(P) Top lucruri pe care trebuie sa le stii despre osteoartrita

De unica, pe

Osteoartrita, cunoscuta si cu denumirea de osteoartroza sau cu termenii de boala articulara degenerativa, este o problema tot mai des intalnita in randul persoanelor trecute de prima tinerete, in mod special, atat la femei cat si la barbati. Iar fiindca toate aceste persoane sunt interesate sa descopere cauzele, simptomele si remediile pentru osteoartrita, in acest articol ne-am propus sa discutam pe aceasta tema.

Inainte de toate, ar trebui sa stii ca in cazul persoanelor a caror organism prezinta deficienta de vitamina D si calciu, sansele ca aceasta problema de sanatate sa isi faca simtita prezenta sunt mult mai mari. De aceea, pentru a preveni aparitia osteoartritei, este recomandata utilizarea unor suplimente alimentare asa cum este Calcilivin. Calcilivin este un supliment alimentar cu un continut bogat de vitamina D si calciu, dar contine totodata si alte ingrediente benefice in lupta impotriva osteoartritei. Iar cel mai bun pret pentru Calcilivin poate fi gasit pe Farmacia-Arsene.ro.

Iata asadar cateva dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stii numaidecat despre osteoartrita:

Sunt mai multe cazuri de osteoartrita in randul femeilor

Femeile par a fi mult mai mult predispuse la aceasta problema de sanatate, decat barbatii. Prin urmare, o foarte mare parte dintre femeile de peste 55 de ani sufera de osteoartrita. In acest sens, specialistii nu au gasit inca o explicatie logica.

Totusi, este de mentionat faptul ca osteoartrita nu apare numaidecat doar in cazul persoanelor care trec de prima tinerete. Exista si cazuri in care persoane tinere sufera de aceasta problema. Astfel, chiar daca ai sub 50 de ani si simti deseori dureri articulare in timpul activitatilor zilnice, este probabil sa fie una dintre simptomele osteoartritei. Prin urmare, ar trebui sa faci un control, pentru a depista aceasta problema la timp.

Cauzele care duc la aparitia osteoartritei

Exista mai multi factori care pot incuraja aparitia acestei probleme de sanatate deloc placute. Printre acestea regasim, in primul rand, inaintarea in varsta. Practic, dupa 55 de ani, suntem mult mai predispusi sa prezentam aceasta problema de sanatate.

Apoi, in multe dintre cazurile de osteoartrita, factorul principal care a declansat aceasta problema este obezitatea. Lipsa de activitate fizica duce la cresterea in greutate si totodata poate favoriza considerabil aparitia acestei probleme de sanatate.

De asemenea, ereditatea si istoricul familiei pot fi, la randul lor, o cauza pentru aparitia acestei afectiuni. Iar unele boli, asa cum este artrita reumatoida, pot si ele contribui la aparitia problemei de sanatate cunoscute cu numele de osteoartrita.

(P) Top lucruri pe care trebuie sa le stii despre osteoartrita

Cum se manifesta osteoartrita

In cazul in care te intrebi cum se manifesta osteoartrita, ar trebui sa stii ca de cele mai multe ori aceasta este asociata cu durerile articulare. Iar asta deoarece aceasta afectiune duce la deteriorarea cartilajului articular, structura din jurul articulatiilor fiind mult modificata, astfel incat apar durerile atat de neplacute atunci cand ne miscam sau chiar si cand ne odihnim.

Cel mai mult au de suferit genunchii, soldurile dar si coloana vertebrala. Totusi, mai pot aparea dureri si afectiuni si in alte zone ale corpului asa cum sunt degetele si, mai mult decat atat, exista si cazuri in care apar infectii sau chiar inflamatii.

Despre tratarea osteoartritei

De cele mai multe ori, tratamentul pentru osteoartrita isi propune sa controleze simptomele acestei boli, sa incetineasca evolutia sa si totodata sa faca durerile cat mai acceptabile. Prin urmare, exista o serie de masuri pe care le poti lua astfel incat problema osteoartritei sa fie cat mai usor de gestionat.

Mai exact, este vorba despre activitatea fizica, terapii si tratamentele complementare sau alternative, asa cum este si administrarea unor suplimente alimentare precum recomandam si in randurile de mai sus.

Acestea sunt, asadar, principalele lucruri pe care trebuie sa le cunosti despre osteoartrita. Cunoscand mai multe informatii despre aceasta afectiune foarte des intalnita, vei putea lua masurile necesare pentru a o tine departe de tine.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter