(P) Tot ce trebuie să știi despre implanturile dentare

De unica, pe

Odată cu pierderea unui dinte, vei pierde totodată și posibilitatea de a afișa un zâmbet perfect și atrăgător. De asemenea vei mai pierde și posibilitatea de a te bucura în totalitate de gustul bucatelor de la masă și, mai mult decât atât, pierzi și încrederea în tine.

Pierderea unui dinte este deci o problemă care ne poate afecta foarte mult. Vine la pachet cu o mulțime de consecințe, iar de aceea ar trebui să iei măsurile necesare pentru a obține din nou zâmbetul perfect cu care te mândreai înainte. Un bun mod de refacere a danturii este realizarea unui implant dentar în cadrul unei stomatologii renumite pentru calitatea serviciilor oferite.

Ce este, mai exact, implantul dentar?

Atunci când vorbim despre implanturi dentare, ne referim la o intervenție chirurgicală foarte complexă, care poate fi realizată într-o clinica stomatologica Bucuresti în cadrul căreia sunt angajați doar medici stomatologi cu un bagaj de cunoștințe și de experiență cât mai bogat. Implantul dentar presupune inserarea unei rădăcini artificiale direct pe arcada dentară.

Trebuie să precizăm faptul că acest procedeu nu este unul dureros, deoarece este efectuată o anestezie locală cu scopul ca pacientul să nu fie nevoit să simtă durere și nici măcar o mică jenă.

De ce să optezi pentru un implant dentar?

Așa cum spuneam în introducere, lipsa unuia sau a mai multor dinți poate fi o cauză pentru foarte multe neplăceri. Este deci o problemă care trebuie rezolvată în condiții optime însă cu toate acestea frica de dentist reprezintă un motiv din cauza căruia amânăm vizita la un cabinet stomatologic.

Cu toate acestea, implanturile dentare se dovedesc a fi foarte avantajoase atunci când ne propunem să redobândim încrederea în sine pe care un zâmbet perfect sănătos ne-o oferă. Iată care sunt avantajele și automat motivele pentru care ar trebui să optezi pentru un implant dentar:

Înlocuiește cu succes dintele natural și preia funcționalitatea acestuia

Trebuie să recunoaștem faptul că implanturile dentare nu reprezintă singura soluție la care putem apela atunci când ne lipsește un dinte. Cu toate acestea, se dovedește a fi un mod foarte bun de a înlocui un dinte, având o funcționalitate asemănătoare precum cea a dintelui natural.

Are un aspect atrăgător

Rolul implantului dentar este acela de a înlocui unul sau mai mulți dinți. Drept urmare, nu ar trebui să iasă în evidență ci să se încadreze cât mai bine alături de ceilalți dinți. Aspectul său foarte natural îl ajută să se încadreze cu ușurință alături de restul dinților naturali, fără a ieși în evidență în mod neplăcut.

Ceilalți dinți nu au de suferit

Implanturile dentare sunt apreciate și pentru faptul că restul dinților nu sunt afectați și nici nu este nevoie de intervenția medicului stomatolog în rândul acestora.

Pierderile osoase sunt minime

Așa cum poți vedea, implanturile dentare sunt avantajoase din foarte multe puncte de vedere. Un alt avantaj este și faptul că pierderile osoase sunt minime. În unele cazuri s-a demonstrat chiar că implantul dentar poate contribui la stimularea dezvoltării osoase.

Cat costa un implant dentar?

Implanturile dentare pot avea costuri diferite în funcție de complexitatea lucrării dar și de clinica stomatologica la care alegi să le faci. Cu toate acestea, este o investiție bine meritată din toate punctele de vedere.

De precizat este și faptul că rata de succes a implantelor dentare este una foarte mare, fiind aproximată în 2014 la peste 90%. Evoluția tehnologiei și a domeniului stomatologiei din ultimii ani face însă ca procentul să fie de 100%, riscurile fiind deci minime.

Cât durează realizarea unui implant dentar?

O altă curiozitate pe care o întâlnim adesea în rândul persoanelor interesate de realizarea unui implant dentar este legată de timpul necesar pentru efectuarea acestei intervenții.

Ei bine, German System Dent este o clinică stomatologică din București care pune la dispoziția clienților săi posibilitatea de a opta pentru implant dentar efectuat într-o singură zi. Implantul dentar Sky Fast & Fixed Bredent System permite realizarea acestei proceduri într-un timp foarte redus, ceea ce reprezintă desigur un alt avantaj foarte important.

Redobândește-ți zâmbetul perfect cu ajutorul unui implant dentar și vei avea foarte mult de câștigat!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter