Lună Nouă în zodia Leu. Mercur iese din retrogradare. Impact major asupra tuturor zodiilor: „Facă-se voia Ta!”

De Mădălina Manole, pe Ultimul update Vineri, 02 august 2019, 16:32
Luna august se anunță impactantă din punctul de vedere al contextului astrologic. În primul rând, în luna august 2019 vom avea Lună Nouă de două ori, în prima zi, atunci când se va forma în zodia Leu, și în penultima zi, pe 30 august, atunci când se va forma în zodia Fecioară. De asemenea, la mijlocul lunii, pe 15 august, vom avea parte de Luna Plină în zodia Vărsător, dar aceste două lunații vor fi abordate separat.

Încă din prima zi a lunii august avem parte de formarea fenomenului de Lună Nouă, la doar câteva minute urmând ca și planeta Mercur să iasă din mersul său retrograd și să intre în tranzit direct. Prin urmare, vorbim de un context astrologic care va impacta întreaga lună august și a cărui influență se va menține pe tot parcursul anului, până la următoarea Lună Plină care se va forma în zodia Leu.

Lună Nouă se petrece întotdeauna în conjuncție (suprapunere) cu Soarele și reprezintă un moment al începuturilor, al noutății, iar faptul că se întâmplă în zodia Leu, vorbește despre ieșirea la lumină, ieșirea la rampă, dorința popularitate și de manifestare a individualității, dar și dorința de manifestare a creativității. Însă, atenție! Leul este un semn de foc, guvernat întocmai de Soare, ceea ce ne poate face, în dorința de a ieși în evidență, să fim mai orgolioși, mai mândri și mai neatenți la nevoile celorlalți. Acest context astrologic ne cere generozitate și nicidecum să călcâm peste cei din jur pentru a ieși învingători.

Luna Nouă în zodia Leu. Context astrologic general

Este important de punctat contextul astrologic general în care se petrece această Lună Nouă, deoarece este vorba de o energie generală care va impacta pe toată lumea, indiferent de zodie, până la finele anului 2019.

  • Ascendentul momentului în care se formează Luna Nouă este întocmai Leul, o situație care ne stimulează și mai mult să vorbim de afirmare personală și ieșire la rampă, de strălucire în anumite domenii ale vieții.
  • Luna Nouă în Leu se petrece pe casa a XII-a și ceea este extraordinar de important de punctat este că aici și-au dat întâlnire toate planetele personale, cele care ne conturează personalitatea: Soarele, Luna, Venus, Mercur și, în plus, punctul de karmă, Nodul Nord, adică întocmai Sensul Vieții pentru care am venit pe pământ. Ei bine, dacă ar fi să traduc acest aspect pe înțelesul tuturor, vă spun că este vorba de o ocazie rară de a ne vindeca rănile sufletești, de a ne vindeca de trecut. Este o casă karmică în care se află Sensul Vieții prezente. În astrologie este Casa Voinței lui Dumnezeu, casa în care destinul preia frâiele, (unii astrologi o numesc Casa Diavolului din diferite considerente) ceea ce înseamnă că ceea ce vom trăi acum va fi Voință Divină într-o foarte mare măsură. În plus, aspectele benefice pe care Luna și Ascendentul momentului le fac cu Jupiter, planeta Divinității, din Săgetător, întăresc această afirmație, dar cer să ascultăm Divinitatea (Jupiter este încă retrograd până pe 11 august). De aceea, pentru că vor exista răsturnări de situație și evenimente neprevăzute, experiențe care vor depăși puterea noastră de înțelegere, va trebui să ne întoarcem la Divinitate, la credința în Dumnezeu și să spunem: „Facă-se voia Ta!„, fiind conștienți și siguri că orice se petrece acum, chiar dacă-l percepem ca fiind negativ pe moment, va fi spre binele nostru.
  • Luna Nouă este susținută de Chiron, Micul Vindecător și Înțeleptul zodiacului, prin urmare, din nou, ni se oferă ocazia să ne vindecăm de trecut, inclusiv să ameliorăm simptome ale unor boli cronice, psihice, stări depresive și anxioase, dependențe. Contextul astrologic ne scoate la suprafață experiențe din trecut dureroase, ni le pune în față și ne cere să iertăm, să vindecăm și să uităm. Chiron este retrograd în zodia Berbec, așa că nu va trebui să folosim agresivitatea și impulsivitatea, ci din contră, va trebui să folosim înțelepciunea și comunicarea. Noi înșine deținem capacitatea de vindecare în noi și, uneori, doar vorbind, recunoscând, conștientizând, ne vindecăm.
  • Luna Nouă se petrece în conjuncție cu Venus, planeta iubirii, aspect care poate însemna că în viața noastră revin persoane din trecut, foste iubiri, foști parteneri de viață, însă, atenție! Nu trebuie să le dăm crezare pentru că această casă a XII-a vorbește și de dușmani ascunși, de secrete și mistere. Putem fi înșelați, dezamăgiți, trădați, dar, da, putem uita o relație din trecut acum și Jupiter, Marele Benefic, ne susține în plus de pe casa iubirii.
  • Dacă tot vorbim de iubire, Venus face aspect tensionat cu Uranus din Taur, planeta marilor schimbări. Ei bine, trebuie să ne așteptăm la surprize în plan sentimental, surprize care ne pot da Universul emoțional peste cap. Pot apărea rupturi de relație, dar mai ales confuzii majore în relații. Uranus cere adevăr și libertate (atenție! nu singurătate), iar acolo unde drepturile sale sunt încălcate, unde aspirațiile nu pot fi atinse din astfel de motive, cere schimbarea radicală. Cei care duc o viață ascunsă, dublă, trebuie să se aștepte acum ca adevărul să iasă la suprafață. În plus, nici Mercur, planeta comunicării, nu va tolera minciuna și va stimula intuiția pentru a deconspira.
  • Luna Nouă se află în aspect tensionat cu Uranus, planeta schimbărilor răsunătoare, a adevărului și a independenței. Ei bine, în această perioadă multe secrete și adevăruri din trecut vor ieși la suprafață și ne vor schimba percepția despre viitor. Vor fi răsturnări de situație legate de carieră, de direcția profesională aleasă. Pe de altă parte, ne vom dori cu ardoare să fim liberi, independenți și originali în manifestări, iar cei care vor încerca să ne îngrădească vor fi dați afară din viața noastră.

Mercur iese din retrogradare

În acest context impactant, iată că și Mercur, planeta comunicării și a tranzacțiilor, iese din retrogradare în zodia Rac, de asemenea, pe casa a XII-a. Ei bine, la nivel rațional lucrurile vor deveni mai clare, însă și lucrurile nespuse până acum, inclusiv secretele, vor ieși la suprafață. Pe de altă parte, Mercur este un pion important în schema atingerii obiectivelor profesionale și a aspirațiilor. Dacă vom comunica atent, cu calm la locul de muncă, dacă vom fi deschiși transformărilor și nu vom ține cu dinții de niște principii învechite, vom ajunge să ne îndeplinim țelurile.

Luna Nouă în zodia Leu. Cum influențează zodiile

Dacă vă cunoașteți ascendentul zodiacal, vă sfătuiesc să citiți atât previziunile pentru zodie, cât și previziunile pentru ascendent!

Berbec

Cei născuți în zodia Berbec au parte, la modul general, de formarea aspectului de Lună Nouă în casa iubirii, a relației cu copiii și a activităților creative și distractive. Pentru acești nativi, o nouă poveste de iubire poate să bată la ușă, însă trebuie abordată cu multă înțelepciune și răbdare. Nu este exclus să fie vorba de o nouă relație cu o persoană cunoscută într-o călătorie, din străinătate sau care este de altă cultură, religie. De la caz la caz, dacă unii nativi pot să vindece o durere sentimentală, pot să treacă peste o fostă poveste de iubire, alții pot să devină părinți în această perioadă. Pe de altă parte, este foarte important ca nativii să se reorienteze către studii. Posibil ca un curs demarat în această perioadă să le schimbe viața și percepția, principiile și convingerile, chiar aspirațiile de viitor. Vor avea această ocazie până la finele anului 2019. Pe de altă parte, va fi o perioadă favorabilă pentru a călători, pentru a se relaxa și a se dedica mai mult propriilor pasiuni.

Taur

Cei născuți în zodia Taur au parte de noi începuturi legate de membrii familiei, în special legate de relația cu mama. Vor exista discuții tensionate, însă în urma acestora se va ajunge la un echilibru, la stabilirea de noi reguli. Pe de altă parte, nativii Taur vor face schimbări majore legate de carieră și nu este exclus ca la acest capitol să apară chiar surprize neașteptate, răsturnări de situație menite să ofere mai multă libertate de acțiune, mai multă independență. Cel de-al treilea sector de viață în care se va resimți Luna Nouă va fi cel sentimental. Acești nativi vor avea parte de întâlniri cu foști parteneri de viață, o fostă iubire se poate întoarce să le ceară socoteală, să le ceară o reluare a relației, dar, pentru cei care îmbrățișează ideea de reîncarnare, poate fi vorba și de întâlniri karmice cu persoane noi apărute în viața lor. Ceea ce vor trebui să facă acum va fi să nu repete trecutul!

Gemeni

Cei născuți în zodia Gemeni vor fi binecuvântați în sectorul comunicării odată cu ieșirea din retrogradare a lui Mercur, întocmai guvernatorul lor, și întocmai pe casa comunicării, însă atenție că vorba multă și lungă nu aduce neapărat beneficii. Este de preferat ca nativii să spună ceea ce simt în mod direct și fără ocolișuri. Pe de altă parte, Gemenii ar trebui ca în toată această perioadă să aibă grijă la prieteni. Este posibil să apară dezamăgiri din această zonă, să fie mințiți, înșelați, trădați. Atenție la conflictele care pot apărea la locul de muncă și care pot aduce neplăceri legate de sănătate.

Rac

Cei născuți în zodia Rac vor avea parte de o perioadă ușor confuză, însă în care vor trebui să-și asculte intuiția, să-și asculte vocea interioară, vocea Divinității mai mult ca orice. Acești nativi au marea ocazie să primească semne divine, de Sus, și nu ar trebui să le ignore, ba chiar ar trebui să meargă mai mult pe prinzipiul „Facă-se voia Ta!”. Mercur revine în mers direct în semnul lor și face aspecte bune cu Neptun din Pești, retrograd, planeta care vorbește de Divinitate, de mistere și intuiție. Pentru acești nativi se activează și sectorul financiar, inclusiv casa moștenirilor și a banilor deținuți împreună cu alții și nu este exclus să primească o sumă de bani neașteptată, inclusiv o mărire de salariu. Atenție la negocierile contractuale la locul de muncă și la dialogurile cu colegii care pot fi tensionate!

Leu

Cei născuți în zodia Leu intră într-o perioadă de afirmare, în care nativii își doresc să fie strălucitori în lumina reflectoarelor Nativii sunt preocupați de personalitatea lor, de propriile emoții și sentimente și ar trebui să găsească înțelepciunea interioară, ancestrală, pentru a face schimbări de principii, pentru a înlătura convingerile de viață învechite și cu care nu mai rezonează. De asemenea, în zona sentimentală ppot avea parte de surprize și pot deveni foarte hotărâți să cucerească pe cineva.

Fecioară

Cei născuți în zodia Fecioară au parte de Luna Nouă întocmai în casa trecutului, a subconștientului, a introspecției și meditației. Cu atât mai mult, având în vedere contextul astrologic al momentului, acești nativi vor avea nevoie să se lase în voia destinului, să pună în practică zicala „Facă-se voia Ta!”. De asemenea, pe de altă parte, vor avea ocazia să semneze un contract, să rezolve o problemă legată de locul de muncă, să primească o sumă de bani neașteptată, să închidă un credit, să intre în posesia unui bun de patrimoniu.

Balanță

Cei născuți în zodia Balanță pot avea parte de schimbări legate de prieteni. Unii nativi pot afla adevăruri care să nu le placă despre cei din anturaj, dar pe de altă parte, este un moment bun pentru a lega noi cunoștințe, relații de prietenie. Atenție la asocieri, parteneriate și activități umanitare! O serie de nativi Balanță vor reuși să se vindece într-o călătorie, să se relaxeze, să se simtă bine și să-și încarce bateriile pentru întreg anul.

Scorpion

Cei născuți în zodia Scorpion vor avea parte de schimbări și noi începuturi în zona carierei, a aspirațiilor înalte și a ascensiunii profesionale. Este o perioadă bună pentru ca acești nativi să se înscrie la un curs, la un seminar, workshop, să învețe ceva nou, poate o limbă strănă, ceva care să le aducă mai ușor o funcție dorită. Pe de altă parte, se vor reedita situații din trecut, iar nativii vor trebui să adopte o altă atitudine acum și sunt sfătuiți să-și asculte intuiția.

Săgetător

Cei născuți în zodia Săgetător vor fi stimulați de contextul astrlogic al momentului pe mai multe direcții. În primul rând, nativilor li se cere studiu, aprofundare într-un anumit domeniu, poate învățarea unei limbi străine, participare la cursuri, seminarii și aflarea de noi direcții în viață pornind de la aceste aspecte. Contextul astrologic vorbește și de o determinare în zona de creație, mai exact de o pasiune pe care au ținut-o ascunsă până acum sau nu au descoperit-o. De asemenea, legat de străinătate se pot lua niște decizii acum, se pot face niște schimbări de perspectivă, inclusiv legate de o posibilă mutare peste hotare, însă, atenție la tendința de a visa cu ochii deschiși! Un alt sector impactat de Luna Nouă este cel al iubirii. Aici nativii trebuie să fie sinceri cu ceea ce-și doresc de la persoana iubită și de la ei înșiși în raport cu partenerul. Este momentul să devină părinți? – o întrebare a contextului din acest moment. Săgetătorii care sunt singuri pot întâlni pe cineva acum, însă tendința de a vedea doar defecte în celălalt este mare.

Capricorn

Cei născuți în zodia Capricorn activează acum casa transformărilor profunde, a morții și a regenerării, a misterelor și a ocultismului, iar acești nativi, mai mult ca oricare alții, vor sta față în față cu propriile lor frici, temeri, angoase. Va fi nevoie să-și conștientizeze frica care-i ține în loc, care-i ține ancorați în trecut. Poate fi vorba de frica de singurătate, frica de eșec, frica de sărăcie, frica de o boală, frica de a-și pierde locul de muncă, frica de a nu-i supăra pe alții. Acestea trebuie vindecate acum, iar intuiția le va spune cum. Familia primară (părinții) este un capitol de care unii nativi trebuie să se desprindă cu curaj. În plus, sectorul muncii și al sănătății este activat acum și cei care nu sunt mulțumiți de situația actuală vor trebui să facă schimbări. Poate să-și asume noi responsabilități profesionale, poate să caute un job mai bun sau să caute un remediu cu adevărat eficient pentru vindecarea unei probleme de sănătate cu care se confruntă (inclusiv cronică) Pe de altă parte, unii nativi pot intra în posesia unei moșteniri, a unui bun material, pot achita un credit.

Vărsător

Cei născuți în zodia Vărsător vor avea parte de această Lună Nouă în sectorul parteneriatelor și al căsătoriei. Este momentul ca nativii să fie sinceri cu ei înșiși, să se privească în oglindă și să-și spună adevărul: Sunt fericiți în această relație? Vor să rămână toată viața lângă omul de alături? Nu este exclus ca în această perioadă Vărsătorii să aibă parte de răsturnări radicale de situație, de context în relația de cuplu, ceea ce nu înseamnă neapărat o despărțire. Poate fi vorba de o redefinire a legăturii.

Pești

Cei născuți în zodia Pești sunt favorizați să facă schimbări legate de locul de muncă și de stilul de viață. Este momentul să ia decizii radicale dacă nu mai sunt mulțumiți de zona profesională, să înceapă cursuri de dezvoltare profesională, să studieze mai mult, să-și ia o diplomă pentru a avansa. Cu alte cuvinte, să-și dea mai mult interes și să trateze cu mai multă seriozitate locul de muncă, cariera. Dacă intuiția, instinctul le spune să facă o schimbare, ar trebui să o facă!

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter