe motive au unii de a se îndrepta spre un shop de tip second hand. Până la urmă se pare că nu sună atât de rău să faci shopping din astfel de locuri.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter