7 trăsături cheie care ne fac mai atrăgători

De Unica.ro, pe
În jocul seducției sunt numeroși factori pe care îi putem controla pentru a influența modul în care suntem percepuți de sexul opus. Există, de asemenea, anumite trăsături psihologice, studiate îndelung de cercetători, care fac diferența. Aceeași pe care noi o numim popular: „îl are pe vino-încoace“.

Când vine vorba de atracție, percepția personală și chimia dintre două persoane par a fi cheia succesului. Dar experții spun că persoanele care ni se par mai atrăgătoare au anumite caracteristici comune. Iată care sunt cele 7 trăsături cheie ce ne influențează psihologic atunci când privim o persoană, potrivit brightside.me.

Citește și: 8 beneficii ale sărutului asupra sănătății

10 mituri despre cupluri și relații. Afla ce funcționează și ce nu!

7 trăsături cheie care te fac mai atrăgătoare

Pupilele. Acestea își schimbă mărimea în funcție de emoțiile noastre și devin mai mari atunci când suntem fericiți. Un studiu arată faptul că o persoană cu pupilele mărite ni se pare mai atrăgătoare în mod subconștient pentru că, de fapt, o percepem ca fiind interesată de noi. În trecut, femeile italiene foloseau acest truc pentru a atrage bărbații. Ele își dilatau pupilele cu extract de mătrăgună.

Proporțiile taliei. Mărimea taliei a fost întotdeauna considerată una dintre cele mai importante trăsături în aspectul unei femei. Și după cum arată unele cercetări, cu cât este mai subțire, cu atât este mai atractivă o femeie pentru un bărbat.

Simetria feței. Una dintre cele 7 trăsături cheie este, potrivit unui studiu, o față simetrică. Aceasta este mai atractivă deoarece creierul nostru o poate decodifica mai ușor. De asemenea, asociem, fără să ne dăm seama, fețele simetrice cu genele bune.

Dieta. Se pare că și preferințele alimentare joacă un rol important atunci când vorbim de atracție. Un studiu a arătat că femeile au fost mai atrase de mirosul bărbaților care mâncaseră fructe și legume, decât de cel al bărbaților care serviseră pâine sau paste.

Vocea. Potrivit studiilor, o voce bărbătească mai gravă este mai atractivă și este preferată pentru o relație de lungă durată. Una dintre explicații este  că femeile o asociază cu maturitatea. S-a observat că în cazul vocilor care au fost modificate și au devenit mai gravă, a existat o creștere a atracției, dar numai pentru o relație pe termen scurt și numai pentru femeile care se aflau în perioada fertilă. Este știut faptul că în cazul doamnelor, preferințele pentru anumite tipuri de bărbați depind de perioada ciclului menstrual.


Mirosul. Un indicator foarte fin de compatibilitate este nasul. „Vinovații” sunt hormonii reproducători ai femei. După cum arată cercetările, femeile sunt mult mai atrăgătoare pentru bărbați în perioada de ovulație, deoarece nivelul de hormoni în acest moment este mai mare, ceea ce indică fertilitatea lor.

Sărutul. În afara faptului că print-un sărut de 10 secunde se pot transfera circa 80 de milioane de bacterii, acesta are un rol cât de poate de practic. Dintre cele 7 trăsături cheie, sărutul le ajută pe femei să identifice bărbați care un sistem imunitar diferit față de al lor, o condiție importantă în concepera unor copii sănătoși.

Sursă foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter