Alertă ANM! Cod galben de ninsori, viscol și ploi abundente

De Unica.ro, pe
Alerta ANM vizează mai multe zone din țară, pentru care s-a emis un cod galben de ninsori, viscol și ploi însemnate cantitativ.

O alertă ANM de tip cod galben a intrat în vigoare ieri după-amiază, 9 decembrie, ora 17:00 și va fi valabilă până mâine, 11 decembrie, ora 15:00.

Potrivit meteorologilor, „în sudul Banatului, nordul Olteniei și al Munteniei, precum și în sud-estul Moldovei vor predomina ploile care vor fi însemnate cantitativ, iar cantitățile de apă vor depăși 30 – 40 l/mp și pe arii restrânse 50 – 70 l/mp”, se arată pe site-ul ANM

Informare meteo ANM

Tot de ieri și până mâine, 11 decembrie, la ora 15.00, ANM a emis o informare meteorologică de precipitații în general moderate cantitativ, polei și intensificări ale vântului.

În sudul, estul și centrul țării temporar vor fi precipitații în general moderate cantitativ și se vor acumula 15 – 25 l/mp și izolat peste 30 l/mp. Vor predomina ploile și temporar se va depune polei în estul țării și pe arii restrânse în restul teritoriului. Local, vântul va prezenta intensificări, cu rafale în general de 45 – 55 km/h.

Vremea la munte

Meteorologii spun că la munte vor predomina nisorile, iar joi (10 decembrie) și vineri (11 decembrie), la altitudini mai joase precipitațiile vor fi mixte, favorizând depunerile de polei. Vântul va prezenta intensificări locale, cu viteze de peste 60 – 70 km/h.

De asemenea, alerta ANM de cod galben vizează și zona montană: „În Carpații Meridionali și de Curbură temporar va ninge, mai abundent la altitudini de peste 1400 m și se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări, iar pe creste va fi tare, cu viteze la rafală de peste 90 – 100 km/h și va fi viscol ce va determina scăderea vizibilității.”

Prognoză meteo specială pentru București

În București, vremea va fi închisă, dar temperaturile vor crește. În intervalul 10.12, ora 8.00 – 11.12, ora 8.00, „temporar va ploua, mai ales seara și noaptea, și se vor acumula cantități de apă în medie de 10 – 12 l/mp. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze la rafală de până la 35 – 40km/h.

Maximele se vor situa în jurul valorii de 9 grade, iar media valorile termice pe timp de noapte va fi de 6 – 8 grade.

În intervalul 11.12, ora 8.00 – 11.12, ora 15.00, cerul va fi mai mult noros și va ploua trecător.

„Vântul va sufla moderat, cu rafale de până la 30…35 km/h.Temperatura maximă va fi de  – 10 grade,” mai spus meteorologii ANM. 

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter