(P) Puglia, nestemata ascunsă a Italiei, destinație de top în 2020

De Unica.ro, pe

Regiunea Puglia, foarte ușor de observat pe hartă, deoarece formează tocul „cizmei” Italiei, din extremitatea sudică a țării, te surprinde cu o zonă de o frumusețe uluitoare, cu orașe vechi, comunități rurale pitorești și coasta aparent infinită a Mării Mediterane.

Toți cei care vizitează Puglia simt cum parcă timpul curge mai lent aici, iar unele locuri îți creează iluzia de a fi total desprinse din această lume. Peisajele autentice și nealterate de popularitatea crescută a regiunii din ultimii ani sunt remarcabile și sunt completate de apele cristaline, plajele exotice și experiențele incredibile, rețeta perfectă pentru o vacanță de poveste. Descoperă fermecătoarea regiune Puglia alături de AeroVacanțe! Turoperatorul a pregătit Oferte Speciale la sejururile ce includ: 7 nopți de cazare cu mese conform programului ales, transport avion București-Bari-București, taxe de aeroport, transfer aeroport-hotel-aeroport și asistență turistică, la tarife de la 418 euro/persoană!   

Descoperă „Florența de Sud” a Italiei

Binecuvântată cu un număr impresionant de clădiri istorice de o frumusețe rară, Lecce, adesea poreclit și „Florența de Sud”, este unul dintre cele mai atractive orașe ale regiunii Puglia. Istoria bogată, ce te poartă până pe vremea împăratului Hadrian și a Imperiului Roman, poate fi lesne observată în influențele culturale și arhitecturale. În plus, această destinație de vacanță se află la o aruncătură de băț de coasta fermecătoare a Mării Adriatice.

Printre cele mai populare obiective turistice ale orașului Lecce se regăsește Basilica di Santa Croce, una dintre cele mai frumoase biserici de aici, renumită pentru arhitectura uimitoare și fațada barocă deosebită. La fel de spectaculoasă între clădirile religioase ale orașului este și Cattedrala dell’Assunzione della Virgine, construită la sfârșitul secolului XVII, care se mândrește cu un interior extrem de decorativ, cu o multitudine de lucrări de artă din aur și arcade opulente.

De altfel, Lecce te cucerește nu doar cu monumentele istorice sau religioase. Vizitează Villa Comunale di Lecce, una dintre cele mai pitorești grădini publice din oraș, un loc minunat în care să te plimbi și să te relaxezi. Construită în secolul XIX în centrul localității, grădina este frumos decorată cu fântâni încântătoare și iazuri și o selecție de statui și monumente reprezentând diverse personalități italiene importante.

Ostuni, orașul cu iz grecesc

Cunoscut și sub denumirea de „Orașul Alb”, datorită caselor albe strălucitoare din centrul vechi, construite într-un stil mediteranean clasic, Deși aflat în Puglia, Ostuni te duce cu gândul la frumoasele localități grecești. Străbate la pas idilicul orășel pe aleile mici și scările înguste care îți dau senzația că te afli într-un labirint. Orașul vechi este înconjurat de o zonă foarte largă de un verde luxuriant, care face acest contrast vizual dintre casele albe și câmpiile verzi și mai pregnant.

Situat foarte aproape de coastă, Ostuni este renumit și pentru plantațiile întinse de măslini și pentru fermele care prelucrează uleiul obținut. Ferma Masseria Brancati, cu o vechime de peste o sută de ani, este locul ideal unde să guști cel mai bun ulei de măsline și să admiri arbori dintre cei mai bătrâni, având măcar o mie de ani. Orășelul italian nu duce lipsă nici de obiective religioase deosebite. Catedrala Duomo di Ostuni, biserică romano-catolică construită în stil gotic, se mândrește cu interiorul frumos decorat cu tablouri reprezentând scene din Noul Testament.

Sursa foto: shutterstock.com

de Geanina Ichim

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter