(P) Rochii de seară – 6 reguli pentru a purta o rochie elegantă

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 10 ianuarie 2020, 12:03

Cu ce să mă îmbrac la petrecere? Nu-i așa că această întrebare nu te lasă să dormi în nopțile dinaintea unui eveniment important? Alegerea rochiei potrivite este o problemă generală a noastră, femeilor, indiferent de bugetul sau preferințele fiecăreia. 

Rochiile de seară sunt, prin definiție, cele mai elegante piese vestimentare din garderoba unei femei, deoarece reușesc să pună în evidență formele corpului într-un mod senzual, atrăgând astfel toate privirile. Există, însă, anumite reguli de care este bine să ții cont atunci când alegi să porți o rochie de seară. Așadar, dacă te pregătești de o petrecere ce va implica purtarea unei rochii de seară, iată cele mai importante 6 reguli pe care trebuie să le știi! 

Alege rochia de seară în funcție de forma corpului 

Regula generală atunci când achiziționezi orice articol vestimentar este să ții cont de silueta pe care o ai. Dacă forma corpului tău este tip pară, variante de rochi de seară care te-ar avantaja ar fi una care să-ți lase umerii descoperiți, sau, la polul opus, o rochie cu umeri bufanți și aplicații cu volum în această zonă, pentru a echilibra astfel proporțiile. Dacă forma corpului este una tip măr, atunci cu siguranță te va avantaja alegerea unei rochii de seară cu mai mult volum în partea de jos. 

În cazul în care forma corpului tău este tip clepsidră, atunci poți purta orice rochie îți dorești, cu modelul care îți surâde cel mai mult. Încearcă să ții cont, însă, să nu alegi modele prea scurte sau decoltate și evită să porți rochii de seară mulate pe corp dacă mergi la un eveniment unde știi că se va servi multă mâncare. 

Rochia de seară trebuie să fie potrivită dress code-ului și locației

Multe evenimente importante pot avea cele mai diverse locații, ceea ce impune un dress code pe măsură, în situația în care nu a fost deja specificat unul în invitație. Dacă evenimentul la care vei participa este o nuntă care are loc într-un ballroom extravagant, atunci ar trebui să optezi pentru o rochie de seară lungă, fluidă. 

Dacă invitația presupune deja un dress code, de genul black dress sau cocktail, va trebui să te asiguri că vei avea o apariție impecabilă. Avem și sugestia ideală pentru tine! Poți oricând alege rochii de seara lungi la DYFashion și vei deborda stil și eleganță pretutindeni. 

Materialul rochiei de seară este impus de perioada anului 

Cu siguranță nu vei putea purta de Revelion aceeași rochie de seară pe care ai purtat-o și la o nuntă din perioada verii. Materialele rochiilor de vară sunt în general vaporoase și fluide, din materiale precum mătasea, pe când rochiile recomandate la petrecerile de iarnă sunt ceva mai groase, din catifea, cu eventuale paiete și aplicații specifice sărbătorilor. Mai mult decât atât, dacă pe timpul verii preferi rochii de seară cu umerii goi, în sezonul rece este ideal să optezi pentru rochii cu mânecă lungă. 

Coafura și machiajul trebuiesc alese în concordanță cu rochia de seară 

Evenimentele speciale sunt ocazii când orice femeie se răsfață la coafor, însă coafurile se aleg în așa fel încât să fie în concordanță cu modelul rochiei, dar și cu forma feței. Dacă ai ales o rochie cu mult volum în partea de sus, nu trebuie să alegi o coafură care să-ți ofere și mai mult volum. Optează pentru părul drept, perfect întins sau pentru un coc elegant. 

Pe de altă parte, dacă ai ales o rochie tip clepsidră, ce se mulează ideal pe corp, poți echilibra efectul creat de rochie cu varianta unei coafuri cu onduleuri mari, atât cât îți permite lungimea părului. 

Nu accesoriza rochia de seară în exces 

Atunci când alegi bijuteriile pentru ținuta de seară, încearcă să te rezumi la accesorii cât mai puțin extravagante. Rochiile de seară au tendința de a fi destul de prețioase, așa că este bine să ții cont de aspecte ale rochiei precum aplicații din paiete, ștrasuri, perle și alte detalii. 

Majoritatea femeilor iubesc cerceii tip candelabru sau colierele statement, însă va trebui să te asiguri că rochia aleasă îți va permite o astfel de accesorizare. De exemplu, rochiile din catifea sunt printre puținele pe care le poți accesoriza cu bijuterii prețioase, datorită modelelor simple și rafinate din acest material. 

Rochia de seară purtată cu sandale sau cu pantofi? 

Majoritatea stiliștilor vestimentari recomandă alegerea sandalelor pentru rochiile de seară. Însă, asemenea alegerii materialului, opțiunile în materie de încălțăminte sunt date de sezon. În interiorul restaurantului poate nu vei resimți temperaturile scăzute ale sezonului rece, însă cu siguranță nu vor fi temperaturile unei nopți de vară. În sezonul rece, o pereche de pantofi stiletto aleși în funcție de culoarea rochiei sunt cea mai sigură și ușor adaptabilă variantă a oricărei ținute de seară. 

Știm că alegerea unei ținute pentru petrecere este o adevărată provocare, însă dacă ții cont de aspectele esențiale în alegerea rochiei de seară, îți garantăm că nu vei da greș! 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter