Cele mai bune gogoși fără drojdie. Rețeta Alinei Gologan, MasterChef

De Georgiana Averchi, pe Ultimul update Luni, 06 aprilie 2020, 19:30

Alina Gologan (30 ani, Timișoara) este câștigătoarea ultimei ediții MasterChef (Pro TV). Vloggerița de lifestyle a impresionat juriul și audiența cu preparatele propuse la cooking-show-ul jurizat de Jospeh Hadad, Cosmin Tudoran și Silviu Chelaru.
Alina ne-a recomandat în exclusivitate o rețetă absolut delicioasă de gogoși, ușor de preparat, pe bază de ingrediente pe care le avem cu toții deja în cămară. Este o rețetă care nu necesită drojdie, ingredient atât de prețios în această perioadă în care e important să rămânem în casele noastre pentru a nu ne infecta cu coronavirus.

Iată de ce anume ai nevoie:

  • 550g faină
  • 200g zahăr
  • 1/2 lingură bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri praf de copt
  • 1 linguriță sare
  • 170ml lapte
  • 60g unt topit
  • 2 oua
  • ulei pentru prăjit
  • scorțișoară, nucșoară sau diferite spice-uri (opțional)

Cum se prepară:

Într un bol mare se combină toate ingredientele uscate. Separat, în alt bol, cele umede, apoi cu o spatulă se amestecă ușor până se formează un aluat. Aluatul trebuie să fie ușor lipicios, dar să se poată lucra cu el.

Transferă aluatul pe o suprafață de lucru, pudrează cu puțină făină masa și amestecă aluatul în continuare.

Întinde aluatul cu un făcăleț sau cu mâinile într-o foaie de aproximativ 1 cm, decupează cerculețe din el cu ajutorul unui pahar, iar gaura gogoșii fă-o cu un dop sau orice alta formă mică.

Prăjește gogoșile în baie de ulei la foc moderat pentru câteva minute până se rumenesc frumos, după care scote-le într-un vas pe servețele de bucătărie pentru a elimina excesul de ulei.

Gogoșile se pot servi cu zahăr pudră, diferite glazuri, dulceață sau cu crema de ciocolată.

Poftă bună!

Citește și Cremă de zahăr ars cu portocală. Rețetă rapidă de la Ela Crăciun

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter