(P) Stațiunea de schi Avoriaz, destinația ideală pentru întreaga familie

De Unica.ro, pe

Poziționată în centrul regiunii de schi Portes du Soleil, superba stațiune franceză Avoriaz te așteaptă să petreci un sejur de basm, în mijlocul unui paradis alb încântător. Maiestuoșii Alpi te întâmpină cu o panoramă de neuitat, iar domeniul schiabil, care depăsește 600 km pe întreaga zonă, este dedicat tuturor pasionaților de schi sau snowboard, indiferent de nivel sau experiență.

Cu un decor desprins din poveștile de iarnă, cu zăpadă și soare primitor în orice moment din sezon, Avoriaz te cucerește de la prima vedere. Stațiunea de la cota 1800 m, fără străzi, unde nici mașinile nu pot pătrunde, este un loc minunat în care să te plimbi agale cu o sanie trasă de cai, admirând împrejurimile imaculate. Descoperă stațiunea franceză alături de AeroVacanțe, care vine cu o propunere de nerefuzat! Turoperatorul a pregătit o ofertă specială pentru pachetul de 7 nopți de cazare în perioada 28 martie – 4 aprilie, ce include zborul București – Lyon – București, transfer aeroport-hotel-aeroport, skipass 6 zile, acces la sesiunile de coaching (2h/zi) și acces la petrecere après-ski, la un tarif de numai 938 euro/persoană.

Farmecul idilic al stațiunii din inima Portes du Soleil

(P) Stațiunea de schi Avoriaz, destinația ideală pentru întreaga familie

Avoriaz este cunoscută pentru caracterul unic printre stațiunile de schi construite în anii ‘60. Pe locul unei vechi pășuni, trei tineri arhitecți au proiectat o stațiune cum nu se mai văzuse niciodată, cu o viziune splendidă la început de drum. Clădirile înalte de 12-16 etaje, cu unghiuri ascuțite și acoperite aproape în întregime cu lemn din cedru roșu, urmau să completeze peisajul oferit de munții înalți ce le înconjurau. Văzut de departe, rezultatul este unul splendid, o îmbinare naturală, încântătoare.

Astăzi, stațiunea situată între Franța și Elveția este un centru modern de vacanță, cu numeroase oportunități de distracție și școli de schi, pentru ca și începătorii, indiferent că sunt copii sau adulți, să aibă șansa de a cuceri pârtiile, chiar și pe cele mai line, iar pentru cei experimentați, una dintre cele mai grele coborâri din Europa. Te așteaptă aici pârtii împărțite în patru sectoare, în funcție de nivelul lor de dificultate, pentru începători și intermediari – Super Morzine și Lindarets, și, desigur, pentru experimentați și super experimentați – Fornet și Hauts-Forts.

Surpriza stațiunii de schi: parcul acvatic Aquariaz

O atracție surprinzătoare în mijlocul munților din stațiunea Avoriaz, parcul acvatic Aquariaz a fost deschis în iulie 2012 și cuprinde peste 1500 de plante și 180 de copaci tropicali. Acest tip de parc acvatic este unic în zona de munte și prezintă un concept hibrid, unde vegetația naturală tropicală se îmbină cu împrejurimile montane.

Dominat de o vegetație luxuriantă ce îți oferă o experiență uimitoare de agrement, parcul acvatic imens cuprinde mai multe tipuri de atracții, piscine încălzite și distracții pentru întreaga familie. Printre acestea se numără un râu cu un curent blând, un tobogan, o casă de joacă cu apă plină de culoare dedicată copiilor, o piscină cu pereți naturali pentru escaladat, bănci cu masaj și o cadă cu hidromasaj în aer liber. În plus, salvamarii de la Aquariaz oferă cursuri de sport acvatic, inclusiv aqua zumba, fitness și aqua step, toate orele având o durată de 45 de minute. Aici are loc și unul dintre cele mai importante evenimente din sezon în materie de petreceri: Aquariaz Aquaparty.

de Geanina Ichim

Sursa foto: https://www.avoriaz.com/ 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter