(P) Cum alegi cea mai potrivită culoare pentru canapeaua ta

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 09 decembrie 2020, 23:49

Canapeaua este mai mult decât o simplă piesă de mobilier – este punctul central al unei camere. Datorită dimensiunii, dar și amplasării sale, ea iese în evidență indiferent de culoare. Cu toate acestea, culoarea acesteia poate să spună ceva despre tine și stilul tău de viață. 

Care va fi alegerea ta? Preferi o culoare îndrăzneață, una adaptabilă sau una care să se îmbine cu viața mereu plină de surprize? Am compilat câteva sfaturi care te vor ajuta în căutarea canapelei perfecte, dar mai ales a culorii ei.

Alege o culoare complementară restului decorului

O modalitate ușoară de a alege o culoare pentru o canapea este să o iei în funcție de culorile din cameră.  Dacă multe dintre celelalte obiecte conțin portocaliu, atunci completează cu o canapea  albastră într-o nuanță închisă care va potența nuanțele existente. 

Totodată, o poți alege din aceeași familie cromatică a decorului existent. De exemplu, dacă ai o podea cu o culoare rece, alege o canapea neagră. Dacă primul obiect de mobilier pe care îl vei cumpăra este canapeaua, atunci alege-o într-o nuanță neutră, care îți va permite să construiești în jurul ei, când decorezi restul spațiului.

Cumpără canapea statement, cu un model îndrăzneț

Nu toți suntem atrași de culorile anoste sau de trenduri. Dacă faci parte din categoria celor care iubesc să decoreze îndrăzneț, să asocieze patternuri care ies în evidență sau care nu se tem de culori tari, precum galben muștar, spre exemplu, de ce să nu alegi o astfel de culoare și pentru canapeaua ta? În acest fel, vei reuși să îmbini utilul cu plăcutul – te relaxezi seară de seară pe ea, dar va ieși minunat și în fotografiile pentru Instagram.

Potrivește culoarea canapelei cu peisajul exterior

Dacă ai multe ferestre ești deja o norocoasă, dar folosește la maximum acest atu. Integrează canapeaua în peisaj. Dacă livingul dă spre grădină, cumpăr-o într-o culoare pământie sau un verde închis, poate chiar din catifea. Sau, lângă ferestre cu deschidere largă, poți amplasa divane extensibile, potrivite atât pentru living cât și pentru dormitorul copiilor.

Culoarea închisă, potrivită pentru familii numeroase

Înainte de a alege o culoare pentru canapea, ia în considerare cât de numeroasă este familia ta. Dacă ai copii sau animale de companie, optează pentru o culoare închisă. Scapă de grija petelor și ia-ți o canapea gri sau maro închis. Eventual, cumpără și o protecție care să te ajute cu toate aceste potențiale surse de murdărie.

Alege canapeaua în funcție de stilul de viață

Acordă-ți o secundă și gândește-te la stilul tău de viață. Ești, mai degrabă, genul căreia îi place găzduiască petreceri sau cel pentru care serile sunt dedicate relaxării la tv sau cu o carte în mână?  Dacă te încadrezi în prima categorie, cel mai probabil ți se va potrivi o canapea cu o culoare închisă, care să reziste serilor lungi alături de prieteni. Dar dacă te știi mai liniștită, ia-ți o canapea mai deschisă, care se poate asorta minunat cu mobilierul minimalist.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter