Agenda frumuseții. Cum a fost la Atelierele de Idei Unica din 1 martie 2018

De Revista Unica, pe Ultimul update Vineri, 11 ianuarie 2019, 12:47
Iată Agenda frumuseții pe scurt: peste o sută de cititoare ale revistei și site-ului Unica au ales să-și petreacă seara de 1 martie în compania Unica, la o nouă ediție a Atelierelor de Idei, desfășurată în centrul comercial ParkLake. Tema întâlnirii a fost "Agenda frumuseții" - un excelent prilej de a împărtăși informații și trucuri de beauty între specialiștii revistei și cititoare. Evenimentul s-a desfășurat cu ajutorul sponsorilor și partenerilor: ParkLake, Oriflame, Nescafe Dolce Gusto și Hervis Sports.

Întâlnirea a fost deschisă de către Raluca Hagiu, redactorul-șef al revistei Unica. Ea le-a mulțumit tuturor celor prezenți, care au ales să fie alături de Unica chiar și într-o seară extrem de rece de martie. De asemenea, Raluca Hagiu a anunțat absența artistei Feli Donose din rândul speakerilor întâlnirii, Feli fiind prea bolnavă ca să poată participa la eveniment.

Au urmat speech-urile susținute de Thea Haimovitz (Laboratoarele Thea), Diana Ionescu (Diana Ionescu Make Up Studio) și Dana-Ruxandra Panghe (beauty editor revista Unica), presărate cu intervenții și întrebări din public.

La final, au fost extrase la tombolă cinci pachete cu produse cosmetice oferite de Oriflame și două vouchere în valoare de 50 de lei, oferite de Hervis Sports.

Cei prezenți au putut savura cafele oferite de Nescafe Dolce Gusto și au putut testa rujuri din noua colecție de machiaj Oriflame.

Thea Haimovitz a „scris” prima filă din Agenda frumuseții

Thea Haimovitz este deținătoarea Laboratoarelor Thea și o persoană extrem de informată în domeniul îngrijirii tenului, în special în tratarea acneei. Thea a vorbit pe larg despre metabolismul pielii și corelația acestuia cu metabolismul intern, care nu este întotdeauna pusă la punct.

De altfel, din dorința de a ajuta cât mai multe persoane să aibă un ten frumos și sănătos, care să reflecte o sănătate interioară, Thea Haimovitz a demarat campania „România fără acnee”.

Astfel, cititoarele prezente au putut afla că acneea poate fi prevenită cu un minimum de costuri și produse cosmetice. Trebuie să fim atenți, deoarece orice acnee debutează cu un singur coș. Depinde doar de noi să nu lăsăm această problemă a pielii să se transforme într-una pe termen lung, care să ne distrugă nu doar aspectul tenului, ci să producă și alte dezechilibre, fiind însoțită inclusiv de o lipsă a siguranței de sine.

Mulți ne-am dori să putem da timpul înapoi și să începem să ne îngrijim pielea mai din vreme, a explicat Thea. De aceea, dacă suntem tinere sau dacă avem copii, trebuie să luăm măsuri de prevenire cât mai din timp.

Pasul esențial în tratarea oricărei probleme a tenului este hidratarea, iar pentru a reuși să menținem apa în interiorul pielii, organismul trebuie ajutat cu suplimente alimentare pe bază de acizi grași Omega 3, licopen și luteină. Aceste suplimente trebuie luate timp de 6 luni pentru a vedea efectele benefice.

De asemenea, trebuie să respectăm orele de somn, deci „beauty sleep” nu este doar un mit, ci o nevoie de refacere a pielii.

În cazul în care avem acnee, trebuie să schimbăm fața de pernă zilnic, să o spălăm la temperatură mare și să o dezinfectăm.

În concluzie, trebuie să ne preocupăm să arătăm bine indiferent de vârsta pe care o avem.

Diana Ionescu despre trendurile actuale în frumusețe

Al doilea speaker de la Atelierele de Idei Unica – Agenda frumuseții a fost make-up artistul Diana Ionescu, proprietara businessului Diana Ionescu Make Up Studio.

Diana a amintit de perioadele istorice, în care fiecare tendință în frumusețe era vizibilă, cum ar fi rujul roșu în anii ’50 sau tușul și grafismele în anii ’60 ai secolului trecut. În prezent, sunt infinit de multe tendințe în fiecare sezon și e greu să fii la curent cu „ce se poartă”.

Pentru sezonul actual, trendurile internaționale anunță că putem purta orice machiaj dorim, avem voie să ne ilustrăm personalitatea oricum simțim, întrucât nimic nu este considerat greșit în machiaj în sezonul de primăvară-vară.

Totuși, se reliefează tendința de a accentua un singur element al machiajului – fie ochii, fie buzele, pomeții sau doar sprâncenele, iar în privința culorilor, tendința pastelurilor din modă se regăsește și în machiaj.

Make-up artistul de la dimakeupstudio.ro a explicat și termenul de dependență de machiaj într-un sens bun, arătând că, practic, toate folosim machiajul sub o formă sau alta, chiar dacă acest lucru nu este vizibil, deoarece crema hidratantă și un fond de ten reprezintă tot machiaj.

Dana-Ruxandra Panghe despre cele mai frecvente mituri legate de frumusețe și îngrijire

Agenda frumuseții a fost completată de intervenția Danei-Ruxandra Panghe, beauty editorul Unica. Dana are săptămânal o emisiune în direct pe Facebook și pe unica.ro, unde prezintă noutăți de frumusețe și dezbate diverse teme cu ajutorul invitaților emisiunii, iar spectatorii îi pot adresa întrebări live.

Din întrebările acestea, Dana le-a selectat pe cele mai frecvente, pentru a oferi răspunsuri pertinente de îngrijire a frumuseții.

Astfel, am aflat că machiajul nu dăunează tenului, cu condiția să îl dăm jos de pe față în fiecare seară, pentru a nu astupa porii, a nu risca să facem conjunctivită etc. Ba chiar putem spune că machiajul este benefic pentru ten, deoarece majoritatea cosmeticelor conțin ingrediente cu factor de protecție solară!

Factorul de protecție solară și necesitatea utilizării acestei protecții a fost un alt mit demontat – avem nevoie de FPS și iarna, și pe vreme înnorată, ba chiar și când ne aflăm în interior, după unele păreri, deoarece radiația ultravioletă poate trece prin ferestre.

Un alt mit este cel legat de demachiere – cum că demachierea nu ar fi necesară dacă nu folosim niciun fel de machiaj. Nici acest lucru nu este adevărat. Mai ales dacă locuim într-un oraș mare, demachierea de seară este absolut necesară pentru a îndepărta praful și alte impurități așezate pe fața noastră.

În sfârșit, Dana a îndepărtat și temerile celor care cred că apa micelară ar fi dăunătoare, explicând că este un produs foarte bun pentru curățarea eficientă a tenului.

Foto: Vlad Chirea

S-ar putea să te intereseze și:

Diferențele care ne țin împreună, explicate la Atelierele de Idei Unica

Capcanele frumuseții explicate de specialiști la Atelierele de Idei Unica

 

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter