Capcanele frumuseții explicate de specialiști la Atelierele de Idei Unica

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 11 ianuarie 2019, 12:48
O nouă ediție Atelierele de Idei Unica a reunit cititoarele revistei la ParkLake Shopping Center, unde acestea au avut ocazia să afle o mulțime de idei interesante, sfaturi și trucuri legate de frumusețe.

Andreea Raicu, Dana Sota (consultant de beauty), Laura Pascu (PR Centrul European al Consumatorilor România) și Diana Plăcintescu (medic dermatolog) au captat atenția publicului cu discursuri în care frumusețea a fost abordată din puncte de vedere cât mai diverse.

Citește în continuare câteva dintre mesajele legate de frumusețe pe care le-au transmis invitatele, iar dacă dorești să vezi întreaga ediție a Atelierelor, urmărește videoul de mai jos.

Nu uita că fiecare ediție a Atelierelor de Idei Unica este transmisă live pe pagina de Facebook unica.ro  și pe pagina de Facebook Atelierele de Idei Unica.

Capcanele frumuseții explicate de specialiști la Atelierele de Idei Unica

Simona Badea (Marketing Manager ParkLake Shopping Center), Andreea Raicu, Dana Sota (consultant de beauty) și Raluca Hagiu (redactor-șef Unica)

Andreea Raicu: „Este științific demonstrat că un lucru poate să devină obișnuință dacă îl faci în mod constant, timp de 90 de zile”

Capcanele frumuseții explicate de specialiști la Atelierele de Idei Unica

„Am conceput un planner-ul de 90 de zile, care te ajută să-ți schimbi un obicei, să renunți la unul sau să capeți unul nou. Este o muncă pe care am făcut-o împreună cu echipa mea din experiențele noastre și din foarte mult research. Eu nu eram un om disciplinat. Absolut deloc. Eram un om extraordinar de spontan, care atunci când voia să facă un lucru îl făcea. Mi-am dat seama că, odată cu trecerea timpului și cu schimbările din viața mea, atât personală cât și profesională, am nevoie să fiu disciplinată și să am niște reguli de la care să nu mă abat dacă vreau să trăiesc liniștită, să trăiesc în armonie cu mine.”

Dana Sota: „Contează stilul de viață, alimentația, ce mâncăm, cât mâncăm câtă apă bem…”

Capcanele frumuseții explicate de specialiști la Atelierele de Idei Unica

Dana Sota este consultant de frumusețe și lucrează în industria de frumusețe de aproape 20 de ani, timp în care a testat o mulțime de produse și tratamente, așa că a avut timp să-și facă o părere despre ce înseamnă această industrie.

„La 20 de ani, pentru mine frumusețea însemna să mă fardez, să aplic machiaj cât mai atent și cât mai mult la momentul acela. La 30 de ani, am realizat că este foarte important produsul de îngrijire pe care-l aplic. Am început să aleg cremele și serurile și produsele pe care le aplic pe față și pe corp în funcție de ten, de problemele pe care le aveam atunci. Foarte important mi s-a părut acest lucru. Pe la 40 de ani, deja mi-am dat seama că nu este suficient, ci contează stilul de viață, respectiv alimentația, ce mâncăm, cât mâncăm, câtă apă bem, pentru că toate aceste lucruri se văd pe piele și nu se văd a doua zi, ci în timp. Și se văd frumos sau urât.”

Diana Plăcintescu: „Toamna este un sezon de bilanț. Nu numărăm bobocii, numărăm toate efectele verii.”

Capcanele frumuseții explicate de specialiști la Atelierele de Idei Unica

Diana Plăcintescu, medic dermatolog, a vorbit despre cum să-ți îngrijești pielea în sezonul rece și care sunt produsele pe care este recomandat să le folosești în acest anotimp.

„Toamna este un sezon de bilanț. Nu numărăm bobocii, numărăm toate efectele verii. În momentul în care s-a dus glow-ul acela spectaculos pe care ni-l dă bronzul ne rămân niște pete, o culoare cenușie, ne rămâne pielea mai uscată și mai ridată, cu aspect neuniform. În afară de hidratarea generală (apa este esențială), din punct de vedere dermatologic, hidratarea pielii înseamnă folosirea unei creme suficient de compacte, fie suficient de grasă, fie îmbogățită cu anumite substanțe care să nu permită perspirarea, să nu permită să piardă apă din piele. De aceea cremele de toamnă-iarnă trebuie să fie un pic mai grase, un pic mai compacte decât cele de vară. De asemenea, crema de protecție solară trebuie folosită și iarna.”

Pe de altă parte, dr. Diana Plăcintescu a subliniat și importanța respectării unei rutine de îngrijire a tenului. „Ritualul bate produsul. Altfel spus, contează să păstrăm niște obiceiuri sănătoase, chiar și cu creme nu neapărat foarte scumpe dacă nu ni le permitem. Important este să respectăm câteva reguli esențiale: curățare, hidratare și fotoprotecție. Nu există produs antiîmbătrânire mai bun decât crema de protecție solară.”

Laura Pascu: „Când cumpărați online, este important să verificați datele de contact și să verificați politica de retur a produsului”

Capcanele frumuseții explicate de specialiști la Atelierele de Idei Unica

Laura Pascu, PR ECC România, lucrează în domeniul drepturilor consumatorilor de aproximativ 15 ani. Ea a oferit câteva sfaturi despre shoppingul online în general și al cosmeticelor în special. Iată câteva reguli de care să ții cont atunci când faci shopping online în UE.

„Este important să verificați datele de contact. Prima greșeală când cumpărăm online este că  nu ne uităm să vedem cine vinde produsul și nu citim termenii și condițiile. De asemenea, nu verificăm politica de retur a produsului.”

Ce trebuie să știi atunci când cumperi online

  • Prețul afișat pe site trebuie să fie prețul final al produsului;
  • Legislația prevede că produsul poate fi returnat în 14 zile calendaristice din momentul în care ai primit pachetul;
  • Ambalajele mari (cutiile) nu trebuie păstrate dacă vrei să returnezi produsul. Trebuie păstrate doar cutiile mici (de exemplu, în cazul produselor cosmetice, al parfumurilor etc)
  • De preferat este să plătești cu cardul, nu ramburs, pentru a recupera banii mai repede dacă trimiți produsul înapoi.

La finalul evenimentului, invitatele au savurat o cafea Nescafé Dolce Gusto și au participat la o tombolă la care au fost câștigate 5 trolere oferite de  ECC România și 10 agende oferite de Andreea Raicu.

Capcanele frumuseții explicate de specialiști la Atelierele de Idei Unica

Vă așteptăm la o nouă ediție Atelierele de Idei Unica, pe 9 noiembrie, la ParkLake Shopping Center! Urmăriți pagina de Facebook Atelierele de Idei Unica, pentru a afla când încep înscrierile!

Foto: Vlad Chirea
Video: Robert Hanciarec

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter