(P) Exemple mari…de la cei mici. Cum învățăm adevăratul sens al cuvântului „curaj” de la copii

De unica, pe

Un poet american punea ajutorul oferit semenilor în centrul identității umane și spunea că nu există „exercițiu” mai bun pentru inimă decât a întinde o mână de ajutor celor care au nevoie. De cele mai multe ori, tumultul vieții aglomerate din societatea modernă ne face să uităm acest lucru. 

Este bine ca din când în când să ne amintim că suntem norocoși tocmai pentru că avem această viață plină, și să ne deschidem inima și către cei care sunt greu încercați de soartă, pentru că vom avea lecții importante de învățat. Când un copil care a trecut prin experiențe greu de imaginat are puterea să zâmbească și să se deschidă către noi, abia atunci vom fi descoperit adevăratul sens al curajului și speranței.

Arctic, brandul care face parte din viețile românilor de aproape 50 de ani, le este alături atât în momentele de bucurie, cât și în cele de tristețe. Așa a pornit  ideea campaniei ♥️ Arctic, prin care putem descoperi împreună cum situații dintre cele mai dificile pot găsi câteodată rezolvare prin solidaritate, compasiune și dragoste față de semeni. 

În acest context, Arctic și-a unit forțele cu MagiCAMP pentru a promova patru proiecte care au la bază dragostea, familia, prietenia și spiritul, valorile fundamentale umane.

MagicLove este un proiect despre dragoste și despre cum aceasta poate schimba destinele. Arctic și MagiCAMP, cu susținerea lui Vladimir Drăghia și Alice Cavaleru, încurajează cuplurile să se alăture cauzei și să împărtășească iubirea lor prin donarea unei părți din darul de nuntă sau contravaloarea mărturiilor unor familii aflate la nevoie. Astfel, poți porni la drum cu o faptă bună. 

Deoarece Arctic crede în valorile prieteniei adevărate, cea care unește oameni și comunități, s-a alăturat unui proiect care are drept punct de plecare chiar această idee. Prin proiectul MagicMakers, Arctic și MagiCAMP își propun să îi ajute pe cei care își doresc să fie alături de un prieten la nevoie. Tinerii învață să facă fundraising pentru o persoana dragă, fiind încurajați să-și dezvolte creativitatea și perseverența. Aceștia pot iniția orice proiect, de la un spectacol de stand-up comedy până la un concert cu scop caritabil, încasările în urma evenimentului mergând către prietenul lor care are nevoie de aceste fonduri. 

Bursele Magic au fost create pentru a-i sprijini pe copiii proveniți din familii care se confruntă cu un diagnostic oncologic să își continue educația. Orice copil trebuie să aibă posibilitatea de a-și urma visul, chiar dacă întâmpină dificultăți financiare. De aceea, Arctic și MagiCAMP vin în sprijinul lor cu Bursele Magic, un proiect care își dorește să aducă un zâmbet copiilor și părinților greu încercați de viață.  

Caravana Magic a început anul trecut în perioada Crăciunului, când echipa MagiCAMP a străbătut țara pentru a oferi cadouri către mai mult de 100 de familii care se confruntă cu un diagnostic oncologic. Anul acesta, Arctic susține proiectul pentru a ajuta familiile greu încercate, pornind într-o caravană pentru a le dărui seturi de aparate electrocasnice. În calitatea sa de brand care susține familiile de români, Arctic își propune să fie alături de cât mai multe dintre acestea și în momentele grele.

Întotdeauna vor exista cauze umanitare și semeni care au nevoie de susținere, important este ca fiecare dintre noi să ofere cât de puțin pentru a ajuta. Ajutorul nu trebuie să fie neapărat de ordin financiar, ci poate consta în timp, afecțiune, cunoștințe, oferite cu inima deschisă. Susținând cele patru proiecte, fiecare dintre noi poate face un act de magie ce poate transforma viața cuiva într-una mai bună. 

Mai multe detalii pe arctic.ro/efectularctic.

#efectularctic

Distribuie și tu magia mai departe!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter