4 trucuri care te ajută să citești mai bine oamenii

De Amelia Matei, pe
Oamenii sunt dificil de citit și nu poți ști niciodată la ce surprize să te aștepți din partea unei persoane, fie că abia ai întâlnit-o, fie că este o cunoștință mai veche.

Există însă indicii în comportamentul oamenilor, pe care uneori le ignorăm, dar care ne spun atât de multe despre caracterul unei persoane.

Urmărește-i când sunt la masă

Restaurantul nu este doar un loc unde ai parte de mâncare bună și de distracție, ci ai ocazia să observi și caracterele oamenilor. Pentru că acest loc adună laolaltă toate tipologiile umane. Așadar, dacă vrei să-ți dai seama care este adevărata față a unei persoane, urmărește-i, în timp ce ești la masă cu ea, atitudinea față de chelneri. Există o strategie adoptată de anumite companii prin care, înainte de a angaja pe cineva, propun o ieșire la cină cu posibilul candidat.

Citește și: 7 caracteristici ale oamenilor educați

Dacă acesta nu este capabil să spună ”mulțumesc” sau ”te rog” chelnerului, asta denotă că își va trata la fel și colegii. Tot aici poți afla cum primesc anumite persoanele veștile rele. Cel mai bun test este atunci când chelnerul îl anunță că preparatul comandat de el durează mai mult decât de obicei sau nu mai există în meniu. Dacă clientul se lasă pe spate, relaxat și caută altceva în meniu, aceasta va fi și abordarea unei probleme de serviciu sau personale. Se va relaxa și va încerca să găsească o soluție. Dacă i se pare un lucru inacceptabil, atunci se va bloca și la serviciu.

Cuvintele repetitive

Persoanele care repetă în mod constant un cuvânt trădează anumite trăsături de caracter. Spre exemplu, o persoană care repetă foarte des sintagma ”de fapt”, este o persoană care încearcă să corecteze pe toată lumea. Când cineva încheie aproape orice frază cu ”Nu-i așa?” caută confirmări și este o persoană nesigură pe ceea ce spune. De asemenea, încearcă să-și angajeze în discuție interlocutorul. Atunci când cineva rostește frecvent cuvântul ”logic” denotă faptul că are o părere proastă despre persoana căreia i se adresează, considerând-o inferioară. Denotă, de asemenea, lipsă de respect față de interlocutor.

Citește și: De ce oamenii cu grupa 0 sunt speciali

Testul ”poveștii”

Dacă vrei să te lămurești cât mai repede dacă ai de-a face cu un mincinos, pune-l să-ți povestească o întâmplare de două ori, la intervale relativ mici de timp. Dacă primești aceeași variantă și a doua oară nu este cazul să te impacientezi, în caz contrar, sinceritatea persoanei stă sub semnul întrebării.

Testul ”oaselor rupte”

Este o metodă neconvențională, însă funcționează de fiecare dată. Adu în discuție întâmplări cu fracturi de oase și întreabă o persoană dacă a trecut prin vreo astfel de experiență. Dacă cineva îți povestește despre cum și-a rupt mâna sau piciorul, sau chiar ambele, atunci ai de-a face cu o persoană îndrăzneață, dar și agresivă, căreia îi place să riște. Dacă cineva îți spune că nu a avut astfel de probleme, atunci ai de-a face cu o persoană precaută și rațională.

Foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter