Motivul pentru care visele tale sunt atât de intense în timpul pandemiei

De Bianca Prangate, pe Ultimul update Marți, 05 mai 2020, 19:42
Un efect neașteptat pe care pandemia de coronavirus îl are asupra oamenilor sunt visele intense, cu detalii bizar de realiste.

Mai mulți oameni au împărtășit pe rețelele de social media experiențele lor legate de visele bizare pe care le au în timpul pandemiei. Ba mai mult, pe Twitter sunt zeci de postări cu hashtag-ul #CoronaDreams.

Visele ne pot ajuta să facem față realității, dar și să reflectăm asupra grijilor noastre. În această perioadă, mulți dintre noi ne simțim îngrijorați și anxioși, așa că în timpul somnului și viselor, creierele noastre au mult mai mult de procesat decât în mod normal.

Este, așadar, de așteptat ca în timpul pandemiei conținutul viselor să fie definit de stres, conform Science Alert – de aici și multitudinea de vise haotice raportate de oameni, care cuprind teme precum frica, rușinea, tabuurile sociale, pierderea și jelirea celor dragi, imposibilitatea de a ajunge la familie și chiar contaminarea cu noul virus.

Nu este prima dată când un număr crescut de oameni recunosc că au vise nebunești într-o perioadă restrânsă de timp. Același lucru s-a întâmplat, de exemplu, și în 2001, după atacurile teroriste de la 9 septembrie, după cum relatează Reuters.

Dacă visele intense din timpul pandemiei îți afectează însă calitatea vieții, este bine să iei în considerare ce s-a schimbat în programul tău de somn de la începutul măsurilor de distanțare socială. Încearcă să păstrezi un program regulat de somn, în care să dormi în jur de opt ore pe noapte. Dacă problema persistă, apelează la medicul de familie sau la un medic specialist.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter