Jurnalistă, criticată că este „prea însărcinată”

De Oana Savin, pe Ultimul update Miercuri, 15 ianuarie 2020, 16:25
O jurnalistă de origine română ce prezintă rubrica Meteo la o televiziune din Belgia a fost criticată de telespectatori că este „prea însărcinată” și că nu își alege hainele corespunzător.

Daniela Prepeliuc are 35 de ani și este originară din Rădăuți. Aceasta prezintă, din septembrie 2019, rubrica Meteo la postul RTBF, o televiziune din Belgia ce este dedicată comunității franceze.

Tânăra este însărcinată, iar unii telespectatori s-au arătat idignați de faptul că jurnalista poartă haine care îi evidențiază burtica de gravidă.

În anul 2020, în epoca #MeToo, femeile și, în special, corpurile lor sunt încă ținta remarcilor sexiste. Unii telespectatori au comentat pe Facebook aparițiile jurnalistei Daniela Prepeliuc și așa am aflat că o femeie însărcinată nu se poate îmbrăca așa cum dorește”, a scris TV5Monde, citat de Adevărul.

Oamenii au postat pe rețeaua de socializare comentarii deranjante pentru orice femeie.

Cum poate Daniela să apară live în asemenea ţinute? Cu toţii suntem sinceri şocaţi! Mi se pare că e o formă de voaiorism, i se vede toată burta“, „E bine să fii gravidă şi să afişezi asta pe un ecran mic, dar ce face ea e ridicol. Ar face bine să-şi aleagă hainele în spiritul bunului simţ“, „Doamna Meteo însărcinată până în gât, sincer, ar trebui să vă revizuiţi garderoba foarte neatrăgătoare. Sarcina este un lucru frumos, dar în acest caz este prea mult!“, „Domnişoara are de gând să nască în direct? Ar fi grozav şi interesant“, au fost câteva dintre comentariile telespectatorilor.

Daniela a refuzat să răspundă criticilor. În schimb, le-a mulțumit telespectatorilor care au încurajat-o prin mesaje frumoase.

Nu vreau să răspund mesajelor negative care din fericire le pot număra pe degetele de la o mână. Din contră, țin să vă mulțumesc. Vouă. Vouă celor care mi-ați scris public sau în privat pentru a-mi arăta susținerea voastră. Sa știți că am citit toate mesajele voastre cu atenție. Vă mulțumesc din inimă”, a scris tânăra care urmează să devină mamă, pe Facebook.

În prezent, tânăra se află în concediu de maternitate.

Se va întoarce din concediu și poate că va purta rochii chiar mai strâmte”, a punctat colega Danielei Prepeliuc.

Familia tinerei jurnaliste a emigrat în Belgia când aceasta avea doar 9 ani. Daniela Prepeliuc s-a specializat în meteorologie și mediu și a lucrat la mai multe posturi de televiziune precum TV5 Monde, I-Télé şi France Ô.

Vezi în Galeria FOTO mai multe imagini cu Daniela Prepeliuc.

Sursă foto: Facebook, Captură Video Youtube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter