Eclipsă de Lună în zodia Săgetător. Este momentul să ne schimbăm stilul de viață, principiile și mentalitățile

De Mădălina Manole, pe Ultimul update Vineri, 05 iunie 2020, 17:00
În noaptea de 5 iunie 2020, la ora 22:12, ora României, se va forma o Eclipsă parțială de Lună în zodia Săgetător, care va putea fi văzută inclusiv din țara noastră și care va marca un moment intens și important pentru toate zodiile.

Impactul Eclipsei de Lună va fi resimțit pe o perioadă de trei luni de acum înainte, fiind foarte puternic resimțit în primele două săptămâni. Se va încheia o etapă deschisă în urmă cu aproximativ 6 luni, o etapă deschisă în noiembrie 2019, atunci când a fost Lună Nouă în zodia Săgetător, dar poate încheia, în alte cazuri, și o etapă deschisă la Luna Nouă din Gemeni, petrecută în urmă cu două săptămâni. Zodiile care o vor resimți din plin sunt Gemeni, Fecioară, Săgetător și Pești, dar și persoanele care au ascendent în aceste semne sau care au Luna din astrograma natală în aceste zodii.

Eclipsa de Lună se formează la momentul de Lună Plină în zodia Săgetător, când Soarele din Gemeni este în opoziție cu Luna din Săgetător. Ca orice eclipsă, presupune implicarea Nodurilor Lunare, Nodul Sud din Săgetător (trecutul) și Nodul Nord din Gemeni (viitorul), cele două puncte care reprezintă Axa Destinului și care vorbesc despre Sensul Vieții. Acest aspect conferă eclipsei o notă karmică, ceea ce înseamnă că evenimentele și situațiile petrecute în preajma acestei zile (dar și două săptămâni după) sunt de natură divină și ni se întâmplă pentru a învăța o lecție și a ne apropia mai mult de scopul venirii noastre pe pământ, de evoluția noastră spirituală.

Citește și –  Horoscop dragoste, iunie 2020. Zodii care rup relații și se despart în această lună

Luna Plină este un moment al încheierilor, al culegerii roadelor, al acțiunilor și situațiilor ajunse la apogeu și, fiind vorba de o Eclipsă, este un moment intens care ne forțează să finalizăm ceva, să punem punct unei situații, să ne eliberăm de un context. Cum se petrece în zodia Săgetător este vorba de schimbarea unor mentalități, de abandonarea unor principii și credințe care nu ne ajută să evoluăm, care ne țin în loc. Acest moment astrologic ne cere să găsim un echilibru între gândirea divină, spirituală, și cea rațională, logică. Putem afla în această perioadă tot soiul de informații legate de călătorii și de sistemul academic, legate de justiție, vom dori mai mult ca niciodată să aflăm adevărul și să fim liberi, arhetipuri ale Săgetătorului. Totodată, acum se poate amplifica mai tare frica de a ne pierde libertatea, frica că suntem mințiți și înșelați.

Eclipsa de Lună în Săgetător – influență generală

Contextul general în care se formează aceast Eclipsă de Lună din Săgetător ne va influența pe toți, mai mult sau mai puțin, indiferent de zodia sub care ne-am născut.

Eclipsa de Lună din Săgetător încheie o etapă profesională

Eclipsa de Lună din zodia Săgetător se petrece pe axa caselor VI-XII, axa Fecioară-Pești, care reprezintă o axă a sănătății, dar și a muncii, prin urmare, acest moment poate aduce încheierea unei etape care ține de locul de muncă sau de activitățile zilnice, de stilul de viață. Ni se luminează toate nemulțumirile și neplăcerile profesionale și nu este exclus ca o serie de simptome ale unor afecțiuni mai vechi să iasă la lumină acum pentru a fi vindecate. Pot apărea schimbări majore legate de programul de muncă, de sarcinile și responsabilitățile zilnice, chiar legate de pierderea unui job, însă este vorba de un job care ne țineam în loc, care ne bloca evoluția profesională.

Eclipsa de Lună din Săgetător scoate fricile la suprafață

Este recomandat să facem curățenie în viața noastră, și la propriu și la figurat, și să înlăturăm acele obiceiuri, idei și prejudecăți care ne fac rău. Este un moment bun să renunțăm la vicii și dependențe, la obsesii și frici. Acestea pot ieși la suprafață acum și, totodată, pot ieși la suprafață secrete, minciuni și manipulări. Pe de altă parte, este un moment în care trebuie să învățăm iertarea, în primul rând iertarea de sine și apoi iertarea celor care considerăm că ne-au greșit.

Citește și –  Se schimbă „Sensul Vieții”! Axa Destinului se mută în Săgetător-Gemeni. Cum va influența fiecare zodie în parte

Eclipsa de Lună din Săgetător dezvăluie minciuni și infidelități în dragoste

Eclipsa de Lună din Săgetător se petrece cu Soarele în conjuncție cu Venus retrograd din Gemeni, planeta iubirii aflându-se întocmai în sectorul iubirii. Ei bine, acest aspect va pune în lumină toate nemulțumirile și dezamăgirile sentimentale pe care le avem, va scoate la suprafață temeri legate de iubire, va scoate la suprafață secrete, minciuni și infidelități, dar și probleme de comunicare în cuplu. Superficialitatea în relații va fi taxată. Totodată, vom resimți frica de singurătate, teama de a fi părăsiți și abandonați, frica de a ne pierde libertatea. Ceea ce ne poate ajuta acum este doar comunicarea sinceră și deschisă. Nu este exclus ca trecutul amoros să ne ajungă din urmă, tipare sentimentale vechi să iasă acum la suprafață.

Eclipsa de Lună în Săgetător aduce conflicte ideologice

Eclipsa de Lună din Săgetător se petrece în aspecte tensionate cu Marte din Pești, planeta acțiunii, formând un careu T, cel mai tensionat aspect din astrologie. Prin urmare, este vorba de un moment conflictual, un moment în care orice cuvânt poate deveni armă, orice acțiune poate isca un scandal. Vom vocifera mai mult decât de obicei, vom vrea să ne facem auziți, însă acțiunile noastre pot fi impulsive și pot determina rebeliuni. Conflictele religioase, ideologice, lupta pentru justiție și dreptate pot fi acțiuni care să definească următoarea perioadă, iar la nivel mondial deja se resimt. Neptun din Pești este și el implicat într-un aspect tensionat cu Eclipsa de Lună și asta poate aduce confuzie, haos, idealizări extreme. Nu este exclus ca toate aceste nesupuneri, impulsivități de moment, conflicte să aibă repercusiuni serioase asupra sănătății.

Eclipsa de Lună în Săgetător – cum inflențează fiecare zodie

Previziunile de mai jos sunt valabile în primul rând pentru Ascendent și abia apoi pentru zodie, dar sunt valabile și pentru cei care au Luna natală (Luna în astrograma natală) în aceste semne zodiacale.

Citește și – Coronavirus, o abordare astrologică. Când se va sfârși criza și ce impact va avea asupra omenirii

Berbec/ Ascendent Berbec

Cei născuți în zodia Berbec își reformulează anumite principii de viață după care se ghidau, își schimbă credințe și mentalități, încheie proiecte academice, obțin diplome. Nu este exclus ca unii nativi să-și schimbe domiciliul, chiar să se mute în străinătate, să facă o călătorie importantă. Totodată este momentul să-și reorganizeze finanțele, însă atenție mare la negocieri pentru că există risc de înșelăciune. Totodată, o serie de secrete și adevăruri pot ieși la suprafață acum, pot afla informații neplăcute, dezamăgitoare.

Taur/ Ascendent Taur

Cei născuți în zodia Taur încheie o relație intimă, pasională, chiar aventură, și, totodată, încheie un context financiar care nu le aducea beneficii materiale pe măsura muncii depuse. Este o perioadă în care au loc revelații, dar și nemulțumiri legate de bani, de finanțele partenerului, de moșteniri, credite, procese, litigii, partaje. Atenție mai multă la prieteni. Pot exista tensiuni, înșelăciuni ale unor persoane din anturajul apropiat.

Gemeni/ Ascendent Gemeni

Această eclipsă de Lună îi vizează în mod direct pe cei născuți în zodia Gemeni, dat fiind că Soarele se află în semnul lor, iar Luna în sectorul relațiilor. Nativii pot avea parte de încheieri de parteneriate și colaborări, pot avea parte de o încheiere în plan sentimental, mai ales dacă este vorba de principii de viață diferite între parteneri. Nevoile personale ale nativilor pot ieși la suprafață și vor trebui să le echilibreze cu cele ale partenerului. Nu este exclus ca unii Gemeni să se gândească la căsătorie acum, cel puțin să vorbească despre asta. Se cere foarte multă atenție în zona carierei, unde pot apărea conflicte cu superiorii și nu este exclus ca imaginea și reputația nativilor să fie afectate.

Rac/ Ascendent Rac

Luna le este guvernatoare, iar nativii Rac vor simți din plin energia acestei Eclipse în Săgetător care le va aduce în lumină frici și temeri profesionale, frici legate de pierderea unui loc de muncă, dar și gânduri legate de boală și singurătate. Este momentul ca Racii să-și schimbe stilul de viață. Nu este exclus ca anumite sarcini profesionale să se schimbe, programul de muncă să fie altul și toate acestea să le provoace nervi și frustrări. Posibile conflicte și tensiuni cu cei din jur care pleacă de la ideologii diferite. Atenție la călătorii! De evitat în perioada următoare!

Leu/ Ascendent Leu

Eclipsa de Lună este impactantă pentru Lei, având în vedere că Soarele le este guvernator. Se formează pe casa iubirii și le cere nativilor să încheie o relație care nu mai funcționează, care nu promite nimic, să pună punct unei aventuri sentimentale. Cei singuri pot întâlni pe cineva acum sau pot să se întoarcă la o personă din trecut. Posibil ca acum să iasă la suprafață niște adevăruri legate de prieteni, de persoane din anturaj, nativii să vadă cu alți ochi pe cineva. Este momentul să culeagă roadele unui proiect artistic, creativ. Atenție majoră la tensiunile financiare care se pot isca în cuplu, mai ales acolo unde nativii depind de banii partenerului. Poate fi vorba de tensiuni legate de moșteniri, partaje, credite, cheltuieli comune. Pe de altă parte, o infidelitate, o relație intimă secretă, poate ieși la suprafață.

Fecioară/ Ascendent Fecioară

Eclipsa de Lună poate aduce la suprafață unele traume din trecut, din copilărie, poate evidenția probleme cu familia, în special cu mama, secrete de familie. Totodată, poate aduce schimbări legate de locuință, finalizarea unui proiect ce ține de casă, o renovare, reamenajare. Pot fi aduse la lumină probleme de autoritate și imagine, inclusiv nemulțumiri legate de carieră. Nativii vor trebui să găsească un echilibru între profesie și familie. Pe de altă parte, atenție majoră la parteneriatele și contractele, colaborările semnate acum pentru că pot fi înșelătoare. Posibile tensiuni și conflicte în cuplu.

Balanță/ Ascendent Balanță

Sectorul comunicării este pus în evidență la această Eclipsă de lună și este posibil ca unii nativi să încheie relații disfuncționale cu cei din jur, frați, rude, vecini, să afle secrete și adevăruri, să primească informații surprinzătoare. Atenție la acte și la deplasări! Unele principii și mentalități de viață vor fi puse în lumină acum pentru a fi analizate și schimbate, în special fiind vorba de credințe sentimentale, care vizează sectorul iubirii sau viața personală. Atenție la tensiunile iscate la locul de muncă, cu colegii, dar și la sănătate, la odihnă.

Scorpion/ Ascendent Scorpion

Eclipsa de Lună va aduce încheierea unui ciclu financiar, schimbări legate de salarizare, de modul în care nativii își câștigă banii și nu este exclus să piardă un loc de muncă, aspect care-i va stimula să găsească ceva mai bun. Probleme financiare în cuplu, dependențe financiare de partener, nemulțumiri legate de o moștenire, credit, partaj pot fi evidențiate acum. Nu este exclus ca o infidelitate, minciună, aventură să iasă la suprafață în această perioadă. Se întrevăd tensiuni majore și conflicte în plan sentimental, dar și cu copiii sau legate de un proiect artistic, creativ. O pasiune, un hobby nu poate fi dus la capăt.

Săgetător/ Ascendent Săgetător

Eclipsa de Lună se petrece întocmai în semnul lor și aduce probleme și schimbări legate de personalitatea nativilor, de felul în care sunt văzuți de ceilalți, dar și de felul în care nativii se raportează la viața lor, la trăirile lor. Este o perioadă tumultoasă, cu trăiri intense, iar Săgetătorii trebuie să se desprindă de unele principii de viață nesănătoase, de unele credințe vechi, de unele mentalități care îi leagă cu o ancoră de trecut. Inclusiv Jupiter, guvernatorul lor, le cere să se reinventeze. Totodată, este vorba de frici și temeri, obsesii, dependențe pe care nativii le țin ascunse și pe care acum trebuie să le confunte pentru a le vindeca. Frica de singurătate se accentuează, dar și teama de a-și pierde libertatea. Posibil ca nemulțumiri și dezamăgiri legate de partener, de o relație, să iasă la suprafață acum. Nativii trebuie să învețe să-și echilibreze propriile dorințe și nevoi cu cele ale partenerului. Aroganța, îngâmfarea, egoismul și superficialitatea vor fi taxate de acestă lunație. Atenție la tensiunile cu familia, legate de o locuință, bun de patrimoniu, atenție la situații din copilărie care pot amprenta prezentul.

Capricorn/ Ascendent Capricorn

Cei născuți în zodia Capricorn au de lucrat tema trecutului. Pe de o parte se va încheia ceva ce-i ținea ancorați în trecut, iar pe de altă parte li se cere mai multă responsabilitate față de stilul de viață adoptat. Este o perioadă în care unii Capricorni vor simți nevoia să se închidă în ei înșiși, să se odihnească mai mult, să se asculte mai mult, să-și asculte organismul. Este, de asemenea, momentul să renunțe la vicii, la dependențe, la frici și temeri. Posibil să iasă la lumină tensiuni cu colegii de muncă, să fie nemulțumiți de sarcini și program, să fie tentați să-și schimbe locul de muncă sau, cel puțin, raportarea la tot ce presupune jobul. Atenție la problemele de sănătate, la acte, documente și deplasări. Posibil ca tensiunile cu cei din jur să fie mai accentuate și să se afle unele adevăruri, informații, să se spună lucruri dureroase.

Vărsător/ Scendent Vărsător

Eclipsa de Lună poate aduce încheierea unor relații de prietenie care nu-i mai reprezintă pe nativi. Posibile adevăruri și secrete despre prieteni să se afle acum și să conducă la rupturi de relații. Totodată, sunt vizate și anumite planuri de viitor făcute cu cei din anturaj sau proiecte care pot necesita schimbări importante acum pentru a funcționa pe viitor. Lunația poate evidenția nemulțumiri și neînțelegeri în cuplu, poate scoate la suprafață unele dezamăgiri în iubire, chiar și o relație din trecut poate fi reanalizată acum. Mare atenție la sectorul financiar. Pot apărea tensiuni, conflicte care pleacă de la bani, haos în administrarea finanțelor.

Citește și –  Saturn intră în Vărsător pentru 3 ani. Ne predă lecția responsabilității sociale și a umanitarismului

Pești/ Ascendent Pești

Peștii sunt vizați direct de acestă Eclipsă de Lună din două direcții și o vor simți foarte puternic și apăsător. Pe de o parte se încheie un proiect profesional și se culeg roadele, iar pe de altă parte se încheie o etapă în carieră. Vor fi nativi care se vor gândi inclusiv la schimbarea domeniului de activitate, dar vor fi și nativi care vor dori să-și pună ordine în viața profesională. Este vorba de probleme care pot să apară legate de imaginea Peștilor și, implicit, nevoia de a-și îmbunătăți reputația. Pot ieși la suprafață conflicte interioare, din copilărie sau din trecut, conflicte cu familia, nemulțumiri legate de o casă, de regimul unei locuințe. Atenție la tendința de a fugi de realitate, de a ascunde frici și anxietăți. Posibil ca nativii să resimtă în această perioadă că este haos în viața lor și pot accentua puternic o criză existențială.

Text de astrolog Mădălina Manole

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter