(P) Fii in pas cu moda. Vezi cele 5 tipuri de genti perfecte pentru sezonul de vara 2019!

De unica, pe

Stilul unei femei se poate vedea cu ochiul liber inca de la primul contact vizual. Prima impresie de obicei spune cam tot despre cum ii place sa se imbrace sau cum prefera sa se accesorizeze.

Pentru a face o impresie excelenta atentia trebuie sa se focuseze nu doar pe hainele purtate ci si pe modul lor de imbinare si al accesoriilor folosite. Geanta unei femei poate spune multe lucruri despre personalitatea acesteia si este cel mai important accesoriu atat datorita utilitatii sale cat si prin prisma designului si a calitatii materialului.

O geanta fabricata dintr-un material de o calitate indoielnica se vede de la departe. Cele mai bune genti, dar si cele mai costisitoare sunt fabricate din piele naturala. Nu oricine are o astfel de geanta, dar toate femeile si-ar dori sa aiba una macar pentru ocaziile importante.

Geanta perfecta: mit sau realitate?

Toate femeile au cautat la un moment dat in viata lor geanta perfecta, iar unele inca o mai cauta. O geanta poate fi insa perfecta doar pentru o anumita utilitate sau ocazie. Cate femei, atatea genti preferate.

Geanta perfecta trebuie sa imbine mai multe caracteristici si de obicei este perfecta pentru noi doar pentru o anumita perioada de timp sau sezon. In general geanta perfecta este una dintre acele genti dama care imbina cu succes accentele de feminitate cu cele de utilitate si durabilitate in timp, dar mai ales ne completeaza perfect stilul.

Desi in pas cu moda sau cu tendintele unui anumit sezon, an, geanta perfecta are caracteristici care nu se demodeaza niciodata. In mare trebuie sa se potriveasca perfect cu tinuta si sa faca o femeie sa se simta cat mai bine purtand-o si afisandu-se cu ea in public.

Geanta perfecta are urmatoarele caracteristici ideale:

  1. Are culoarea perfecta – unele femei poarta doar negru, altele prefera gentile albe, iar cele mai multe aleg orice le pica in mana sau cat mai colorate cu putinta. Desi negrul se spune ca ar merge la orice, unele femei nu il suporta si stau departe de el. Pentru cele care prefera negrul, avem un sfat din practica: nu purtati geanta neagra atunci cand o sa stati mult timp la soare. Negrul atrage soarele si veti simti cat de fierbinte devine geanta, iar lucrurile mai delicate dinauntru se pot topi. Nu mai vorbim de disconfortul pe care bratul care se atinge de geanta il va simti.
  2. Are forma potrivita in orice situatie – unele femei prefera gentile cu o forma rigida, de dreptunghi, care in general nu isi schimba forma indiferent de numarul de obiecte introduse in geanta. Altele detesta acest tip de geanta care de obicei este folosita la birou si o inlocuiesc cu o geanta fabricata dintr-un material moale, flexibil care se pliaza dupa formele produselor aflate in geanta. Dezavantajul acestei genti este faptul ca atunci cand este mai mult goala decat plina materialul tinde sa se stranga spre centrul gentii si aspectul sau nu este chiar placut.
  3. Are suficiente buzunare – unele femei isi doresc genti cu cat mai multe compartimente si/sau buzunare, pe cand altele le detesta si le ocolesc. Unele persoane considera ca este mai bine sa isi compartimenteze lucrurile in geanta in functie de importanta si pentru a fi mai usor de gasit, pe cand altele nu se simt bine daca introduc mana in geanta si nu nimeresc buzunarul care trebuia. Pe unele buzunarele le ajuta si le simplifica selectia obiectului la scoaterea din geanta, pe cand pe altele le incurca si atunci sunt nevoite sa se uite indelung in geanta sau chiar sa o rastoarne pentru a gasi ce le trebuia.
  4. Are incuietorile potrivite – cele mai multe genti se inchid pe fermoar pe cand altele au un arici, nasturi sau chiar metode de inchidere pe baza de snur care trebuie legat in permanenta pentru a nu se deschide geanta cand suntem in miscare. Fiecare tip de inchidere are avantajele si dezavantajele sale, dar fermoarul este cel mai des intalnit si cel mai sigur. Fermoarul nu se deschide singur decat in situatii speciale si ne asigura ca lucrurile ne sunt in siguranta indiferent cat de mult miscam geanta.
  5. Are suficiente fermoare – fermoarele interioare sunt cele care ne ajuta sa ne tinem lucrurile in mod separat pentru a nu se deteriora. De exemplu, nu am vrea ca telefonul sa fie zgariat pe display de catre chei, dar nici ca forfecuta de unghii sa ne intepe cand introducem mana in geanta si exemplele pot continua. Unele obiecte mai importante si care au o suprafata mai delicata trebuie tinute intr-un compartiment sau buzunar separat de celelalte, dar si undeva unde sa ne fie usor sa le gasim si rapid de scos din geanta.
  6. Are un material de calitate – unele genti sunt fabricate din piele naturala, altele din piele sintetica, unele din plastic, altele din material textil. Exista genti si din lemn sau din elemente bio sau biodegradabile. Alte genti pot fi fabricate si din hartie de ziar sau naylon. Important este ca femeii sa ii placa si sa fie destul de rezistenta pentru o utilizare frecventa sau macar atunci cand are nevoie de ea. Fiecare femeie are gusturile sale si isi stie cel mai bine nevoile. Doar ea poate decide ce material ii place cel mai mult si pe acela il va cumpara de cate ori doreste.

Cele mai multe genti sunt comercializate in magazinele fizice unde putem sa ne ducem oricand sa aruncam un ochi sau in magazinele online care sunt deschise tot timpul si care promit sa ni le livreze la usa in cel mai scurt timp.  

5 tipuri de genti perfecte pentru sezonul de vara

Pentru ca se apropie vara si ne gandim cu totii la vacanta si relaxare, ne-am gandit sa va prezentam 5 tipuri de genti care sunt numai bune pentru sezonul de vara care se anunta incendiar:

  1. Geanta de plaja – cel mai ravnit accesoriu pentru orice femeie care o sa mearga macar cateva zile la mare este geanta de plaja. Aceasta este de obicei fabricata din material textil, usor de pliat sau dintr-un material scortos ca de rachita. Geanta de plaja este de obicei folosita doar cand ne ducem la plaja sau la strand si avem nevoie sa ne caram lucrurile in ceva. De obicei avem nevoie de o geanta suficient de incapatoare pentru a introduce in ea macar un prosop, lotiunea de corp, uleiul de bronzat, apa, un portofel, cel putin un telefon, eventual o carte, ochelarii de soare, adica tot ce ne trebuie pentru o zi la plaja. Dimensiunea ei este mare sau este destul de flexibila incat sa accepte toate aceste obiecte. Pana la urma de asta a fost creata, nu pentru design sau trenduri, ci pentru utilitate. Nu exista moda gentilor de plaja cand ajungem pe nisipul fierbinte si ne intindem cearceaful. Nimeni nu se uita la geanta noastra si nimanui nu ii pasa din ce colectie sau an face parte. Important este sa avem in ea tot ce ne trebuie.
  2. Geanta casual – aceasta geanta poate fi purtata oriunde intr-o zi normala. Putem merge la scoala sau facultate cu ea carandu-ne cartile si caietele, apa si mancarea, dar si la cumparaturi sau la treburile obisnuite pe care le avem in oras. Important este sa fie cat mai incapatoare si mai rezistenta la greutati mari. Mai trebuie sa fim atenti ca bareta sa fie una comfortabila daca o vom purta pe umar si greutatea ne va presa pielea fina din acea zona.
  3. Geanta office – precum ii zice numele geanta office este destinata zilelor in care suntem elegante si mergem la birou sau la o intalnire de afaceri. Atunci cand vrem sa avem un look tip business, aceasta geanta este ideala. Aici designul conteaza mai mult decat utilitatea si prima impresia va fi una buna daca geanta office arata in stare impecabila. Aceasta trebuie intretinuta cat mai bine, mai ales in cazurile cand este confectionata din piele naturala.
  4. Geanta de tip poseta sau plic – acest tip de geanta este cel mai mic tip de geanta daca vorbim de dimensiunile sale. De obicei este purtata doar in mana sau pe mana, niciodata pe umar, dar exista exceptii cel putin in cazul posetei. Desi este mica, in ea pot incapea lucruri marunte cum ar fi cheile, un telefon sau un portofel, adica strictul necesar. De asemenea, fermoarul este foarte important aici. Daca acesta este singurul mod de prindere, femeia ar face bine sa aiba grija de el, altfel nu o va mai putea folosi. Acest tip de poseta este mai elegant decat geanta casual si principalul sau scop este sa dea bine la nivelul intregii tinute. Ocaziile la care este purtata sunt speciale mai ales daca vorbim de geanta de tip plic. Aceasta geanta de dama este purtata de obicei la petreceri unde eleganta este o cheie definitorie. Poate sa se asorteze cu tinuta sau sa iasa complet din tipar. De cele mai multe ori principiul „negrul merge la orice” se aplica si tinuta este salvata cu acest mic accesoriu.
  5. Geanta tip rucsac  – cel mai casual tip de geanta si cel mai comod. Aici utilul bate designul si femeile o poarta atunci cand au ceva de transportat care este greu de dus pe un singur umar sau in mana. Orice lucru este mai usor de carat atunci cand presiunea este pusa pe ambii umeri. Iti ofera libertate de miscare, iar pe timp de vara poate fi o alegere inspirata.

Fiecare tip de geanta ii ofera purtatoarei un anumit avantaj si ii va fi alaturi in clipele frumoase de vara. Descopera colectia de genti dama online de pe Jolize.ro si alege geanta perfecta stilului tau de viata.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter