(P) Implant dentar perfect realizat la Plaza Dent

De Unica.ro, pe

Menținerea sănătății dentare este o adevărată provocare, însă uneori chiar și cei mai meticuloși dintre noi se confruntă cu probleme dificile ce necesită înlăturarea permanentă a unuia sau a mai multor dinți. Cum lipsa acestora poate afecta deopotrivă și sănătatea fizică și pe cea emoțională, singura soluție eficientă rămâne realizarea de implant dentar. O asemenea intervenție este una de amploare, de aceea necesită responsabilitate maximă și din partea celor care o realizează.

Ce este un implant dentar? Beneficiile și riscurile implantului

Implantul dentar este o piesă metalică, un șurub, ce se plasează prin intervenție chirurgicală în maxilar. Pe acesta se montează, după vindecare, bontul protetic și apoi coroana dentară care ia locul și funcțiile dintelui pierdut. Implantul dentar necesită mai multe etape de vindecare și tratamente specifice, astfel încât să fie asimilat de organism în mod natural. Perioada de acceptare poate varia de la 3 la 6 luni, însă după acea pot fi montate bontul protetic și coroana.

Avantajele implantului dentar sunt numeroase, în primul rând, pacientul poate recăpăta funcția de masticație esențială în procesul de digestie. Aspectul fizic se îmbunătățește, întrucât dintii și măselele sunt elemente de susținere pentru obraji și buze. Implantul dentar împiedică migrarea dinților vecini. Oasele maxilarelor se resorb în locurile lipsite de dantură, fapt ce duce la modificarea structurii faciale, integrarea implantului împiedicând manifestarea acestui fenomen. Efectele benefice ale implantului dentar nu se opresc aici, pacienților li se îmbunătățește și activitatea socială, capătă încredere și nu mai evită să se bucure de mese servite în preajma prietenilor, de asemena aceștia pot consuma din nou alimentele preferate cu textură mai dură.

Chiar dacă implantul dentar presupune o intervenție chirurgicală destul de ușoară, nedureroasă, întrucât operația se realizează sub anestezie locală, nu înseamnă că este lipsit de riscuri. Infecțiile ulterioare, ce pot apărea în locul în care a fost realizat implantul, eșecul fuziunii între implant și os sau apariția unor leziuni la nivelul nervilor și a țesuturilor moi sunt câteva dintre efectele neplăcute ce se pot manifesta. Pentru a preîntâmpina astfel de situații sau pentru a le trata imediat este important să colaborezi cu stomatologi de încredere.

Clinica dentară București  – PlazaDent – un partener de încredere

Alegerea partenerului de încredere este o sarcina importantă, întrucât îți pui sănătatea dentară în mâinile acestuia. Cea mai bună soluție este clinica dentară din București – PlazaDent.ro, deoarece aici vei beneficia de servicii complete și asistență specializată competentă. Medicii clinicii Plaza Dent știu cât de important este un implant dentar și prin servicii profesionale excepțional executate, reușesc să aducă zâmbete și bucurie în rândul oamenilor.

Pacienții care aleg Plaza Dent beneficiază de servicii complete, în sectorul implantologiei. Intervențiile ce par a fi dificile sunt executate de specialiști cu experiență, de aceea devin sigure și ușoare. Comunicarea între pacient și medici este importantă, dentiștii cunosc temerile pacienților legate de aceste intervenții, așa că reușesc prin informare corectă să ii liniștească și să ii pregătească pentru operații.

Recuperarea și vindecarea sunt alte etape importante, atent urmărite, iar aceste controale ulterioare minimizează riscurile de a dezvolta infecții sau alte neplăceri. În final trebuie menționat că intervenția pentru un implant dentar este o procedură tratată cu maximum de responsabilitate de către echipa de medici din cadrul clinicii Plaza Dent, al cărei scop este de a avea grijă de sănătatea dentară și zâmbetul pacienților.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter