(P) De ce să alegi darurile personalizate și unde le poți crea

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 03 decembrie 2020, 23:34

Cadourile personalizate au câștigat tot mai mult teren în fața celor consacrate, cu care nu aveai cum să dai greș la niciun eveniment. Nu se știe exact de la cine a plecat ideea, cert e că oamenii au prins gustul repede, indiferent că primesc sau că oferă un astfel de cadou. Prin  urmare, toată lumea e mulțumită, iar dacă nu ești încă în acest trend, îți oferim câteva argumente să i te alături.

Sunt potrivite la orice ocazie

Cu un cadou personalizat, nu trebuie să-ți mai faci griji că ai ales ceva nepotrivit, care nu e în ton cu evenimentul. Nu contează că e aniversare, Crăciun sau botez, pentru că un astfel de dar poate fi adaptat pentru orice ocazie. Contează mai puțin obiectul în sine, esențial fiind felul în care acesta este personalizat pentru a fi pe gustul persoanei căreia îl oferi. Astfel, chiar și cel mai banal lucru poate deveni un cadou reușit, pentru persoanele apropiate sau colegii de la birou.

Nu există altul la fel

Unicitatea este o altă caracteristică a unor astfel de obiecte, pentru că le dă un plus de valoare, în afara celei materiale. Pentru a oferi un astfel de cadou unic, pune-ți imaginația la treabă și gândește-te cum ar trebui să arate sau care este mesajul pe care vrei să-l transmiți. Nu te baza pe clișee și nu prelua idei de pe net sau din magazine, pentru că, astfel, se pierde unicitatea, iar cadoul tău va fi doar o copie personalizată.

Destinatarul nu o să strâmbe din nas

Un cadou personalizat presupune mai multă bătaie de cap decât o sticlă de vin frumos ambalată cumpărată în drum spre eveniment. E nevoie de mai mult timp pentru a găsi ideea potrivită și a o pune apoi în aplicare, iar, acest lucru îl înțelege și destinatarul. Acesta va aprecia implicarea ta, și va vedea cadoul ca pe un lucru special creat pentru el. Prin urmare, cu un astfel de dar mergi „la sigur” și nu ai motive să îți faci griji că nu va fi pe placul destinatarului.

Te bucuri și tu în egală măsură

Atunci când alegi un cadou pe ultima sută de metri, doar pentru a nu te duce cu mâna goală, satisfacția de a oferi este aproape nulă, chiar dacă destinatarul este chiar încântat. În schimb, cadoul personalizat necesită mai multă implicare, iar astfel crește și satisfacția când vezi că efortul a dat rezultate.

Cum faci rost de un cadou personalizat

Variantele pe care le ai la dispoziție sunt multiple și depind, în mare măsură, de ideea la care te-ai gândit. Dacă ai un anumit talent care te ajută în acest demers, poți realiza tu însuți cadoul. Astfel, poți confecționa bijuterii ori alte obiecte hand-made, sau poți picta anumite obiecte pe care să le faci apoi cadou.

În cazul în care vrei să oferi un tricou sau un alt accesoriu personalizat cu un mesaj, o fotografie sau un desen, există numeroase ateliere de imprimerie care se ocupă cu asta. De asemenea, poți găsi o serie de cadouri personalizate pe site-ul Ghizbi.ro, unde poți să și creezi propriul cadou, exact așa cum îți dorești.

Pentru a face un astfel de cadou, e bine să știi bine persoana căreia urmează să-l oferi. Trebuie să îi cunoști personalitatea, hobby-urile, preferințele și să faci în așa fel încât cadoul să se încadreze bine în aria sa de interes.

Sperăm că te-am convins cu aceste argumente, iar cu prima ocazie vei alege și tu un cadou personalizat pentru cineva drag.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter