Cum sunt învinovățite fetele de 10 ani violate. Procurorii susțin că minorele s-au îmbrăcat sumar și și-au dat acceptul pentru actele sexuale

De Unica.ro, pe
În România, există peste 500 de pedofili, condamnați cu suspendare, cazuri pe care statul român le tratează cu mare indulgență! De cele mai multe ori, în spatele acestor infracțiuni stau însă, violuri pe care procurorii și judecătorii le consideră „acte consimțite de către victime”.

Justiția din România nu judecă violul, ci felul în care se îmbracă victima

În România există peste 500 de cazuri în care pedofilii au fost găsiți vinovați, dar au primit pedeapsă fără executare. Potrivit Libertatea.ro, la finalul lui 2017, pentru infracțiuni sexuale existau 142 de condamnați cu închisoare, față de 507 condamnați fără executare. Ceea ce înseamnă că la un condamnat cu încarcerare, alți trei scapă fără nici o zi de temniță. În aceste cazuri, justiția din România discriminează femeile și le condamnă pentru felul în care se îmbracă, consideră că minorele „sar pe bărbați” și le acuză că nu și-au înfrânt rușinea și nu au povestit imediat violul.

Magistrații consideră că victima are propria vină pentru că a fost violată

Într-un mic sat de lângă Deva, o fată în vârstă de 10 ani și 8 luni povestește polițiștilor cum un bărbat de 52 de ani „a luat-o cu forța pe când se juca împreună cu prietenele ei în casa vecinilor, a dus-o într-o încăpere goală din casă sau în hambar și a violat-o, ținând-o imobilizată și ținându-i gura acoperită cu mâna, ca să nu poată țipa”. În perioada următoare, mai mulți bărbați fac aceași lucru și fata rămâne însărcinată. Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara merge pe versiunea bărbaților agresori, care au blamat-o pe victima de 10 ani și 8 luni susținând că ea i-ar fi provocat, și condamnă victima, iar fapta este încadrată la „acte sexuale cu minori”.

Abuz la o minora

Instanța din Hunedoara și judecătorii din Alba Iulia consideră că o fată de 10 ani și 8 luni, amenințată de mai mulți bărbați majori, putea să își exprime refuzul și avea maturitatea psihică și fizică să consimtă actul sexual cu aceștia. Magistrații din România au hotărât că dacă victima nu le-a spus părinților despre presupusul abuz, actele sexuale au fost întotdeauna inițiate de reclamantă și a respins teoria conform căreia victima ar fi fost în imposibilitatea de a-și exprima voința.

Minora de 10 ani și 8 luni suferea de „stres posttraumatic”

Minora a vorbit rușinată despre cele întâmplate! Ea a declarat că nu a spus nimănui mai repede despre incidente deoarece se temea pentru siguranța ei și a membrilor familiei ei. În anul 2016, statul român este învins la CEDO de către fata din satul hunedorean, care suferea de stres posttraumatic, conform probelor. Curtea europeană a atras atenția statului român că, pe baza practicii psihologice și juridice, nu poți trage concluzia, că dacă victimele nu au vorbit, abuzul nu a avut loc. Mai exact, tăcerea nu este o probă defavorabilă în dosar, ci mai degrabă un simptom!

Ceea ce, în toată lumea, poate fi un semn că victimele ascund ceva de spaimă, în România este interpretat drept dovadă că minorele au consimțit să facă sex cu agresori. Așadar, CEDO a acordat fetei o despăgubire de 9.000 de euro considerând că statul român și-a încălcat obligațiile față de victimă, atunci când a judecat infracțiunile împotriva sa.

Alte 12 sentințe au fost judecate identic

În România, în alte 12 dosare s-a întâmplat la fel ca în cazul fetei de lângă Deva. Mai precis, nu se prezumă că o fată de până la 14 ani e insuficient de matură ca să-și ofere acordul pentru un act sexual, ci se interpretează de la caz la caz, iar în situația în care nu au spus nimic părinților, au fost păcălite să meargă în locuri izolate sau nu au vânătăi, acest lucru acționează împotriva victimelor și în favoarea agresorilor.

Concluzii

  • Peste 500 de pedofili au fost găsiți prin sentințe definitive, își execută pedepsele în libertate în România;
  • La 80% dintre ei, instanțele nu au considerat agresiunea drept viol, ci drept „act sexual cu un minor”;
  • Ca să dovedească faptul că fetele de 10-14 ani au consimțit, s-au folosit de argumente de genul „nu au țipat” ,„nu au spus părinților” sau „au fost îmbrăcate provocator”;
  • Un singur caz de abuz sexual asupra unei fete, dintr-un sat hunedorean, a scos la iveală alte 12 dosare asemănătoare, 12 situații în care autoritățile nu le-au oferit copilelor de 11-14 ani protecție și le-au expus, pe ele și pe celelalte fete, suferinței fizice și umilinței psihice.

Citește mai multe: Libertatea.ro

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter