(P) Cum să ne păstrăm dantura mereu sănătoasă

De Unica.ro, pe

Din cauza rapidității cu care ne desfășurăm viața cotidiană, tindem sa nu acordăm suficientă atenție igienei personale, mai ales celei orale. De aceea tot mai mulți oameni ajung în punctul în care necesită un implant dentar.

Ca să nu se ajungă până aici, sunt mulți factori de care trebuie să ținem cont cu rigoare zilnic.

Obiceiurile care ne distrug dantura

Aici lista este destul de vastă, începând de la alimentație, vicii, până la lipsa îngrijirii dinților într-un mod adecvat, toate pun bazele unei distrugeri încete, dar sigure a danturii.

Obiectivul principal ar fi să evităm alimentele care conțin mult zahăr, desi în ziua de astăzi majoritatea produselor conțin o cantitate ridicată. Sucurile acidulate sunt de evitat pe cât de mult posibil, împreună cu ciocolata, bomboane și alte deserturi de genul acesta. Evitați și gheața din băuturi, deoarece, în combinație cu zahărul, poate sensibiliza considerabil dantura.

Placa bacteriană este stimulată cel mai tare de acesta, dar și carbohidrații stau la baza formării cariilor, deci este de preferat să nu abuzăm nici de aceștia. Floricelele, semințele, chipsurile sau snacksurile nu sunt foarte prietenoase cu dinții, pentru că, din moment ce le spargem mereu între dinți, distrug considerabil smalțul. Totuși, dantura poate fi stimulată și întărita grație alimentelor mai tari precum merele.

În cazul în care sensibilitatea gingivală este prea mare, iar deja dinții încep să cadă, există oricând posibilitatea unui implant megagen, fiind o modalitate modernă de implant dentar, dar cel mai bine ne ferim de lucrurile care ne pot aduce în acest punct.

În niciun caz nu vă roadeți unghiile! Pe lângă faptul că această acțiune reprezintă un gest nu tocmai frumos pentru mulți oameni, face extrem de mult rău smalțului, dar și cavității bucale în general, pentru ca ne infestăm gura cu microbi.

(P) Cum să ne păstrăm dantura mereu sănătoasă

Pentru o dantură mereu albă

Cel mai de preferat ar fi să evităm sau chiar să renunțăm la alimentele precum cafeaua sau vinul roșu, pentru că acestea pătează sau îngălbenesc destul de tare dantura. Deci cel mai bine ar fi să ne rărim consumul și să ne spălăm mereu pe dinți după ce le consumăm.

Periajul trebuie tratat cu strictețe

Periajul dinților în mod corect ne ține departe de implanturi. Mișcarea corectă este cea de sus în jos și de jos în sus, nu într-un mod haotic și rapid. Acțiunea aceasta trebuie să dureze minim 2 minute. Dacă apar sângerări și sensibilitatea este prea mare, se recomandă utilizarea unei periuțe de dinți mai moale, de cele mai multe ori dă roade acest lucru. 

Ața dentară este din nou foarte eficientă, deoarece cu ea putem pătrunde între dinți, unde, de cele mai multe ori, rezidurile alimentare sunt greu de eliminat fără aceasta. Apa de gură ne ajută să ne împrospătăm mereu dantura și este foarte bună și ea pentru zonele greu de pătruns.

Controlul periodic ne salvează dinții

Chit că nu resimțim semne fizice ale unei leziuni dentare, cel mai bine este să mergem la câte un control regulat, o dată la jumătate de an, pentru a evita urgențele. Chiar dacă nu simțim nimic, stomatologul poate depista și elimina o carie în stadiul ei incipient, ceea ce ne scutește și de chin și, în același timp, ne ajută să economisim bani (procedura de inserare a unui implant megagen nefiind întocmai ieftină).

Pentru o vizită regulată, puteți apela oricând la Alverna Dental Studio. Aici veți întâlni o echipă pasionată de munca lor, drept urmare, o echipă care tratează cu profesionalism și echipamente de ultimă generație orice client.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter