(P) De ce să alegi o librărie?

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 03 decembrie 2020, 13:30

Viața este un fenomen complex, ce poate fi mai ușor de navigat odată ce îți îmbogățești patrimoniul personal cu opere de referință din literatură. Dacă ești pasionat de citit și nu percepi viața fără răsfoitul cărților, înseamnă că probabil ai avut deja aceasta dilema: De unde să îmi cumpăr cărți? Librărie sau Anticariat?  

De ce să alegi o librărie? Deși suntem adepții culturii în orice forma, acest articol îți va exemplifica beneficiile cumparatului din librării.

Gama variata de produse

În primul rand, librăriile sunt acele locuri cu spații frumos amenajate și îngrijite, în care poți bea o cafea sau un ceai în timp ce citești cartea preferată. Librăriile nu mai sunt demult doar locuri în care mergi doar pentru a cumpara o carte, ci ele au devenit adevărate instituții de socializare și locuri în care găsești diverse produse adiacente, cum ar fi căni, vaze și alte acareturi frumoase și simpatice pentru decoratiuni. Așa că un prim beneficiu al cumparaturilor din librării este oferta variată de produse pe care le gasesti în cadrul acestora. În plus, dacă te gandesti sa cumperi cărți din librării, trebuie sa stii ca vei putea beneficia de sfatul specialistilor atunci cand esti nehotarat sau ai un buget limitat și îți dorești doar anumite volume. Este important de menționat, că deși gusturile diferă, oamenii ce lucrează în librarie pot sa iti indice ce este potrivit pentru stilul tau prin prisma opiniilor acestora despre cartea în cauză. 

Posibilitatea de a precomanda o carte

Un alt avantaj al cumpărării cărților din librării ar fi precomandarea cărților dorite. Cu toate acestea, dacă vrei sa fii printre primii care se bucura de o carte nou apărută, ar trebui să știi că s-ar putea să scoți din buzunar o sumă mai mare de bani și că va fi nevoie sa astepti până vei intra în posesia cărții respective.

Achiziția unei noi cărți tipărite, care nu are însemnări, te poate face sa te simți bine nu numai cand o cumperi, ci și ulterior, cand o parcurgi. Cărțile proaspat tiparite au un miros aparte, ce îți va ramane aproape pe parcursul lecturii și care te va fascina și te va ajuta sa asociezi locul și timpul lecturii cu acțiunea din carte, asta deoarece mirosul este cel mai mare stimulent al memoriei. 

(P) De ce să alegi o librărie?

Achiziționarea cărților cu autograf 

Cartea noua de autor contemporan poate avea și alte avantaje, cum ar fi un autograf din partea autorului. De multe ori, volumele noi sunt lansate în cadrul librariilor, iar la cumpararea unui astfel de volum la evenimentul de lansare poți obține și mult dorita iscălitură. 

Totodată, atunci când te îndrepți spre librării ca punct focal al achiziției de carte poți obține o ediție reeditată și mult mai cuprinzatoare decat una pe care ai putea sa o gasesti în anticariat. Totuși, ar trebui sa fii atent sa nu depășești bugetul pe care l-ai alocat, în mare parte pentru ca orice editură care va îmbunătății edițiile, va crește prețul cărții. 

Dacă ești mereu pe fugă sa stii ca mai toate librăriile au și o varianta optimizată pentru mobil, ce îți facilitează accesul la mii de cărți din depozitele lor, doar cu o cautare si o atingere a butonului de cumparare. 

Oferte și reduceri substanțiale online

Un alt beneficiu al cumparatorului de carte dintr-o librărie online ar fi faptul ca nu mai ești nevoit sa transporti singur cărțile și în plus poți beneficia de oferte și reduceri substanțiale la volumele mult dorite.  

(P) De ce să alegi o librărie?

În concluzie, locul din care alegi sa îți cumperi cărțile îți aparține în totalitate, dar acum că ești mai familiarizat cu beneficiile cumparaturilor din librării poți face o alegere mai informata. Ne bucurăm ca ai parcurs acest articol alături de noi și te invitam sa rasfoiesti virtual volumele din libraria noastra online. Pentru ca indiferent de modalitatea de cumparare sau locul de provenienta, lectura zilnica aduce cu sine multe beneficii, cum ar fi imbogatirea vocabularului, o paleta mai nuanțată a emoțiilor, mai multă relaxare și creativitate. Spor la citit!  

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter