Mercur își începe mersul retrograd prin Pești. Cum va influența toate zodiile

De Mădălina Manole, pe
Mercur, planeta responsabilă cu comunicarea, negocierile și tranzacțiile, va intra în retrogradare în zodia Pești, începând cu data de 5 martie 2019. Mersul retrograd al lui Mercur va fi susținut până în data de 28 martie 2019, atunci când își va relua tranzitul direct prin aceeași zodie, Pești.

Mercur este responsabil cu comunicarea sub toate formele acesteia, cu gândirea, percepția, dar și cu transportul. Astfel, la modul general, în perioadele sale de retrogradare nu este indicat să luăm decizii importante, să semnăm contracte, să ne căsătorim, să facem tranzacții și investiții sau să participăm la concursuri, interviuri și teste. De asemenea, fiind afectată comunicarea, dialogurile pot fi acide și tensionate, informațiile pot fi percepute eronat și aparatura, inclusiv mijloacele de transport, pot avea parte de defecțiuni, motiv pentru care se recomandă evitarea călătoriilor care nu sunt urgente. Totodată, nu este recomandat ca în această perioadă să se facă investigații medicale, deoarece rezultatele pot fi greșite.

Atunci când Mercur este retrograd trebuie să încercăm să fim mai înțelegători cu cei din jur și să facem o reevaluare și revizuire a sectorului de viață unde acesta își va manifesta influența. Iată cum va afecta fiecare zodie în parte prima retrogradare a planetei Mercur din anul 2019!

Berbec

Cei născuți în zodia Berbec vor avea parte de retrogradarea planetei Mercur în sectorul subconștientului. Nativii vor începe un amplu și puternic proces de introspecție și sunt sfătuiți să se folosească de energia planetei pentru a-și pune ordine în viața personală. Conflictele interioare nu vor lipsi, însă dacă-și vor revizui atitudinea față de ei înșiși și față de cei din jur vor putea culege roade bune la finalul perioadei de retrogradare.

Taur

Cei născuți în zodia Taur vor avea parte de retrogradarea planetei Mercur în sectorul prietenilor și al planurilor pe termen lung. Nativii pot intra în conflicte cu persoanele din anturaj, pot reevalua și chiar încheia relații de prietenie, iar proiectele de viitor pot fi reanalizate și revizuite astfel încât să continue doar cu ceea ce le aduce satisfacție. De asemenea, tot acum se activează și axa relațională, iar nativii Taur sunt sfătuiți să aibă grijă la modul în care comunică cu persoana iubită. Trebuie să dea dovadă de mai mult calm, mai multă înțelegere și răbdare. În plus, Mercur este întocmai planeta care le guvernează casa sentimentală, iar nativii pot începe un amplu proces de reevaluare a relației cu partenerul de viață, însă sunt sfătuiți să nu ia decizii în această perioadă de retrogradare, deoarece ulterior le pot regreta.

Gemeni

Cei născuți în zodia Gemeni vor avea parte de retrogradarea planetei Mercur, întocmai guvernatorul lor, în sectorul socio-profesional. Nativii pot începe un amplu proces de revizuire a situației profesionale și nu este exclus să se gândească la o schimbare radicală în carieră, însă sunt sfătuiți să nu facă niciun demers în acest sens în perioada de retrogradare. De asemenea, comunicarea cu colegii de muncă, angajații, șefii și partenerii de afaceri va fi greoaie și negocierile blocate. Nu este exclus ca foști asociați și colaboratori să revină cu noi propuneri în această perioadă.

Rac

Cei născuți în zodia Rac vor avea parte de retrogradarea planetei Mercur în sectorul studiilor, al călătoriilor, al străinătății și al principiilor de viață. O parte dintre nativi vor începe un amplu proces de reevaluare a gândurilor, ideilor, convingerilor și credințelor pe care le au, în timp ce alții pot relua niște cursuri abandonate sau se pot decide să se înscrie la un curs de dezvoltare profesională sau personală. Relația cu instituțiile și persoanele aflate dincolo de granițele țării poate fi mai greoaie, însă nu este exclus ca cineva din străinătate să-i contacteze după o lungă perioadă de timp și astfel să reia o legătură. De asemenea, pot planifica o călătorie, însă sunt sfătuiți să evite deplasările care nu sunt urgente în această perioadă de retrogradare.

Leu

Cei născuți în zodia Leu vor avea parte de retrogradarea planetei Mercur în sectorul financiar, mai exact al avantajelor materiale și al banilor deținuți împreună cu persoana iubită sau partenerii de afaceri. Nativii vor începe un amplu proces de reevaluare a situației financiare și nu este exclus să aibă parte de conflicte și neînțelegeri cu partenerul de viață sau asociații și colaboratorii. Cei care trebuiau să intre în posesia unui bun material, unei moșteniri sau unui credit ar putea avea surpriza ca momentul să fie amânat. Nativii sunt sfătuiți să nu facă investiții majore și tranzacții riscante în această perioadă.

Fecioară

Cei născuți în zodia Fecioară vor avea parte de retrogradarea planetei Mercur în sectorul parteneriatelor și al căsătoriei. Nativii vor începe o amplă perioadă de reevaluarea a relației cu partenerul de viață, dar și cu partenerii de afaceri, însă sunt sfătuiți să nu ia o decizie acum, ci să aștepte ca planeta să-ți încheie mersul retrograd deoarece ar putea-o regreta ulterior. Nu este un moment bun pentru negocieri, iar comunicarea în cuplu și în afaceri va fi afectată, prin urmare nu sunt excluse conflictele. Atenție la sumele de bani care sunt trecute pe contracte și care pot fi aprobate greșit.

Balanță

Cei născuți în zodia Balanță vor avea parte de retrogradarea planetei Mercur în sectorul muncii și sănătății. Nativii vor fi forțați de contextul astrologic să înceapă un amplu proces de reevaluare a situației de la locul de muncă, de reevaluare a sarcinilor și responsabilităților, dar și a relației pe care o au cu colegii și superiorii, zonă care poate fi ușor tensionată în această perioadă. De asemenea, se cere și o revizuire a atitudinii pe care o au față de starea generală de sănătate. Cu toate acestea, nu este un moment favorabil pentru a face analize și investigații medicale, rezultatele putând fi eronate, motiv pentru care li se cere acelora dintre ei care au programate vizite la medic în această perioadă să-și refacă analizele ulterior, după ce Mercur își încheie retrogradarea.

Scorpion

Cei născuți în zodia Scorpion vor avea parte de retrogradarea planetei Mercur în sectorul sentimental, al relației cu copiii și al activităților distractive și artistice. Nativii pot avea parte de o întâlnire cu o persoană din trecutul lor care să-i bulverseze și nu este exclus ca întocmai acesta să fie motivul pentru care să înceapă un amplu proces de reevaluare a relației în care se află. Indiferent care ar fi motivul, Scorpionii sunt sfătuiți să nu ia decizii radicale acum, deoarece le-ar putea regreta ulterior. De asemenea, cei care sunt părinți vor începe o revizuire a relației cu copiii, iar artiștii și sportivii pot reanaliza un contract, o ofertă, însă nu vor fi susținuți în comunicare, în actul creativ sau în negocieri. Atenție la speculațiile financiare care în această perioadă nu sunt recomandate sub nicio formă!

Săgetător

Cei născuți în zodia Săgetător vor avea parte de retrogradarea planetei Mercur în sectorul familiei și al locuinței. Nativii vor începe un amplu proces de reevaluare a relației cu membrii familiei și nu este exclus să readucă în discuție tema unei mutări, unei schimbări de domiciliu sau chiar vânzarea/cumpărarea unui imobil. Săgetătorii sunt sfătuiți să aibă grijă la negocieri, tranzacții și investiții, deoarece nu sunt susținute în această perioadă și se pot păcăli sau pot pierde bani. Este recomandat pe cât posibil să amâne semnarea contractelor pentru perioada de după încheierea retrogradării. Totodată, contextul astrologic poate aduce conflicte în relația cu persoana iubită, Mercur fiind guvernatorul casei cuplului, și diplomația ar trebui să le devină o a doua natură.

Capricorn

Cei născuți în zodia Capricorn vor avea parte de retrogradarea planetei Mercur întocmai în sectorul comunicării, al învățării și al deplasărilor pe distanțe scurte. Nativii pot avea parte de tensiuni cu cei din jur, însă comunicarea va fi susținută și chiar ar putea să se folosească de acest context pentru a-și revizui un dialog avut în trecut cu rudele. De asemenea, este momentul să-și reanalizeze atitudinea față de tot ceea ce presupune sectorul învățării, să-și continue niște cursuri, să-și dea niște examene restante. Se cere o deosebită atenție și prudență la deplasări, existând posibilitatea să apară neplăceri la drum.

Vărsător

Cei născuți în zodia Vărsător vor avea parte de retrogradarea planetei Mercur în sectorul financiar, mai exact al banilor obținuți din muncă proprie. Nativii sunt sfătuiți să înceapă o reevaluare a situației financiare, să încerce să facă economii și să nu se avânte în semnarea contractelor pentru că negocierile nu sunt susținute în această perioadă și există riscul de a fi înșelați și de a pierde o sumă de bani. Ceea ce ar trebui să facă în schimb, este să-și reanalizeze un contract din trecut care le poate aduce venituri suplimentare și câștiguri nesperate în viitor.

Pești

Cei născuți în zodia Pești vor avea parte de retrogradarea planetei Mercur întocmai în semnul lor, pe casa personalității. Nativii vor simți din plin această perioadă la nivel psihic și emoțional, deoarece vor fi forțați de contextul astrologic să facă o (re)analiză a gândurilor, ideilor, concepțiilor și chiar să-și revizuiască comportamentul față de ei înșiși și față de cei din jur. Fiind activată axa relațională, Peștii pot începe un amplu proces de reevaluarea a relației de cuplu în care se află. Este un moment favorabil să-și pună ordine în gânduri.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter