Cum s-a transformat o școală de dans într-un centru de abuzuri fizice și sexuale

De Libertatea.ro, pe
Jurnalistul independent Matei Bărbulescu a documentat timp de un an abuzurile petrecute la cea mai cunoscută școală de dans din Constanța și începe publicarea acestei povești cutremurătoare azi, în Libertatea.
Foto: Gigi Marian Osoloș împreună cu o parte din trupa de performanță “Total Dance Center”. Sursa: Instagram.
    • Am stat de vorbă cu 9 foste eleve ale școlii “Total Dance Center”, cu un fost elev, cu părinți, polițiști și alți martori. Unii dintre cei pe care i-am contactat au refuzat interviul, motivând că au fost amenințați cu moartea de către coregraf.
    • Ele povestesc cum fondatorul, profesorul și coregraful Gigi Marian Osoloș, se folosește de poziția de putere pe care o are în cadrul trupei de dans “Total Dance Center” din Constanța, pentru a le abuza fizic și a obține favoruri sexuale de la elevele lui.
    • “Ne spunea că ar fi benefic pentru noi ca prima persoană cu care ne începem viața sexuală să fie o persoană mai în vârstă, pentru că el știe să se comporte cu o femeie. Și, în același timp, ne spunea că este cel mai bun prieten al nostru și pentru tot ce ne învață, lui i se cuvine mai mult decât oricărui alt bărbat”, povestește Iris*, fostă elevă a școlii.
    • „Te bătea până te omora, dar după aceea se calma, te lua la o discuție în care îți explica că tu ești de vină, că dacă nu mă aduceai în starea asta, eu nu eram obligat să fac asta“, continuă Iris.

Într-o cameră întunecată, cu cartoane la geam și o ușă care se încuie doar pe interior, un bărbat pipăie o fată de 17 ani și o dezbracă. “Eu nu voiam și eram speriată. Îmi era frică”, își amintește Alina* câțiva ani mai târziu. Îi era frică pentru că știa ce o să se întâmple dacă îl va refuza. “El era foarte nervos pentru că nu reușeam să mă relaxez, îmi spunea să nu mai fiu crispată. Se enerva, nu-mi spunea pe un ton drăguț. M-a lovit în abdomen cu palma destul de tare. M-a usturat și am rămas înghețată, nu mai puteam să mă uit la el. Mi-a spus că alte fete și-au luat bătaie ca să învețe să stea în poziția capră”, rememorează Alina*.  Bărbatul și-a pierdut răbdarea, așa că fata s-a îmbrăcat și a plecat.

Dar nu a fost ultima oară când acesta a încercat să întrețină relații sexuale cu ea. Clubul de dans are sute de cursanți de toate vârstele și numeroase stiluri de dans pe care le predă: street dance, dans contemporan, balet, latino sau zumba.  Fetele tinere și frumoase care vor să exceleze sunt incluse în trupa de performanță.  Trupa de performanță înseamnă în jur de 15 fete, eventual și câte un băiat, cu care clubul participă la concursuri, la spectacole pe scenele naționale sau la petreceri private și publice, organizate de primărie.

În spatele acestui paravan, în unul din cele mai vechi și mai mari cluburi de dans din Constanța, “Total Dance Centre”, cel care își spune maestru coregraf, Gigi Marian Osoloș, își abuzează psihic, fizic și sexual elevele, multe dintre ele fiind minore.

Cum se construiește relația abuzator – victimă Gigi Marian Osoloș, în vârstă de aproape 60 de ani, este un bărbat înalt și subțire, cu ochii bulbucați și cu coadă. El nu se ocupă doar de coregrafie.

Acesta se folosește de poziția de putere pe care o deține și de inocența elevelor ca să le manipuleze și să le abuzeze fizic și sexual. Maestrul coregraf organizează ședințe lungi de câteva ore în care le vorbește elevelor despre importanța grupului din care fac parte, despre prietenie, onestitate, încredere și unitate.

Dansatoarele, multe dintre ele copile, altele abia devenite adolescente, sunt puternic impresionate de cuvintele coregrafului, de respectul, încrederea și autoritatea pe care acesta le-a sădit în mințile colegelor mai mari.

Pasul 1: desprinderea de familie și prieteni

Mentorul le mai spune că educația pe care au primit-o din partea părinților a luat sfârșit și că acum el se va ocupa de instruirea lor. Foarte important este ca tot ce se întâmplă la sală să rămână strict între ei, să nu vorbească cu părinții și să nu aibă prieteni sau iubiți în afara cercului. Altfel, magia și puterea grupului se vor rupe, iar răutatea și invidia lumii exterioare o să le corupă.

Dacă fetele greșesc o mișcare de dans, vorbesc cu cineva din afara sălii, nu-și aranjează hainele cum trebuie în vestiar sau nu curăță podelele exact așa cum le spune maestrul coregraf, acesta se înfurie peste măsură și le pedepsește drastic.  Uneori primesc o palmă peste față, dar de cele mai multe ori sunt înjurate, bătute cu pumnii și picioarele, puse la pământ și asaltate cu nuiele de fier sau alte obiecte care se află prin preajmă.

Dacă fetele încearcă să se apere sau să riposteze, Gigi Marian Osoloș se enervează și mai tare, iar bătaia escaladează. De câteva ori s-a ajuns și la tortură.

Citește continuarea pe Libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter