Copiii sunt invitați să descopere arta în Palatul Pinacotecii din București, la Art Safari Kids

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 02 martie 2020, 15:43
Art Safari Kids, programul educațional al  Pavilionului de Artă București — Art Safari, invită copiii să se bucure de artă pe înțelesul lor și să-i descopere pe marii pictori români.

În perioada 15-24 mai, micii artiști cu vârste între 3 și 12 ani vor avea șansa să admire creația marilor pictori români Gheorghe Petrașcu și Sabin Bălașa, să se bucure de instalații de artă interactive și să-și dezvolte creativitatea în cadrul a numeroase ateliere. Cea de-a 7-a ediție Art Safari, eveniment aflat sub patronajul Primăriei Municipiului București are loc în Palatul Pinacotecii din centrul istoric al Capitalei.

„Art Safari Kids cuprinde ateliere zilnice de creație pentru toată familia, ateliere de pictură dedicate pictorilor români, ateliere de bandă desenată cu supereroi, ilustrație în acuarelă, modelaj în lut, pictură pe sticlă, colaj, ceramică, toate activitățile fiind adaptate în funcție de vârsta copiilor. Pe lângă atelierele de creație, copiii vor beneficia și de tururi ghidate gratuite în cadrul Art Safari, pe un traseu redesenat pentru ei. Art Safari Kids este o componentă vitală în cadrul Art Safari București – creștem aici viitoare generații iubitoare de artă. Ne bucurăm că reușim să le captăm atenția – de la an la an, micii vizitatori care ne trec pragul sunt tot mai mulți, iar Pavilionul de artă București, eveniment susținut de Primăria Municipiului București, a oferit tururi ghidate unui număr de peste 7.000 de copii” – Ioana Ciocan, Director General al Pavilionului de Artă București – Art Safari.

Zece zile pline de artă în centrul istoric al Capitalei

Palatul Pinacotecii, în care va avea loc Art Safari, este o clădire emblematică pentru strada Lipscani, care a fost construit între anii 1882-1889. Colecția Pinacotecii Bucureștiului însumează peste 2500 de lucrări de pictură românească, 402 lucrări de sculptură și peste 2000 de lucrări de grafică.

Anul acesta, Art Safari București va oferi în premieră națională o expoziție Guerrilla Girls (SUA), grup celebru a cărui artă a făcut înconjurul lumii. Printre noutăți se numără și o expoziție dedicată lui Sabin Bălașa, pictor contemporan celebru în anii ’80-’90, care a fascinat audiența cu nuanțele de albastru și personajele de basm. Pavilionul Muzeal invită publicul să redescopere opera lui Gheorghe Petrașcu, unul dintre cei mai importanți maeștri ai artei românești de început de secol XX, iar Pavilionul Central va fi dedicat Școlii de la București – artei contemporane din Capitală, începând cu anii ’90.

Biletele la Art Safari Kids pot fi achiziționate pe tickets.artsafari.ro.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter