Casa natală a lui Adolf Hitler va fi transformată în secție de poliție

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 03 iunie 2020, 15:02
Guvernul austriac a anunțat că urmează să transforme casa în care s-a născut Adolf Hitler într-o secție de poliție și că proprietatea din Braunau am Inn va fi modificată de arhitecți. 

După mai mulţi ani de litigii cu proprietarii clădirii, autoritățile austriece au reușit, în 2016, să preia casa în care și-a petrecut primele săptămâni de viață Adolf Hitler, cel ce avea să devină figura emblematică a Germaniei naziste și a celui de-al Doilea Război Mondial.

Modul în care proprietatea, aflată în nordul Austriei, la granița cu Germania, ar putea fi folosită a fost îndelung dezbătut. În timp ce unii au cerut demolarea ei, alții s-au gândit că ar putea fi pentru activități caritabile. Guvernul austriac a hotărât să o transforme în secție de poliție, cu scopul de a împiedica locul în care s-a născut Adolf Hitler la 20 aprilie 1889 să devină un loc de pelerinaj pentru neonaziști.

”Încredinţarea acestei clădiri poliţiei este cel mai bun lucru pentru a o neutraliza”, Hermann Feiner, cel care se ocupă de acest proiect în Guvern.

Citește și: Incredibil! Soţia lui Adolf Hitler ar fi avut origini evreieşti!

Remarcabila poveste a fetiței evreice ce a fost prietena lui Adolf Hitler

În 2019, guvernul a lansat licitația europeană pentru arhitecții ce urmau să transforme clădirea, iar acum autoritățile au anunțat că aceasta a fost câștigată de un cabinet de arhitectură austriac.

Casa, care are o suprafaţă de 800 de metri pătraţi, urmează să fie renovată, să i se pună un acoperiş nou şi să fie extinsă, potrivit news.ro. Lucrările, care vor fi finanțate de stat și vor costa cinci milioane de euro, ar trebui să înceapă în 2023.

”Un nou capitol, orientat către viitor, se va deschide la casa natală a unui dictator şi unui criminal în masă”, a declarat ministrul austriac de Interne Karl Nehammer.

Sursă foto: shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter