(P) Vacanța perfectă în Skiathos, insula de smarald a Mării Egee

De Unica.ro, pe

Un loc plin de farmec, o oază splendidă de liniște și frumusețe este Skiathos, una dintre cele mai cochete insule din Arhipelagul Elen. Situată în Marea Egee, în partea de nord-vest, își deschide porțile pentru vizitatorii care se reîntorc să petreacă o vacanță de neuitat, seduși de experiențele anterioare sau pentru cei care îi trec pragul în premieră.

Considerată a fi o extensie a Muntelui Pelion, acoperit de vegetație luxuriantă, insula Skiathos reflectă exact acest aspect pe întreaga sa suprafață. Binecuvântată cu o abundență de păduri, plantații de măslini și smochini, viță-de-vie și migdali, insula este un adevărat paradis verde, care pe deasupra se bucură și de o linie de coastă impresionantă, cu plaje uimitoare. Un sejur în Skiathos este o alegere excelentă pentru o vacanță memorabilă, propusă de AeroVacanțe! Turoperatorul a pregătit Oferte Speciale la pachetele cu zbor charter din Timișoara ce includ: 7 nopți de cazare cu mese conform programului ales, transport avion, taxe de aeroport, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistență turistică, la tarife de la 299 euro/persoană

Frumusețea cuceritoare a insulei

Skiathos a avut parte de un trecut agitat, pentru că a fost un teritoriu cucerit, de-a lungul timpului, de otomani, bizantini sau venețieni. Și pirații și-au făcut casă din acest loc minunat, pe aici trecând chiar și legendarul Barbarossa. Insula, parte a grupului Sporades, alături de Alonissos, Skyros și Skopelos, măsoară doar 48 de kilometri pătrați și este vizitată în special de cupluri și de familii cu copii. 

Plajele liniștite, care îmbie la relaxare, sunt fie cu pietriș, fie cu nisip fin și sunt mângâiate de ape de culoarea smaraldului și au aspectul celor din Caraibe. Au o vegetație bogată, care le îmbracă într-o cromatică dominată de verde aprins, grație pădurilor de pin, și sunt vegheate de stânci albe.

Datorită dimensiunilor reduse, insula este ușor accesibilă de la aeroport în oricare altă zonă. Capitala Skiathos Town este locul care polarizează turiștii. De aici pleacă un autobuz care merge pe artera principală și are opriri în fiecare stațiune. În timp ce partea de sud este cea cu orășelele și hotelurile populate de vizitatori, în nord se află plajele mai sălbatice și liniștite. 

Plajele de top în Skiathos

Plaja-vedetă în Skiathos, faimoasă nu doar pe plan local, ci în toată Europa, este Koukounaries, premiată cu „Steagul albastru”. Are nisipul fin, încadrat de apa limpede și de pădurile de pin. Este amenajată cu șezlonguri de lemn acoperite de saltele și umbrele confecționate din stuf. Plaja se întinde pe o distanță de doi kilometri și în vecinătatea ei se găsesc restaurante, taverne și hoteluri. În apropiere este amenajat un spectaculos parc natural cu o varietate impresionantă de păsări și plante. Tot în vecinătatea plajei Koukounaries se află Lacul Strofilia.

O altă plajă foarte apreciată, în special de turiștii tineri, este Banana, loc indicat celor care iubesc petrecerile și socializarea. Pentru iubitorii sporturilor nautice există posibilitatea practicării windsurfingului, iar după o zi de lenevit la soare, serile sunt punctul de plecare al petrecerilor stropite cu cocktailuri și animate de muzică antrenantă. 

Agia Paraskevi este o stațiune la mare căutare, locul unde au fost amenajate numeroase hoteluri de lux, taverne ce pun la dispoziție delicioasele mâncăruri tradiționale grecești și plaje splendide. Aflată la doar 5 km distanță de capitala Skiathos Town, această stațiune este ideală pentru cei care vor să îmbine momentele de relaxare la plajă cu o mică excursie de explorare.

Sursa foto: shutterstock.com

de Geanina Ichim

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter