Cea mai vârstnică persoană din Europa a murit la 116 ani

De Oana Savin, pe
Cea mai vârstnică persoană din Europa, Giuseppina Robucci, a decedat marți, la vârsta de 116 ani. Aceasta era și a doua cea mai bătrână persoană din lume.

Suntem triști, dar în același timp timp ne simţim onoraţi că s-a numărat printre cetăţenii noştri”, a afirmat Alfonso D’Aloiso, primarul localităţii Poggio Imperiale din sudul Italiei unde a trăit Giuseppina.

Bătrâna, care era cunoscută sub numele de „Nonna Peppa” (bunica Peppa), s-a născut pe 20 martie 1903.

Potrivit Grupului de Cercetare în Gerontologie (GRG), Giuseppina Robucci a fost a doua cea mai vârstnică persoană din lume, după japoneza Kane Tanaka, tot de 116 ani, însă născută la 2 ianuarie 1903.

Timp de mai mulți ani, femeia a condus o cafenea împreună cu soțul ei în localitatea Poggio Imperiale din regiunea Apulia, scrie Agerpres.

Giuseppina a avut cinci copii, nouă nepoți și 16 strănepoți.

Tot o italiancă, Emma Morano, a deţinut o lungă perioadă titlul de cea mai vârstnică persoană din lume, fiind totodată, la data verificării, ultima persoană în viaţă care s-a născut în anii 1800. Ea a decedat în aprilie 2017, la 117 ani. Succesoarea sa, Violet Brown din Jamaica, a murit în septembrie 2017, la aceeaşi vârstă, 117 ani.

Pe lista Grupului de Cercetare în Gerontologie mai există 34 de persoane de 110 ani sau peste această vârstă, toate fiind de sex feminin.

Sursă foto: Captură video Youtube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter