ANM a emis un nou cod galben de ploi, viscol și ninsori

De Unica.ro, pe
ANM a emis un nou cod galben de ploi abundente, viscol și ninsori. Alerta meteo intră în vigoare mâine dimineață, 12 decembrie, la ora 8.00, și este valabilă până duminică, 13 decembrie, la ora 10.00. 

ANM a emis un cod galben de ploi importante cantitativ, ninsori abundente, strat de zăpadă consistent, intensificări temporare ale vântului și viscol. Cele mai afectate regiuni vor fi nordul Munteniei și sud-vestul Moldovei, precum și Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1700 m.

Citește online gratuit numărul de decembrie al revistei Unica AICI.

Cod galben emis de ANM

În nordul Munteniei și în sud-vestul Moldovei, cu precădere în zona subcarpatică și la altitudini mai mici de 1700 m, vor predomina ploile. Acestea vor fi în general importante cantitativ și se vor acumula peste 20 – 30 l/mp și izolat 40 l/mp.      

În zona Carpaților Meridionali și de Curbură, în general la altitudini de peste 1700 m, va ninge și se va depune strat de zăpadă, local consistent. Temporar, în zona montană înaltă vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de peste 70 – 80 km/h, viscolind ninsoarea, iar vizibilitatea va fi scăzută, au anunțat meteorologii pe site-ul ANM

În majoritatea regiunilor va ploua temporar, mai spus specialiștii. În zone sudice și estice se vor acumula cantități de apă ce vor depăși pe alocuri 15 – 20 l/mp.

Citește și: Alertă ANM! Cod galben de ninsori, viscol și ploi abundente

Prognoza meteo pentru București

În intervalul 12.12.2020, ora 08:00 – 13.12.2020, ora 10:00, în București, cerul va fi noros și vântul va sufla slab până la moderat. Maxima va fi de 7 – 8 grade, iar minimele se vor încadra între 2 și 3 grade.

Din a doua parte a nopții se va forma ceață, care trecător va fi asociată cu burniță”, avertizează meteorologii. 

Începând de mâine, 12 decembrie, ora 8.00, și până duminică, 13 decembrie, ora 10.00, cerul va fi noros și mai ales pe parcursul zilei și în orele serii va ploua. Ploile vor fi moderate, iar în medie se vor acumula cantități de apă de 10 – 15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu viteze la rafală de 30 – 35 km/h.

Regimul termic va fi caracterizat de valori mai mari decât cele climatologic specifice datei, astfel că în orele amiezii se vor înregistra 8 – 9 grade, iar temperatura minimă va fi de 5 – 6 grade. La începutul intervalului va fi ceață asociată trecător cu burniță, a comunicat ANM. 

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter