Art Safari 2019 își deschide porțile pentru români – ce opere spectaculoase vei putea admira

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 26 septembrie 2019, 16:06
Pavilionul de artă Art Safari din București își deschide porțile între 27 septembrie și 6 octombrie în Palatul Oscar Maugsch BCR, din Piața Universității.

Evenimentul organizat de Primăria Municipiului București prin Expo Arte și este deja la a șasea ediție. Cu această ocazie, aduce multe noutăți, cum ar fi: cea mai mare expoziție dedicată marelui pictor Nicolae Tonitza din ultimii 50 de ani, 4 pavilioane expoziționale noi, instalație de artă imersivă 360, creată de grupul de artiști Kuflex (Rusia) special pentru eveniment, artă chineză expusă pentru prima dată în Europa,  precum și un program de conferințe susținute de Horia-Roman Patapievici, Doina Păuleanu, Georgeta Filitti și Alin Comșa. Valoarea totală a operelor expuse în Art Safari 2019 este de peste 15 milioane euro.

„Să poți admira arta lui Nicolae Tonitza în același loc cu arta creată după anii 2000, să descoperi arta prin intermediul tehnologiei, să crești tinere generații iubitoare de artă, să fii surprins de noi experiențe urbane – Art Safari face toate aceste lucruri posibile, oferind o altfel de experiență de vizitare a expozițiilor, mai fresh, mai adaptată secolului în care trăim. Bucureștiul este și anul acesta pe harta marilor capitale culturale europene, în perioada 27 septembrie – 6 octombrie”, a declarat Ioana Ciocan, director Art Safari București. Ioana ne-a acordat un interviu în exclusivitate în care a împărtășit mai multe despre proiect.

Pavilionul cuprinde mai multe galerii, printre care: Pavilionul Muzeal „Tonitza și geniul copilăriei”, Pavilionul Central „REPVBLICA. Despre umbre în sculptură”, Pavilionul Supercontemporan „Young Blood. Arta timpului tău” și Pavilionul Internațional „Made in China”. Există și o serie de programe educaționale speciale, mai exact Programul Art Talks și Programul Art Safari Kids 2019.

Pavilioanele fascinante de care te vei putea bucura la Art Safari

Pavilionul Muzeal „Tonitza și geniul copilăriei”, curator Zoltán Soós, găzduiește capodopere de Nicolae Tonitza, provenite de la prestigioase muzee și colecții private din România, dar și din Europa, Tonitza fiind colecționat și în afara granițelor. Focusul expoziției este universul copilăriei, ilustrat magistral de marele artist român.

Pavilionul Central „REPVBLICA. Despre umbre în sculptură”, susținut de PIATRA ONLINE, este realizat ca o privire antologică și analitică asupra sculpturii din România și aduce împreună nume semnificative, prin opere provenite din muzeele românești și din importante colecții private.

Pavilionul Supercontemporan „Young Blood. Arta timpului tău”, susținut de George, primul banking online inteligent din România, curator Mihai Zgondoiu, introduce publicului noul val de artiști români și arta timpurilor noastre. Acest proiect expozițional „fresh”, radiografiază mișcarea artistică tânără din România și prezintă publicului lucrări ce ilustrează teme ale realității curente: familia, munca la corporație, schimbările climatice, fake news, dar și teme universale, precum iubirea sau destinul, în viziunea artiștilor secolului XXI.

Pavilionul Internațional „Made in China”, curator Ji Zhongpeng, găzduiește o expoziție-călătorie în arta chineză contemporană, martoră a schimbărilor majore din ultimele decenii. Lucrările sunt pentru prima dată expuse în Europa.

Programele speciale educaționale la care poți participa la Art Safari

Programul educațional Art Talks găzduiește o serie de conferințe pe teme despre artă susținute de speakeri renumiți, precum Horia-Roman Patapievici, Președintele Casei de Licitații A10 by Artmark, Doina Păuleanu, Director al Muzeului de Artă din Constanța, Alin Comșa, Director al Institutului de Management al Artei, Georgeta Filitti, istoric modernist, Ioana Ciocan, Director General Art Safari București, artiștii Kuflex și Giuseppe Ragazzini. 

Programul educațional Art Safari Kids 2019 se desfășoară pe o suprafață mai amplă decât în anii anteriori și cuprinde zone distincte potrivite vârstei participanților, unde au loc ateliere de artă: pictură pe pânză, cursuri de sculptură, ilustrație în pasteluri cretate, bandă desenată. Pe lângă atelierele de artă, copiii se pot bucura și de tururi ghidate gratuite, pe un traseu expozițional redesenat pe înțelesul lor.

Programul de vizitare Art Safari

Pavilionul de Artă București – Art Safari va putea fi vizitat în perioada 27 septembrie – 6 octombrie, după următorul program: luni-vineri și duminică, între orele12:00 – 21:00 și sâmbătă, între orele 12:00 – 24:00.

Muzeul temporar Art Safari 2019 va putea fi vizitat, pentru prima dată, și noaptea, în cadrul unor tururi organizate vineri, 27 septembrie și 4 octombrie, în intervalul orar 22:00 – 1:00. Experiența vizitării pe timp de noapte a Pavilionului va include, pe lângă tururi ghidate, art performance (o lucrare de artă creată sub ochii vizitatorilor) și muzică live.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter