(P) Ghid pentru alegerea unei rochii de seară perfecte

De unica, pe Ultimul update Luni, 04 martie 2019, 15:54

O invitație la un eveniment deosebit este, de cele mai multe ori, o surpriză plăcută. Fie că este vorba de o nuntă în aer liber, de un botez clasic sau de un cocktail party, este important să ne simțim bine în pielea noastră și, desigur, să ne distrăm.

Înainte însă de a ajunge în acel moment ne lovim de eterna întrebare: ce rochie voi purta? Răspunsul este simplu de scris – cea care se va potrivi perfect siluetei, care va reflecta, prin materiale, detalii și accesorii, personalitatea și va garanta o apariție memorabilă.

Căutarea unei rochii de seară elegante și feminine este însă mai complicată de-atât. În primul rând, trebuie să cunoaștem stilul evenimentului. Apoi, trebuie să știm ce se potrivește cel mai bine siluetei noastre, ce materiale sunt mai bune, care sunt ultimele tendințe în modă etc.

Pentru a facilita alegerea, Vera Sposa a alcătuit următorul ghid.

  1. Află care este tipul evenimentului la care vei participa!

Este deosebit de important ca, înainte de a porni în căutarea unor rochii de ocazie, să descoperi care este mai exact tipul evenimentului la care va trebui să fii prezentă. Astfel:

  • nunți și botezuri moderne – fiind evenimente mai sofisticate, poți opta pentru modele de rochii de seară exclusiviste, chiar strălucitoare;
  • nunți și botezuri clasice – optează pentru modele de rochii de ocazie lungi, din materiale de înaltă calitate, acordând o atenție deosebită detaliilor;
  • cocktail party – poți miza pe eleganța practică a unor rochii simple, mai scurte, de regulă până deasupra genunchilor, dar nu foarte accesorizată;
  • petreceri sofisticate – alege rochii extravagante, cu detalii prețioase și, dacă silueta îți permite, pentru rochii mulate pe corp, cu accent în zona taliei.

În cazul în care nu poți ști exact care va fi tematica evenimentului, concentrează-te pe rochii simple, cu croiuri ireproșabile și detalii delicate. Nu ai cum să dai greș.

  1. Decide ce tip de siluetă ai!

Cel mai simplu mod de a afla ce tip de siluetă ai este în fața oglinzii. Analizează-te cu mare atenție și în mod obiectiv, apoi decide în care categorie de siluetă te încadrezi: măr, pară, căpșună, clepsidră sau dreptunghiulară.

În cazul în care nu poți decide singură, cere sfatul unui specialist. Pur și simplu vizitează un magazin de profil și întreabă vânzătoarea sau consultantul ce modele de rochii de seară vor evidenția cel mai bine formele tale feminine.

  1. Stabilește culoarea rochiei!

Probabil că ai deja o culoare preferată, care consideri că ți se potrivește de minune. Probează mai multe modele de rochii de ocazie în acea nuanță, dar nu omite și alte culori. Este posibil să fii plăcut surprinsă să descoperi că o anumită nuanță îți va oferi mai multă încredere și putere decât te așteptai.

Nu uita, în alegerea culorii ține cont de modul în care aceasta se potrivește tipului tău de ten, nuanței ochilor și celei a părului. În cazul în care ți se pare prea dificil, poți opta pentru nuanțe neutre, însă evită pe cât de mult poți negrul în cazul nunților – nu este cea mai potrivită alegere.

  1. Acordă atenție materialului!

Rochiile de ocazie sunt confecționate din diverse materiale, de la pretențioasa mătase, la eleganta dantelă și rafinatul tul. Desigur, pe lângă calitatea înaltă a materialului ales, deosebit de important este și croiul, care trebuie să asigure confortul și să accentueze feminitatea formelor în același timp.

Materialul din care este confecționată rochia poate spune multe despre tine. Mizează pe materiale fluide, care curg pe corp într-un mod splendid și bucură-te de o ținută spectaculoasă.

  1. Stabilește un buget!

Prețul are un impact imens asupra deciziei finale. De aceea, este important de luat în calcul, fără a-l lăsa să distragă atenția de la rochia de seară ideală. Pe piață se găsesc nenumărate rochii de ocazie elegante, la prețuri ce diferă semnificativ de la un magazin la altul.

Caută modelul cu cel mai bun raport calitate preț și asigură-ți o apariție de neuitat. Dacă prețul depășește cu puțin bugetul inițial, nu renunța la rochia care te face să te simți unică!

Vera Sposa – o selecție de rochii de seară elegante și prețioase

Indiferent că urmează să participi la o nuntă sau un botez, pe vera-sposa.ro găsești un număr mare de rochii de ocazie elegante, din care poți alege modelul potrivit. Toate rochiile poartă semnătura Pronovias Group și te vor cuceri cu aplicațiile luxuriante, cu croiul ce flatează silueta, cu țesăturile premium și detaliile splendide.

Programează-ți o vizită în magazinul Vera Sposa din București și găsește rochia care să-ți reflecte cel mai bine personalitatea, care să te facă să te simți unică și care să-ți asigure o apariție impecabilă.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter