Elevele din Constanța, abuzate și în Italia: “A luat o rangă de metal și a început să dea cu ea.” “M-am dezbrăcat. Eram foarte rușinoasă”

De Libertatea.ro, pe Ultimul update Joi, 14 noiembrie 2019, 12:37
Libertatea a prezentat ieri prima parte a unei serii jurnalistice realizate de reporterul Matei Bărbulescu despre abuzurile fizice și sexuale de la cea mai cunoscută școală de dans din Constanța – “Total Dance Center”.

Foto: Gigi Marian Osoloș înainte de “Simfonia Dezumanizării”, spectacolul pe care l-a coordonat la Teatrul de Stat Constanța

    • Astăzi, dezvăluirile fetelor continuă cu scene teribile petrecute în Italia, unde tinerele credeau că o să aibă spectacole de dans, dar au dat de altceva: “Veneau tot felul de persoane, bărbați perverși, libidinoși care voiau să te pipăie”, povestește Iris.
    • Dacă nu făceau suficienți bani, tinerele erau bătute și chiar torturate.
    • Gigi Marian Osoloș i-a luat într-o zi mâna unei fete și i-a zis că-i taie degetul, povestește Iris. Fata stătea în genunchi și-l implora să înceteze, iar celelalte fete tăceau și plângeau.
    • Abuzurile au continuat și în județul Hunedoara, acolo unde Gigi Marian Osoloș cumpărase două case pentru a se adăposti în cazul unui presupus război și unde le obliga pe fete să muncească: “Tot ce făceam era ca o muncă de sclav”.
    • În septembrie 2017, Gigi Marian Osoloș a fost pus sub control judiciar pentru trafic de persoane și a început urmărirea penală împotriva lui și a Corinei Tiron.

Gigi Marian Osoloș i-a propus lui Iris*, una dintre elevele lui care abia împlinise 18 ani, să meargă cu el și cu încă patru fete în Italia. Urmau să aibă spectacole de dans, să se distreze și să se relaxeze în stațiunea Capri. Totul părea de vis, iar Iris abia aștepta. Părinții ei nu au lăsat-o însă să plece. Așa că, la îndemnul coregrafului, a plecat fără să le spună.

I-au sunat colegele și pe Corina Tiron, dar tot degeaba, pentru că nu răspundeau, spune dansatoarea. În final, când a ajuns la destinație, Iris și-a sunat părinții. Erau disperați, dar bucuroși că fiica lor este teafără, așa că nu au certat-o și i-au urat distracție plăcută în vacanță.

Cei șase erau cazați într-o căsuță cu bucătărie, baie și două dormitoare. Unele fete dormeau într-o cameră, iar Gigi Marian Osoloș în cealaltă, cu restul fetelor. Nu era o regulă, dar dansatoarele care dormeau cu instructorul se roteau din când în când, în funcție de preferințele lui, își amintește Iris.

Forțate să danseze într-un club italian, pentru diverși bărbați

La un moment dat, și-a dat seama că nu a venit într-o tabără de dans, așa cum lăsase să se înțeleagă maestrul coregraf. Fetele munceau de la 10 seara până la 4 dimineața. Mai întâi trebuiau să danseze pentru clienții unui club din stațiune, apoi să stea de vorbă cu ei și să-i convingă să cheltuiască cât mai mulți bani pe alcool. Gigi Marian Osoloș nu i-a menționat niciodată lui Iris aceste detalii importante.

Citește continuarea pe Libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter