Atenţia la detalii, secretul succesul la interviul de angajare!

De Madalina Serban/GCDF Trainer&Career Consultant, pe

Personal, mi-am creat obiceiul de a citi (poate este mult spus) de cel puțin două ori pe săptămână, anunțurile de recrutare apărute pe principalele site-uri de profil. Din nefericire sunt foarte puține cele care se înscriu în regulile de publicitate ale unui anunț de recrutare.
Cele mai multe dintre acestea sunt confuze, neclare, un amalgam de cerințe ce descriu „candidatul ideal”. De cele mai multe ori mă întreb dacă cineva își poate dori ca angajat “perfecțiunea” pe care o solicită.
Iată câteva elemente cărora  vă sfătuiesc să le acordați atenție. Acestea vă pot dezvălui câteva informații despre cine se află în spatele anunțului de recrutare.
•    Denumirea postului. Nu de puține ori am întânit anunțuri de recrutare pentru posturi ce au în compoziția denumirii cuvântul manager (ex: sales manager, account manager, comunication manager, junior manager, etc), însă în descrierea postului nu specifică nimic despre coordonarea unei echipe. Pe scurt, managementul presupune atingerea unor rezultate prin intermediul oamenilor sau coordonarea unui sistem/proces. Dacă în descrierea postului nu se specifică clar una dintre cele două situații, ar fi bine să vă asigurați că este într-adevăr o poziție managerială.
•    Beneficiile legale. Pentru cei care nu știu, cartea de muncă a fost desființată de la data de 1 ianuarie 2011, cu atât mai mult ea nu poate fi considerată un beneficiu. Contractul de muncă, programul de lucru, pauza de masă, echipamentul de protecție etc. sunt beneficii legale, sunt obligatorii pentru angajator, acestea vi se cuvin și nu sunt negociabile.
•    Telefonul mobil, mașina de serviciu, laptop/calculator sunt mai degrabă instrumente de lucru care vă permit să realizați sarcinile de serviciu mai rapid și mai bine. Ele devin și beneficii numai în condițiile în care vi se permite să le utilizați și în folos personal.
•    Solicitarea cazierului judiciar. Cu excepția profesiilor pentru care legea prevede în mod expres lipsa cazierului, refuzul de a angaja o persoana bazat strict pe existența unui cazier judiciar este nelegală și, în consecință, poate fi ușor atacată în justiție.
•    Salariul negociat în funcție de experiența profesională. În cele mai multe dintre cazuri experiența profesională nu este un agument pentru negocierea salarială. Companiile plătesc rezultatele, plus valoarea adăugată sistemului, know how-ul și nu vechimea în muncă.
•    Greșelile gramaticale și de ortografie. Principala regulă în alcătuirea unui CV este ca acesta să fie perfect din punct de vedere gramatical și ortografic. Este firesc ca aceeași condiție să fie îndeplinită și de către anunțul de recrutare. Acordați atenție acestor elemente dacă doriți să vă faceți o idee despre cei cu care vă veți întâlni în eventualitatea unui interviu. Nu fiți indulgenți, scuza „m-am grăbit” nu se aplică în astfel de cazuri.
Succes!
Key Account Executive
Copywriter
Regulatory Affairs Officer
Consultant ELT (English Language Teaching)
Profesor limba germană
Expert accesare fonduri şi Manager de proiect
Product Manager
Responsabil studii clienţi
Key Account Manager
Marketing Expenses Controller

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter