(P) Ce presupune curățenia de primăvară – cum să o simplificăm? Spalam covoarele sau nu?

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 13 februarie 2020, 10:45

În mod ideal, ar trebui să ne curățăm locuințele și mediul în care lucrăm cu regularitate. Dar chiar și așa, o curățenie temeinică devine necesară mai ales la schimbarea sezonului. Mulți dintre noi o numim curățenie de primăvară, care implică în mare parte organizarea locuinței, curatarea covoarelor, eliminarea dezordinii și a lucrurilor de care nu mai avem nevoie și, desigur, aerisirea casei. 

După un sezon rece în care mai mult ne-am ferit să deschidem larg ferestrele și în care s-a acumulat praf și murdărie, este bine venită o curățenie profundă în fiecare colț al casei. 

O astfel de curățenie vine cu nenumărate avantaje pentru starea noastră de bine, pentru sănătatea noastră și pentru claritatea mentală. Totuși, un astfel de program de curățenie necesită timp, efort și organizare. Iată, în rândurile de mai jos, ce strategii puteți adopta pentru a vă ocupa de curățenia de primăvară, ca la final să vă bucurați de o casă curată, proaspătă și relaxantă. 

Stabiliți un program de curățenie. 

Poate fi incredibil de copleșitor să începem procesul de curățenie de primăvară, mai ales dacă locuim într-o casă cu suprafață mare sau dacă avem copii. Mulți dintre noi nici măcar nu știm de unde am putea începe. Iată de ce este atât de important să punem la punct un program. 

Cei care doresc să efectueze o curățenie temeinică, pot începe cu dulapurile și sertarele din toată locuința, continuând apoi cu cămara și frigiderul, eliminând toate lucrurile de care nu mai au nevoie, precum și alimentele expirate. De abia după ce am făcut ordine în dulapuri, birouri și sertare, putem să trecem la curățenia care se vede, și anume pereți, ferestre și pardoseală.

Apelați la ajutor si eventual la spalatorie covoare Constanta. 

Curățarea și organizarea unei locuințe poate fi un proiect masiv, care necesită adesea puțin ajutor extern. Dacă avem copii mici, bunicii sau prietenii ne pot ajuta cu tot felul de sarcini mărunte care ne mai scutesc puțin eforturile și timpul, chiar dacă e vorba doar de organizarea jucăriilor copilului. 

Totuși, pentru sarcini mai anevoioase, ajutorul profesional este cel mai recomandat. De exemplu, dacă dețineți o locuință cu multe ferestre, vă poate fi de mare ajutor o firmă specializată în curățare ferestre. De asemenea, sunt excelente serviciile de curățare covoare, mochete, saltele, fotolii, canapele și tapițerii oferite de Fast Clean Karpe, Strada Calugareni 21, Constanta 900178, 0770 210 210,www.fastclean.ro, mai ales dacă aveți copii de vârstă mică sau suferiți de astm, alergii sau alte afecțiuni respiratorii.

Firma de mai sus ofera servicii profesionale cu echipamente profesionale pentru covoarele dumneavoastra. Va ofera servicii special concepute pentru spalarea in profunzime si eliminarea mirosurilor neplacute

Investiți în opțiuni de depozitare.

La un moment dat, ajungem să deținem tot felul de lucruri – multe cu valoare emoțională – de care nu ne putem despărți. Inevitabil, acumulăm și lucruri de care avem nevoie doar ocazional. Toate aceste obiecte, accesorii și unelte ne aglomerează locuințele și creează acea stare neplăcută de disconfort. În prezent, există nenumărate opțiuni de depozitare, care au rolul de a ne ajuta să fim mai organizați și să câștigăm puțin spațiu. 

Chiar dacă locuim în case generoase, opțiunile de depozitare sunt minunate pentru o mai bună organizare. În funcție de necesități, puteți opta pentru rafturi, pentru coșuri din lemn sau plastic, pentru cutii, pentru huse pentru depozitarea hainelor și așternuturilor, pentru pantofar textil sau pentru cutii compartimentate, excelente pentru unelte și accesorii.

În cele din urmă, nu faceți greșeala enormă de a aborda totul dintr-o dată. Cei care își propun să facă o curățenie de sezon într-o singură zi sau în weekend pun singuri presiune asupra lor și s-ar putea să se dea bătuți când vor vedea că timpul trece și e dezordine în toată locuința. 

Mai indicat este să faceți curățenie treptat, fie începând cu câte un spațiu pe zi, cum ar fi curățenie în sertare sau în birou sau în cămară, fie începând cu dormitoarele sau cu livingul. 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter