(P) Știința din spatele frumuseții – de ce ai nevoie de o altă rutină de îngrijire a pielii iarna

De Unica.ro, pe

Produsele de hidratare folosite pe timpul verii tind să nu mai fie la fel de eficiente în sezonul rece, deoarece orientarea întregii strategii de îngrijire a pielii este necesar să fie îndreptată spre produse hidratante care au ca bază uleiuri vegetale.

Știai că tipul de piele se poate schimba, odată cu vremea de afară?

Glandele sebacee ale pielii produc o peliculă de grăsime ușor acidă, care se menține pe piele și acționează ca o barieră protectoare. Acest film păstrează în interiorul tegumentelor hidratarea, iar în exterior respinge bacteriile. La temperaturi joase, glandele sebacee produc mai puțină grăsime, iar protecția împotriva deshidratării scade, rezultatul fiind o piele mult mai aspră.

În sezonul rece pot interveni unele schimbări: tenul gras devine normal, tenul normal poate deveni sensibil, iar tenul uscat se deshidratează și mai mult, astfel suprauscându-se.

Există o serie întreagă de probleme sezoniere, legate de venirea iernii

O parte din vină o poartă frigul, dar nici aerul cald din încăperi nu este benefic pentru piele. Toamna și iarna, aerul este în general mai rece și mai uscat decât în lunile de vară, astfel încât pielea are, la rândul ei, nevoie de o „haină de iarnă de protecție”. În special vizate sunt fața și mâinile, care sunt cel mai mult expuse factorilor externi. Pielea devine lipsită de elasticitate și tonicitate, se creează disconfort care se traduce adesea prin prurit (senzație de mâncărime) și printr-un aspect tern, fără strălucire, se pot întâmpina probleme precum roșeața sau chiar inflamație. Este fragilă și mai predispusă iritațiilor. Privită îndeaproape, se pot observa descuamări, mai ales pe pomeți și aripile nasului – desprinderea neregulată a celulelor moarte și uscate din stratul superficial al pielii.

Hidratarea este extrem de importantă mai ales în sezonul rece, când filmul hidroplipidic nu mai oferă protecția necesară, iar pielea devine mai sensibilă la acțiunea factorilor agresori: încălzirea din încăperi, băile fierbinți, frigul, umiditatea, vântul, stresul, radiațiile UV din atmosferă și cele reflectate de zăpadă, diferiți compuși chimici, diete deficitare în vitamine.

(P) Știința din spatele frumuseții - de ce ai nevoie de o altă rutină de îngrijire a pielii iarna

Ce efect are asupra pielii seria Viorica Nordica și cum protejează pielea altfel în sezonul rece?

Se recomandă ca iarna să înlocuim crema obișnuită pentru ten cu una cu bază mai densă, pentru a reface bariera de protecție a pielii. Produsele nutritive, care conțin un procent mai mare de uleiuri cu conținutul bogat în acizi grași, dar si acid hialuronic sau lecitină de origine vegetală, asigură o hidratare profundă a pielii, dar și o nutriție și o emoliere de durată. Din seria Nordica un must-have absolut este crema de zi, deoarece anume consecvența în îngrijirea tenului pe timp de iarnă garantează efecte vizibile. Acest produs are și efect antioxidant, stimulând regenerarea celulelor, atât de importantă pentru tegumentele bine cunoscute prin viteza de înnoire a compușilor din care sunt alcătuite.

Nu ezita să încerci chiar pe pielea ta beneficiile unei strategii de îngrijire a tenului corect adaptate la condițiile sezonului rece. Cu siguranță nu vei regreta!

(P) Știința din spatele frumuseții - de ce ai nevoie de o altă rutină de îngrijire a pielii iarna

CREMĂ DE ZI NORDICA

Ingrediente active:

  • Lecitina vegetală- reface filmul hidrolipidic protector al pielii și servește ca o apărare antioxidantă.
  • Uleiul de cocos- contribuie la regenerarea rapidă a celulelor pielii. Previne descuamarea, deshidratarea și roșeața.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter