(P) Ce trebuie să știi când porți saboți

De Unica.ro, pe

Aflați la granița dintre pantofi și sandale, saboții au fost considerați multă vreme inaccesibili tocmai datorită caracterului lor diferit. Prezenți în multiple forme și inspirați de modele de încălțăminte din Evul Mediu, saboții au fost redescoperiți însă în ultimii ani, când creatorii de modă și fashionistele au înțeles în sfârșit faptul că trăsăturile lor unice îi fac mai degrabă versatili, nu dificil de purtat.

Azi, saboții reprezintă un model de pantofi mult iubit de către majoritatea femeilor. Sunt purtați din miezul primăverii până în toamnă, se potrivesc oricărei siluete și oricărui stil: ce ai mai putea cere de la ei? Vezi cum să îi porți ca să obții cele mai reușite outfituri!

Saboții: cum să îi porți în funcție de tipul de corp

În general, saboții sunt adorați datorită faptului că oferă stilul unor stilettos, precum și centimetrii în plus, dar se dovedesc mult mai confortabili. Cu toate acestea, ca să arăți fabulos atunci când îi porți, e recomandat să ții cont de tipul tău de corp, înainte de toate.

Nu sunt principii mult prea drastice de respectat atunci când încalți saboți, dar atenția la detalii va da întotdeauna roade. Astfel, dacă ești micuță de înălţime, saboții cu toc înalt se vor dovedi o alegere perfectă. Optează pentru un model în tonuri nude, decupat la spate și în față, deoarece va bifa perfect acel efect de alungire a piciorului.

Dacă ai o siluetă pară și pulpe mai groase, e de preferat să eviți saboții cu toc solid, care pot acutiza aspectele de care ești mai puțin mulțumită. Alege tot saboți înalți, cu toc cui, și vei primi nota 10 la stil.

Fetele înalte și slabe, cu siluetă de fotomodel, vor fi prietene la cataramă cu saboții cu toc tip kitten heels, care le vor nuanța feminitatea. În plus, acest model hibrid e adorabil și de ceva vreme în trend.

Dacă ai siluetă măr, nu trebuie să îți faci prea multe griji, deoarece tipul tău de corp e dotat cu picioare fabuloase. De aceea, poți miza liniștită pe saboți cu detalii și aplicații, de preferabil cu toc, pe orice alt detaliu care va atrage atenția asupra părții de jos a corpului tău.

Saboții: cele mai potrivite modele în funcție de anotimp

Ți-am spus că saboții sunt atât de preferați și datorită faptului că reprezintă unele dintre puținele modele de încălţăminte care se pretează oricărui sezon. Din miezul verii până iarna târziu (da, e posibil așa ceva), saboții sunt acel accesoriu pur și simplu perfect.

Vara optează pentru o pereche de saboți cu toc înalt și subțire, în culori aprinse și decupați la vârf. Nu te eschiva nici de la materiale precum pielea întoarsă, mai dificil de abordat în alte anotimpuri, sau de la detalii cu texturi prețioase precum mătasea, catifeaua sau brocartul.

Primăvara și toamna sunt anotimpurile de etalare a saboților cu toc gros, care oferă stabilitate, cu un design compact. Culorile din gama sezonului (nuanțe ale pământului profunde și calde, pentru toamnă, sau pasteluri dulci pentru primăvară) sunt de asemenea o recomandare de zile mari.

Subiectul „saboții iarna” poate fi un pic mai delicat. Deși acest model de încălțăminte poate funcționa în anotimpul înghețat mai ales dacă îl abordezi alături de o pereche de șosete, ține cont de faptul că alegerea ta poate părea bizară în majoritatea circumstanțelor.

Saboții: cele mai potrivite outfituri

Saboții fac deliciul atât ținutelor fanteziste, care atrag toate privirile, dar pot fi integrați și într-un outfit simplu, casual.

În primul rând, asigură-te că optezi atât pentru un model de saboți simpli, într-o nuanță neutră, cu toc comfy, pe care să îi poți integra alături de orice item, dar și pe unii fanteziști. Cei de mai jos, în tonuri de alb și negru, sunt minunați, dar ai liber la imaginație: cu cât saboții tăi au un look mai extravagant, cu atât mai bine.

(P) Ce trebuie să știi când porți saboți

Ce trebuie să știi despre saboți este că reprezintă o alegere de zile mari pentru stilul office. Dacă la tine la birou nu sunt obligatorii stilettos, saboții vor face față în orice circumstanță, inclusiv la întruniri și interviuri. Alege însă unii de calitate, mai degrabă simpli decât ornați în exces. În mediul online vei descoperi modele de saboți care îți vor fura inima. Vezi de asemenea și opțiuni de încălțăminte de damă de la 115 de lei

În ceea ce privește ținutele, saboții vor face ravagii în orice stil. Asociază cu blugi drepți și cu o cămașă statement pentru un look casual perfect pentru brunch. În anotimpurile reci, saboții vor fi fabuloși alături de jeans evazați și de un pulover moale. Combinația cu un blazer structurat merită de asemenea bifată.

Vrei un plus de eleganță? Asociază saboții cu o rochie de mătase și ai un outfit perfect pentru un date. Mixează cu un costum office colorat și ești gata să ieși la film. Combinația cu fustă midi și saboți cu toc kitten heel e de asemenea de testat.

Romantismul saboților iese la iveală în mod exemplar atunci când le asociezi itemuri vestimentare cu volane sau cu aplicații din dantelă. Folosește texturi lejere și materiale naturale pentru un outfit care aduce vibrații boho-chic extraordinare.

Ce ne mai place? Asocierea saboților cu o brățară de gleznă. Acest item, popular în anii 1990 și 2000, a revenit în centrul atenției și arată mai bine decât orice cu saboți. În rest, apelează la piese vestimentare feminine, în nuanțe saturate sau în pasteluri delicioase, ca să temperezi puțin din comoditatea saboților.

Profită de ultimele zile de vară și combină o pereche de saboți cu o rochie cu dungi și o pălărie cu boruri largi: este exact ceea ce ai nevoie acum.

Ține cont de recomandările noastre în ceea ce privește purtarea saboților și vei obține outfituri impecabile, fără pată. Alege accesoriile care se potrivesc cu stilul tău și cu tipul tău de corp, dar poartă și saboții corespunzători anotimpului de afară. 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter