(P) Revelion cu iz imperial la Budapesta și Viena

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 18 octombrie 2019, 14:35
Budapesta, regina de pe malul Dunării, este una dintre cele mai căutate destinații de Revelion. Multiculturală și istorică, capitala Ungariei este recunoscută îndeosebi pentru mixul interesant de petreceri desfășurate la cumpăna dintre ani, iar dacă ești dornic să faci cunoștință cu cele mai frumoase tradiții maghiare ocazia perfectă este chiar circuitul de Anul Nou, de la Europa Travel.

Dacă nu ai încă planuri pentru vacanța de Revelion, Europa Travel îți propune un circuit în Budapesta cu excursie în Viena, în care să descoperi cele mai populare obiective turistice ale celor două capitale, să faci o croazieră pe Dunăre și să evadezi la shopping, la tariful accesibil de 349 euro/persoană!

Locuri pe care trebuie să le vezi în Parisul Estului

Dunărea împarte capitala Ungariei în două zone distincte: Buda și Pesta, fiecare cu atmosfera sa specifică – cu iz istoric sau cosmopolită, unde se aglomerează obiective de top, localuri de noapte moderne și numeroase magazine. Europa Travel te invită la turul Budapestei, prin care vei putea bate la pas Ringul Mic al orașului, o zonă cu numeroase localuri de lux ce te ademenește cu atmosfera imperială.

Etalon de frumusețe arhitecturală, Palatul Parlamentului este cea mai fotografiată construcție a orașului. Construit după modelul Westminster Palace din Londra, edificiul prezintă pe fațada sa elemente decorative dantelate și spiralate cu peste 90 de statui, fiind clădirea cea mai decorată din oraș, domnind tăcut de un veac pe malul Dunării.

Budapesta este un oraș elegant, traversat de 9 poduri considerate adevărate capodopere arhitecturale. Cel mai vechi dintre ele este Podul cu Lanțuri ce unește Buda de Pesta, și îți oferă cea mai bună panoramă asupra Palatului și a Castelului. Mai poți vedea Bastionul Pescarilor, Bazilica Sfântul Ștefan – în fața căreia se desfășoară una dintre cele mai cunoscute Piețe de Crăciun din Europa, Piața Eroilor – ce face parte din UNESCO și celebra Arteră Vaci Utca ce este împânzită de librării, anticariate, restaurante, magazine și pub-uri moderne.

Opțional, te poți bucura de o croazieră pe Budapesta cu cină romantică, prilej excelent să admiri orașul „pictat” în luminițele calde ale sărbătorilor de iarnă.

Reperele imperiale ale Vienei

unica. Circuit Revelion Budapesta-Viena. ET.18.10 (1)

Ultima zi a anului o vei petrece în Viena, călcând pe urmele monarhiei de Habsburg. Turul de oraș în zona Ringului Vienez îți descoperă elegantele clădiri ale secolului al XIX lea, palate baroce și muzee de prestigiu.

Poți pătrunde în atmosfera imperială optând pentru o plimbare cu birja trasă de cai până la Palatul Schönbrunn, vechea reședință a Împărătesei Maria Theresa. Bijuteria rococo face parte din topul celor mai frumoase construcții din lume, servind drept exemplu pentru numeroase palate. Mai poți vedea Palatul Hofburg, inima Imperiului Habsburgic pentru mai bine de 600 de ani, Catedrala Sfântul Ștefan, capodopera gotică ce domină orașul prin turnul său cu mozaicuri sau Biserica Votive, un somptuos edificiu neo-gotic.

Anul Nou îl vei întâmpina în stil tradițional maghiar în celebrul restauran-panoramic Udvarhaz, aflat în cel mai înalt punct al orașului Budapesta, iar prima zi din 2020 este dedicată explorării Defileului Dunării, parc național ce face parte din UNESCO.

Descoperă orașele medievale Szentendre, Esztergom și Visegrad și bucură-te opțional de un program folcloric la celebra cramă de vinuri Borkatakomba, unde vei degusta mai multe sortimente de vin, alături de preparate tradiționale ungurești.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferta Circuit Revelion Budapesta + excursie Viena – tarif: 349 euro/persoana, 4 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport autocar, excursie la Viena si Defileul Dunarii, tururi de oras, ghid local, asistenta turistica. *Cina Festiva de Revelion la Restaurantul traditional Udvarhaz! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter