(P) Recomandări de la specialişti – cum alegi adidaşii în funcție de activități

De Unica.ro, pe

Trebuie să recunoaştem că atunci când spunem adidaşi damă, ne referim la o varietate mare de pantofi sport. Dacă în urmă cu ceva vreme erau utilizați preponderent pentru desfășurarea activităților sportive, acum mulți adidaşi sunt accesorii care completează ţinutele urbane, casual şi sport.

Care este diferenţa între adidaşi sport şi adidaşi de stradă

Diferenţa dintre adidaşii sport şi o pereche de pantofi cu aspect sport este una de structură. Cu privire la aspect, distincțiile sunt destul de firave, însă pe parte de construcție se văd elemente notabile. Pantofii pentru activități sportive disponibili în rețeaua de magazine CCC: https://ccc.eu/ro/femei/pantofi/incaltaminte-sport, sunt gândiţi să protejeze picioarele, să prevină accidentările şi să permită executarea sarcinilor fără efort.  

Modelele destinate practicării antrenamentelor sunt specializate şi diferă de la o activitate la alta. Adidaşii concepuţi pentru alergare au greutate redusă  şi sunt flexibili, nu îngreunează picioarele. Cei pentru tenis au construcţie robustă şi au talpă care favorizează alunecarea. 

(P) Recomandări de la specialişti  - cum alegi adidaşii în funcție de activități

Cum alegi adidaşi damă  pentru antrenamente – recomandări din partea specialiştilor

Alergare – adidaşii pentru alergare trebuie să nu fie grei, să fie flexibili, realizați din materiale uşoare care permit ventilaţie eficientă. Tălpile sunt şi ele flexibile şi au construcţie specială care permite absorbţia şocurilor. 

Antrenamente la sală   – multe femei cred că adidaşii pentru alergare sunt la fel de eficienţi și la sală. Greșit, ne spun specialiștii. În timpul alergării, mișcările predominante sunt orientate către înainte. În timpul antrenamentelor realizate la sală mișcările sunt mult mai variate şi nu au o orientare anume. Pantofii trebuie să fie ușori, flexibili, să permită ventilarea bună şi în plus să asigure gleznele. 

Tenis – o pereche de adidaşi damă concepuţi pentru tenis sunt robuști, stabili şi sunt prevăzuţi cu elemente de amortizare a șocurilor. Au sisteme de prindere solide, astfel sunt asigurate perfect gleznele.

Baschet  şi volei – pantofii pentru antrenamentele de baschet şi volei sunt diferiți de tipurile menționate anterior. Aceste sporturi presupun sărituri numeroase, deci sunt solicitante pentru glezne şi zona lombară. Adidaşii potriviți pentru amatoarele de baschet şi volei sunt robuști, sunt solizi, au elemente de închidere eficiente ce asigură gleznele. Tălpile sunt prefăcute cu elemente de amortizare care absorb eficient şocurile cauzate de săriturile repetate. 

Fotbal – trebuie să recunoaştem că fotbalul capătă popularitate şi în rândul femeilor. Faţă de toate tipurile menționate anterior, care au tălpi relativ netede, adidaşii de fotbal sunt prevăzuţi cu crampoane. Dimensiunea acestora diferă de la o suprafață la alta. Adidaşii utilizaţi pe iarba sintetică au crampoanele mai mici față de cei potriviți pentru iarba naturală. Ca şi în cazul celorlalte tipuri de pantofi, şi aceștia trebuie selectați cu atenție. Specialiştii recomandă utilizatoarelor să analizeze sistemul de închidere. Antrenamentele de fotbal sunt solicitante, iar închiderea deficitară a pantofilor poate produce accidentări grave, așa că nu trebuie să se facă niciun compromis în această privinţă. 

Indiferent de antrenamentele practicate, specialiştii recomandă atenţie când vine vorba de mărime. Selectarea unor adidaşi damă prea ficși va produce disconfort. În timpul antrenamentelor picioarele sunt bine vascularizate şi se umflă. Este indicat să se opteze pentru o jumătate de mărime în plus, dacă pantofii sunt purtați cu şosete subţiri, şi o mărime, dacă sunt folosiţi în sezonul rece cu șosete groase. 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter