Renovarea băii. De unde începi și cum te organizezi

Ultimul update Miercuri, 08 februarie 2023, 17:26

Renovarea băii poate fi o ocazie potrivită pentru a alege materialele cele mai bune și durabile. Dacă vrei să te bucuri de calitate, va trebui să scoți din buzunare sume mai mari, însă totul va merita la final. Fie că vrei să schimbi cabina de duș cu o cadă sau să înlocuiești modelul demodat de chiuvetă și faianța, ai diverse modele din care să alegi. Iată care sunt pașii de urmat pentru o renovare ca la carte:

Caută inspirație

Orice proiect de succes trebuie să urmeze un plan conceptual bine documentat și inspirat, dacă îți dorești să te bucuri de cel mai bun rezultat. Hotărăște-te asupra unui stil care ți-a atras atenția și asupra materialelor pe care vrei să le încorporezi în decor. Nu uita să ții cont și de spațiul pe care îl ai la dispoziție, iar dacă acesta este unul restrâns, caută idei care te ajută să economisești spațiu. La capitolul lavoare si piedestale, poți alege piese pentru două persoane dacă vrei ca diminețile să fie mai ușoare pentru tine și partenerul tău. Funcționalitatea băii trebuie pusă pe primul loc și gândită pentru întreaga familie.

Fă un plan pentru finisaje

Faianța și gresia pot fi cel mai greu de ales, mai ales din cauza multitudinii de modele prezente pe piață, dar și a trendurilor. Variantele din ceramică sunt cele care mulțumesc majoritatea bugetelor, dar, dacă vrei să încerci ceva nou, poți alege modele de piatră naturală sau sticlă. Acestea se potrivesc stilurilor de design contemporan sau minimalist și ajută la transformarea băii într-o încăpere impresionantă. Pentru un look sofisticat, poți opta pentru plăci mai mari de marmură pentru pardoseli, în combinație cu pereți simpli, albi. O astfel de alegere se potrivește dacă bugetul nu este o problemă și dacă nu te deranjează întreținerea mai detaliată.

Alege mobilierul și elementele de accent

Dintr-o baie modernă nu trebuie să lipsească mobilierul funcțional și accentele potrivite decorului. O baie mică poate fi îmbunătățită cu ajutorul mobilierului funcțional. În acest fel, vei putea să economisești spațiu prin folosirea fiecărui colț liber pentru montarea unui corp de mobilier care să ascundă obiectele și produsele de uz casnic. Dacă vrei să depozitezi cât mai multe lucruri, vei avea nevoie de cel puțin un corp cu sertare instalat sub chiuvetă ori suspendat pe un perete liber. În băile mici se folosește cel mai des mobilier alb, pentru a crea senzația de spațiu, iar materialele cele mai populare sunt MDF și PAL. De asemenea, dulapurile cu oglinzi vor oferi și ele senzația de spațiu mai mare. 

Compararea prețurilor

După ce te hotărăști asupra materialelor, finisajelor și tuturor pieselor de care ai nevoie, trebuie să te interesezi în ce magazine găsești cele mai avantajoase prețuri. Este recomandat să te apuci de cumpărături în perioadele în care magazinele de profil organizează reduceri și oferte promoționale. Mai ales dacă visezi la produse cu prețuri mai piperate și nu vrei să renunți la planul tău, cel mai indicat este să aștepți reducerile. Analizează cu atenție ofertele și fă cele mai potrivite alegeri pentru bugetul pe care îl ai la dispoziție. Încearcă, totuși, să fii flexibilă în ceea ce privește prețurile pe care ești dispusă să le accepți.

Câțiva pași esențiali te vor ajuta să te organizezi mai bine atunci când își dorești să renovezi baia. Dacă abordezi serios aceste proiect și te concentrezi pe cele mai bune soluții, vei reuși, cu siguranță, să te bucuri de o baie ca-n reviste.

Sursa foto: pixabay.com

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Brico Depot

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter