Despre succesul în afaceri la Atelierele de Idei Unica

De Carmen Ștefancu, pe Ultimul update Vineri, 11 ianuarie 2019, 12:49
Pentru o seară, cititoarele revistei Unica au avut parte de o experiență frumoasă, în care au aflat care sunt ingredientele principale dacă ar dori să înceapă o afacere. Tema celei de-a IX-a ediții, desfășurate luni, 9 martie, la Hotel Capital Plaza din Bucureși a fost: „Vrei să devii femeie de afaceri?”

Cinci femei de succes ne-au dezvăluit câteva dintre experiențele lor, de la primii pași, dificultățile pe care le-au întâmpinat, provocările cărora le-au făcut față și dorința de a merge mai departe pentru a-și atinge obiectivele. Rucsandra Hurezeanu, Ileana Badiu, Gabriela Bradea, Gabriela Râșnoveanu și Miruna Stănculescu au fost invitatele acestei ediții a Atelierelor de Idei Unica. Deși vin din domenii diferite, au reușit să ne transmită aceeași idee esențială, dacă dorim să începem un business: avem nevoie de curaj. Experiențele lor, povestite cu exemple din viața personală și profesională, presărate cu umor și dezinvoltură, au fost, cu siguranță, inspiraționale pentru toate femeile prezente la eveniment.

Seara a fost deschisă de Miruna Stănculescu, psiholog, care ne-a vorbit despre pasiune, perseverență, încredere în sine, flexibilitate și viziune. Fericirea e capacitatea de a face abstracție de lucrurile care nu-ți convin, ne-a spus atunci când ne-a îndemnat să luăm în calcul flexibilitatea, o componentă importantă a vieții profesionale sau personale. Sau, cum spunea Winston Churchill: „Succesul este abilitatea de a merge din eșec în eșec fără a-ți pierde entuziasmul.”

Moderată de Raluca Hagiu, redactor-șef al revistei Unica, discuția a continuat cu povestea Rucsandrei Hurezeanu, director general Ivatherm. De la primii pași într-o farmacie, până la studiile în Franța unde a învățat marketing farmaceutic și până la a deschide propria afacere, Rucsandra Hurezeanu ne-a purtat într-o lume în care visele pot căpăta contur. Sau, după cum a spus, a învățat cum să pornești de la nimic și să clădești imperii.

A urmat Gabriela Bradea, Șef Departament Dezvoltare Afaceri pentru Microîntreprinderi și PF – BCR. Încă de la început, ne-a mărturisit că primul lucru pe care vrea să ni-l transmită este ca, în relația cu banca, să facem cât de des putem tranzacții online. Apoi, pas cu pas, a răspuns întrebărilor din public legate de ce trebuie să facem dacă dorim să obținem un credit pentru a începe o afacere.

Gabriela Râșnoveanu, HR Business Partner BCR, a vorbit despre care sunt calitățile femeii lider și cum reușește să îmbine viața profesională cu cea personală. Mesajul transmis a fost acela că importante sunt alegerile pe care le facem și ni le asumăm.

Seara s-a încheiat cu Ileana Badiu, director general Wunderman. Cu umor și dezinvoltură, ne-a povestit despre cum a luat decizii importante fără să se gândească foarte mult sau să analizeze. A vorbit despre prietenie și despre Legea Atracției Universale, care funcționează oricum. „Am început acest business pentru că mi-am urmat inima și am creat un loc în care oamenii să fie bine unii cu alții”, a spus ea.

Foto: Ana Măreșescu, Cristi Duminecioiu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter