(P) Cum să alegi ținuta potrivită în funcție de ocazie?

De unica, pe

În zilele noastre chiar și pentru femei pantalonii au devenit atât de populari în viața de zi cu zi încât am ajuns să considerăm orice rochie sau fustă o piesă formală potrivită la orice ocazie specială. Și într-adevăr, există și rochii care datorită culorii și croielii se potrivesc aproape la orice ocazie, precum rochia little black dress, care nu trebuie să lipsească din garderoba niciunei femei. Dar cu excepția ei, puține sunt rochiile cu care te poți duce de la o nuntă, direct la o cină cu familia iubitului fără să trebuiască să treci pe acasă să te schimbi. De aceea, ți-am pregătit o listă cu toate evenimentele importante care ar putea apărea în agenda ta și vestimentația potrivită fiecărei ocazii speciale în parte.

Nunta unei cunoștințe

Indiferent dacă ești sau nu domnișoară de onoare la nunta cuiva, există câteva reguli vestimentare pe care trebuie să le respecți dacă ești invitată. În primul rând, chiar dacă ai dinscutat dinainte cu mireasa și ți-a dat permisiunea ei, nu purta alb deoarece în această cea mai importantă zi din viața ei, albul îi aparține. De asemenea, ai grijă ca ținuta ta să nu fie prea provocătoare deoarece să furi toate privirile la nunta altcuiva nu dă dovadă de înțelegere și prietenie față de mireasă. Dar pe de altă parte, ai grijă să se vadă că te-ai preocupat de propria ținută și ai făcut un efort ca să arăți cât de bine cu putință, purtând cele mai elegante articole vestimentare pe care le deții. De asemenea, nu uita de puterea accesoriilor și alege-le pe cele care îți complementează ținuta. Astfel, nu numai că poți să-ți exprimi respectul față de cei care te-au invitat, dar te vei simți și bine, îmbrăcată potrivit pentru acest eveniment.

O petrecere afară

(P) Cum să alegi ținuta potrivită în funcție de ocazie?

Petrecerile în aer liber sunt evenimente informale unde lumea se strânge în grup ca să se distreze împreună și să se simtă bine. La o astfel de ocazie nu se așteaptă nimeni să te prezinți încălțată cu cele mai înalte tocuri sau să porți rochii pe care de-abia le poți îmbrăca de una singură. Dar asta nu înseamnă că nu poți profita de ocazie și să adopți o ținută semi-formală. Petrecerile afară, mai ales când e cald, merg mână în mână cu rochii de vară dantelate și sandale delicate care te lasă să simți atingerea fină a ierbii.

O noapte la spectacol

Dacă iubitul tău știe că-ți place muzica clasică și îți spune că ți-a pregătit ceva deosebit, cere detalii în legătură cu ținuta potrivită pentru acel loc. Nimic nu este mai stânjenitor decât să te trezești singura persoană în blugi la un spectacol de operă sau balet! Ca să guști din plin o astfel de experiență când se ivește ocazia și să fii convinsă că nu vei fi prinsă pe picior greșit, investește într-una sau două rochii de seară lungi pe care să le ai gata pregătite pentru astfel de evenimente.

Cina cu părinții lui

Vă știți deja de ceva timp și ți-a spus că vrea să te prezinte și alor lui. În acest caz, deși din cauza emoțiilor vei fi tentată să exagerezi puțin cu ținuta ca să faci o impresie bună, trebuie să ții minte că familia lui ar putea deveni într-o zi și famila ta și pentru o relație de viitor puternică, bazată pe încredere, trebuie să fii de la început TU. La astfel de ocazii gândește-te cu ce te-ai îmbrăca la o cină festivă din familia ta, sau la ziua de naștere a unei rude apropiate, adoptă o atitudine politicoasă și deschisă față de cei din jur și garantat îi vei cuceri pe cei mai importanți oameni din viața lui.

O petrecere la birou

Cea mai mare greșeală vestimentară pe care o poți face la o petrecere la birou, este să uiți că încă te afli într-un mediu formal și să dai prea mult frâu liber imaginației. Mai ales dacă țintești la o promovare sau la obținerea unui rol important în cadrul firmei unde lucrezi, o ținută provocatoare chiar și la o petrecere poate lucra în dezavantajul tău. Nu ai restricții cu privire la culori sau materiale, dar ține minte să nu te îmbraci cu nimic din ceea ce nu ți-ar plăcea să fii văzută purtând la muncă într-una din zilele obișnuite.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter