Recomandări pentru a alege un dar inspirat de casă nouă pentru prietena ta

Dacă prietena ta s-a mutat în casă nouă, ar fi de bun augur să o surprinzi cu un dar inspirat, mai ales că în noul cămin cu siguranță va avea nevoie de foarte multe lucruri. Chiar dacă e o iubitoare de animale, nu pica în „capcana” de a-i lua un animal de companie, oricât de nobile ar fi intențiile, de exemplu, dacă vrei să salvezi o necuvântătoare de pe stradă. În această categorie intră și peștii, dar și animăluțele de mici dimensiuni, cum ar fi o veveriță siberiană, un hamster sau un papagal.

Totodată, evită și obiectele cu însemnătate religioasă, chiar dacă ai convingerea că o cunoști extrem de bine, precum și hainele, dacă stilul acesteia este flexibil și imprevizibil. Nu te hazarda nici să-i cumperi produse de make-up, mai ales dacă e vorba de fond de ten sau ruj, care implică mai multe nuanțe de culoare și preferințe.

Potcoavă, brăduț și ingrediente ale sporului în casă

În general, un cadou de casă nouă ajută la amenajarea, accesorizarea și decorul noii locuințe, însă totodată poate avea și o utilitate practică sau poate susține și una dintre pasiunile noii proprietare. Oricum ar fi, cadoul de casă nouă este un gest foarte apreciat de gazde și o amintire de neuitat, pe care sigur vei vrea s-o punctezi corespunzător în calitate de invitat.

Recomandări pentru a alege un dar inspirat de casă nouă pentru prietena ta

Dacă ești adepta tradițiilor și crezi în semnificaţia acestora, de „casă nouă” poți lua sare, pâine și orez, ingrediente asociate cu belșugul, un brăduț sau o potcoavă, adevărate talismane pentru noul cămin. În vechime, oamenii duceau familiilor care se mutau într-un nou cămin lemne, deoarece acestea reprezintă prin excelență stabilitatea și indică faptul că o locuință nu e abandonată și acolo trăiesc oameni. 

Electrocasnice

E greu de crezut că vei alege și vei avea disponibilitatea financiară de a lua un frigider, o plasmă TV sau un aragaz. De altfel, acestea sunt în general cumpărate încă din momentul amenajării bucătăriei și în funcție de dimensiunea cărora este comandat și mobilierul. Poți miza în schimb pe electrocasnice cum ar fi un cuptor cu microunde, mai ales dacă prietena ta e mereu pe fugă și are o existență sub indicele vitezei („fast-food”, „fast-living”).

O carte de oaspeți

Poți comanda o carte de oaspeți personalizată, cu numele proprietarei pe ea, în care invitații de la petrecerea de inaugurare sau cei dragi vor nota urări pentru noul cămin. E un cadou de suflet care ar impresiona pe oricine și care va dăinui în timp. 

Jocuri

Mai ales dacă prietena ta e o fire sociabilă, un joc domino, unul de șah sau Monopoly și Catan vor fi mai mult decât bine primite. Astfel de accesorii sunt potrivite și necesare în orice casă, mai ales în noul context pandemic, în care ieșirile sunt limitate, iar interacțiunile sociale restrânse. 

Orice ai alege, oferă din toată inima cadoul, iar dacă ții foarte mult la sănătatea ta și a celorlalți, poți chiar să îl trimiți prin poștă la destinație. Cu siguranță, prietena ta va aprecia gestul în sine.

Sursa foto: unsplash.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu Badabum

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter