Tu ce tip de contraceptiv alegi?

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 12 martie 2018, 13:36
Dintr-un motiv sau altul, contracepția este un subiect despre care nu se vorbește suficient. Ținând cont de multitudinea de metode contraceptive existente acum pe piață, ar trebui să fim mereu la curent cu noutățile, dar să recunoaștem – asta nu se întâmplă de fiecare dată.

Tu știi ce metodă contraceptivă ți se potrivește cel mai bine?

Dacă medicul ți-a recomandat să eviți dispozitivele intrauterine, dacă ai născut recent sau dacă ai anumite contraindicații temporare sau definitive pentru anumite metode contraceptive, te-ai putea găsi în imposibilitatea de a alege corect o altă metodă eficientă de a te feri de o sarcină nedorită.

Și totuși, opțiuni există întotdeauna! Una dintre acestea este și contracepția locală.

Contracepția locală

Contracepția locală este o metodă contraceptivă mai puțin folosita, ce se adresează femeilor aflate în perioada sexuală activă, de la cele mai tinere și până la cele aflate în perioada de premenopauză. În plus, poate fi folosită ca și contracepție episodică, în timpul contracepției orale, în cazul în care s-a uitat administrarea contraceptivului oral, dar și în asociere cu un contraceptiv local precum diafragma.

Ce trebuie să știi înainte de a folosi un contraceptiv local

În primul rând, înainte de a folosi un contraceptiv local ar trebui să știi că eficacitatea sa depinde de utilizarea corectă a ovulelor. Indiferent de perioada ciclului menstrual, trebuie utilizat un ovul nou înainte de fiecare act sexual.

Deoarece spermicidul poate fi distrus de săpun, trebuie să ai grijă de fiecare dată să nu folosești săpun sau produse cu săpun imediat înainte sau imediat după actul sexual. Toaleta va fi făcută numai cu apă sau cu un produs delicat, care să nu conțină săpun.

În cazul în care ai leziuni vaginale, nu este recomandată utilizarea produsului. Adresează-te medicului pentru mai multe informații în acest sens.

Foarte important – dacă ești mămică de puțin timp și ai dori să folosești contraceptive locale, trebuie să știi că substanțele din acest spermicid (clorura de benzalconiu) nu sunt excretate în lapte. Prin urmare, contraceptivele locale sunt o metodă indicată în această perioadă.  În plus, nu afectează echilibrul hormonal și nu se absoarbe în sânge.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter