ANM anunță de mâine ninsori în trei sferturi de țară

De Unica.ro, pe
Administrația Națională de Meteorologie a emis alerte de cod galben și cod portocaliu de vânt, viscol și ninsori, care se extind în mai multe județe.
ANM anunță de mâine ninsori în trei sferturi de țară

Sursa foto – ANM

Prima avertizare de cod galben începe pe 4 februarie, la ora 13:00 și se încheie pe 5 februarie, la ora 08:00. În acest interval, sunt așteptate intensificări ale vântului, precipitații, ninsori și viscol, îndeosebi la altitudinile mai mari de 1700 de metri. În zona de munte a județelor Cluj, Sălaj, Bihor, Arad, Timiș, Hunedoara, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Caraș Severin vor fi precipitații abundente și se vor acumula local 40-50 de litri pe metru pătrat, potrivit ANM.

ANM anunță de mâine ninsori în trei sferturi de țară

Sursa foto – ANM

A doua avertizare îmcepe pe 5 februarie, la ora 08:00 și se termină pe 6 februarie, la ora 10:00. În acest interval, sunt prognozate intensificări ale vântului și ninsori viscolite în zonele montane, Moldova și local în Muntenia și Dobrogea.  Va ninge la munte, în nordul și centrul Moldovei, iar din orele serii și în sudul Moldovei, Dobrogea și în cea mai mare parte a Munteniei. Se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări susținute, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității. Rafalele vor depăși 60-70 km/h, iar în zona montană 90-100 km/h.

Sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter